Forum » Pomoč in nasveti » problem ide dvd-rom+ide disk
problem ide dvd-rom+ide disk
Good Guy ::
Mam en mali problem.
mam ide disk in ide dvd-rom. oba mam povezana preko enega kabla. dvd-rom ne master disk je slave. ko prpalim komp mi disk in dvd bios prepozna, ko pa pridem v windowse je pa videm samo dvd. če izklopim dvd in je priklopljen samo disk pa disk lepo dleuje tudi v windowsih.
ma kdo kšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala!
mam ide disk in ide dvd-rom. oba mam povezana preko enega kabla. dvd-rom ne master disk je slave. ko prpalim komp mi disk in dvd bios prepozna, ko pa pridem v windowse je pa videm samo dvd. če izklopim dvd in je priklopljen samo disk pa disk lepo dleuje tudi v windowsih.
ma kdo kšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
matjaz23 ::
Kaj imaš to Visto al XP?
Imam Dual boot (vista+xp) in sem mel podoben problem in poznam nekaj, ki so imeli istega, ampak samo v visti. Kakor je bila kombinacija ide disk+ide dvd na enem IDE channelu, ena od naprave ni delovala, ponavadi disk! V XP brez problema! Edini način kako sem pr sebi in drugih to rešil je bila nabava Sata DVD enote :). Mogoče je z SP1 to že rešeno.
LP
Imam Dual boot (vista+xp) in sem mel podoben problem in poznam nekaj, ki so imeli istega, ampak samo v visti. Kakor je bila kombinacija ide disk+ide dvd na enem IDE channelu, ena od naprave ni delovala, ponavadi disk! V XP brez problema! Edini način kako sem pr sebi in drugih to rešil je bila nabava Sata DVD enote :). Mogoče je z SP1 to že rešeno.
LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 5853 (2267) | tv6865 |
» | Instalacija windows 7 na IDE diskOddelek: Operacijski sistemi | 1121 (934) | solatko |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1605 (1203) | solatko |
» | Uporaba starega IDE diska kot zunanji diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2501 (2182) | vorantz |
» | EP-5EPA+ ide problemOddelek: Strojna oprema | 1153 (1089) | alexxxx |