» »

JAVA - delo z bazami (zapisovanje v bazo)

JAVA - delo z bazami (zapisovanje v bazo)

xsenon ::

Pozdravljeni,

imam problem pri programiranju v javi in sicer sem začetnik pri delu za bazami v programsem jeziku java zato bi prosil nekoga z več iskušnjami, da mi pomaga pri kodi, ki bi mi omogočala zapisovanje podatkov v bazo. V bazi imam tabelo s tremi stolpci Ime|priimek|Leto rojstva (tabela ustvarjena zgolj za testiranje). Strica googla sem že uprašal pa mi ni ponudil nič uporabnega, če ima kdo kakšen dober link kjer bi si lahko zadeve prebral in naštudiral bom tudi vesel. Branje iz baze mi ne povzroča težav. Povezava z sql connectrjem deluje ok. Uporabljam MySql bazo.

Hvala za odgovore.

Fizikalko ::

xsenon ::

hvala za tole! Narobe uporabljal google (vpisoval "write to database"...) :)

N-E-O ::

Ena malenkost, s katero se mučim že nekaj časa:

Imamo npr. stavek, s katerim želimo zapisati v tabelo zapis s vrednostmi int, string, string, int.
conn.createStatement().execute("insert into tabela values(9, 'test', 'test2', 5)");

Zanima me (glede na to, da je argument metode execute String) kako lahko namesto npr. številke 9 vstavim neko spremenljivko (npr. i, če gre za for zanko). Če napišem zgolj i javi napako, prav tako za "i" ipd.
Follow the white rabbit.

Music Man ::

A z navadno konkatenacijo ne gre?
conn.createStatement().execute("insert into tabela values(" + i + ", 'test', 'test2', 5)");

N-E-O ::

Seveda gre!
Hvala ti :D
Follow the white rabbit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netbeans + Access

Oddelek: Programiranje
5705 (634) Napoleon II
»