Forum » Programiranje » [VS in Access]Decimal separator
[VS in Access]Decimal separator
Moravče ::
Zdravo!
Delam v visual studiu 2008 in imam uvoženo access 2003 bazo kjer v eni od tabel uporabljam podatkovni tip Decimal, ki se v Accessu prikaže z decimalno vejico.
Za vstavljanje v bazo uporabljam metode ki jih generira TableAdapter Query Wizzard (VS) in sicer na podlagi SQL stavka. Uporabljeni so parametri katere potem ročno nastavim, in nastavim Decimal kjer je potrebno. Problem pa je ker VS uporablja decimalno piko namesto vejice oz obratno Access uporablja vejico namesto pike.
Zadeva je čudna ker sta obe zadevi na istem računalniku in so tako regional settings iste.
In če v control panel naštimam regional setting na English(United states) zadeva deluje kot mora, v kolikor pa uporabim slovenske nastavitve zadeva ne dela. V applikaciji sem tudi probal spremeniti Application.CurrentCulture na "sl-SI" pa zadeva še vedno ne deluje.
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala in lep pozdrav!
PS: Google sem preiskal po dolgem in počez že in kjer sem našel opis problema ni bilo odgovora :S
Delam v visual studiu 2008 in imam uvoženo access 2003 bazo kjer v eni od tabel uporabljam podatkovni tip Decimal, ki se v Accessu prikaže z decimalno vejico.
Za vstavljanje v bazo uporabljam metode ki jih generira TableAdapter Query Wizzard (VS) in sicer na podlagi SQL stavka. Uporabljeni so parametri katere potem ročno nastavim, in nastavim Decimal kjer je potrebno. Problem pa je ker VS uporablja decimalno piko namesto vejice oz obratno Access uporablja vejico namesto pike.
Zadeva je čudna ker sta obe zadevi na istem računalniku in so tako regional settings iste.
In če v control panel naštimam regional setting na English(United states) zadeva deluje kot mora, v kolikor pa uporabim slovenske nastavitve zadeva ne dela. V applikaciji sem tudi probal spremeniti Application.CurrentCulture na "sl-SI" pa zadeva še vedno ne deluje.
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala in lep pozdrav!
PS: Google sem preiskal po dolgem in počez že in kjer sem našel opis problema ni bilo odgovora :S
goodrich ::
Pozdravljen,
Si preprican, da si povsod nastavil enake Regional settings?
Ce uporabljas Win 2000, potem moras nastavit v Regional settings tudi "set default" enako (lahko preveris v registru (imas mislim da nastavitve za default userja in tistega, ki je zlogiran).
Ce uporabljas Win XP, pa v Regional settings pod "advanced" obkljukas kljukico "Apply all settings to the current user account and to the default user profile".
Upam, da kaj pomaga.
Lp
Si preprican, da si povsod nastavil enake Regional settings?
Ce uporabljas Win 2000, potem moras nastavit v Regional settings tudi "set default" enako (lahko preveris v registru (imas mislim da nastavitve za default userja in tistega, ki je zlogiran).
Ce uporabljas Win XP, pa v Regional settings pod "advanced" obkljukas kljukico "Apply all settings to the current user account and to the default user profile".
Upam, da kaj pomaga.
Lp
Uporabljam visto. Ampak problem je da tega ravno od uporabnika ne morem zahtevati, da za delovanje programa naštima english settings. Kar potrebujem je programirana rešitev. Pa mi na žalost ne ratuje :S
mHook ::
Kako pa iz VS posreduješ decimal v Access?
Preko SQL stringa ali preko parametra.
V prvem primeru imaš lahko težave, v drugem pa provider poskrbi za prave DataType (problemi so lahko tudi pri datumih, sql injection,...)
V prvem primeru imaš lahko težave, v drugem pa provider poskrbi za prave DataType (problemi so lahko tudi pri datumih, sql injection,...)
Kako pa iz VS posreduješ decimal v Access?
Uporabljam generator, ki je vgrajen v VS 2008 (in mislim da je tudi v prejšnjih verzijah) in na podlagi SQL stavka zgenerira metodo in uporabi parametre.
SQL stavek in parametri, pustil sem tale "okus", ki je ravno Decimal.
decimal u accessu ne sovpada z .net decimal typom
Točno to! Kaj mi je narediti?
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Branje slik jpg iz MySQL z PHPOddelek: Izdelava spletišč | 2421 (2039) | a-ptuj1 |
» | ExcelOddelek: Operacijski sistemi | 995 (665) | prtenjam |
» | Težava pri vnosu decimalnega števila v bazo (C#, Access)Oddelek: Programiranje | 976 (693) | nemonemo |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3295 (2515) | c0dehunter |
» | SQL Server in datum nagajataOddelek: Programiranje | 1890 (1753) | dudi |