Forum » Programiranje » [c#] MySql database, veliko podatkov naenkrat
[c#] MySql database, veliko podatkov naenkrat
AmokRun ::
Zanima me, na kakšen način je najlažje/najboljše pisati podatke v bazo, če je potrebno zapisati veliko podatkov naenkrat?
Primer. Imam cca 200k podatkov (200k vrstic v bazi), ki so shranjeni v .dat datoteki in bi jih rad prepisal v bazo.
Zdaj sem uporabil MySqlCommand, vendar CommandText kmalu postane preobsežen (cca 10k podatkov) in sql server javi napako. Zadevo sem sicer rešil tako, da naenkrat pošljem samo 500 podatkov, vendar je zato takoj treba nekaj dodatnh for zank in if stavkov.
Zanima me, če se da to rešiti na kakšen bolj eleganten način?
Primer. Imam cca 200k podatkov (200k vrstic v bazi), ki so shranjeni v .dat datoteki in bi jih rad prepisal v bazo.
Zdaj sem uporabil MySqlCommand, vendar CommandText kmalu postane preobsežen (cca 10k podatkov) in sql server javi napako. Zadevo sem sicer rešil tako, da naenkrat pošljem samo 500 podatkov, vendar je zato takoj treba nekaj dodatnh for zank in if stavkov.
Zanima me, če se da to rešiti na kakšen bolj eleganten način?
- spremenilo: AmokRun ()
HellRaiseR ::
Podatke lahko spraviš v DataTable, potem pa uporabiš SqlBulkCopy za zapis samih podatkov v podatkovno bazo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL problemOddelek: Programiranje | 1703 (1321) | win64 |
» | VC# Zapis podatkov na diskOddelek: Programiranje | 2517 (1773) | matej_jack |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2184 (1834) | Microsoft |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6473 (4818) | Microsoft |
» | Naključno izbiranje v VB 6Oddelek: Programiranje | 1694 (1451) | gligoran |