Forum » Operacijski sistemi » Zamenjava diska - Linux se ne boota (Grub)
Zamenjava diska - Linux se ne boota (Grub)
manaay ::
Pozdravljeni,
Na svojem domacem Linux strezniku sem zamenjal cpu, board in disk. Vsebino diska sem skopiral na nov SATA disk s programom Acronis True Image (ukaz Clone disk). Prej je bil disk na /dev/hde sedaj pa je na /dev/sda. Seveda se z novim diskom sistem ne postavi. Izpise se samo GRUB in potem ustavi.. tipkovnica ne dela.
Z Linux rescue CDjem sem popravil konfiguracijske datoteke grub.cfg in device.map v mapi /boot/grub/ vendar to ne pomaga.
Ali lahko kdo pomoga? Moram zaganti grub-install? S kaksnimi parametri?
Na svojem domacem Linux strezniku sem zamenjal cpu, board in disk. Vsebino diska sem skopiral na nov SATA disk s programom Acronis True Image (ukaz Clone disk). Prej je bil disk na /dev/hde sedaj pa je na /dev/sda. Seveda se z novim diskom sistem ne postavi. Izpise se samo GRUB in potem ustavi.. tipkovnica ne dela.
Z Linux rescue CDjem sem popravil konfiguracijske datoteke grub.cfg in device.map v mapi /boot/grub/ vendar to ne pomaga.
Ali lahko kdo pomoga? Moram zaganti grub-install? S kaksnimi parametri?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranitev software raida Redhat 5 v virtualkiOddelek: Operacijski sistemi | 973 (886) | BlaY0 |
» | Grub Error 15: File not foundOddelek: Operacijski sistemi | 1694 (1636) | poweroff |
» | liloOddelek: Operacijski sistemi | 1034 (918) | korenje_ver2 |
» | Gentoo, Grub -> reboot -> errorOddelek: Operacijski sistemi | 1521 (1441) | CCfly |
» | KNOPPIX oz. Slo-Tech GNU/Linux namesto boot disketeOddelek: Operacijski sistemi | 1290 (1242) | moj_nick |