Forum » Operacijski sistemi » Zoom VFP 28.8 in Win2k! HELP! + NTFS
Zoom VFP 28.8 in Win2k! HELP! + NTFS
Jebiveter ::
Torej, problem je tak:
Danes sem ocetu instaliral nov disk in po zacetnih tezavah z biosom (ni podpiral 40GB) sem potem instaliral Win2k. Seveda je vse naprave prav prepoznalo, se pravi tudi modem. Nakar se namenimo, sprobat povezavo na net in ugotovimo, da se modem ne odziva oz. "cannot open this port".
Modem dela na COM3 (nastavljivo z jumperji - hardmodem). Najprej sem mislu, da zajebava kej gonilnik, in sem dodal se enega Standard modem. In ugotovim, da se sploh noce pogovajat! Kar se mi zdi zelo cudno, ker ga je med instalacijo sam prepoznal! Nakar sem zbrisal nastavljena modema, in restartal sistem (ker sem mislil, da bodo winsi spet zaznali modem). Po restartu pa ne duha ne sluha o modemu. Ko se poskusil dodatil nov modem, nisem mogel izbrati nobenega porta (com) na katerem naj bi modem deloval, zato, ker ni bilo nobene izbire! HELP!
Ima kdo kaksno idejo!? Please! Cimprej!
Aja, pa se sistem:
Chaintech 5AGM2 AT/ATX
AMD K6-2 400@450
256 PC133(PC100) RAM
40GB Maxtor ATA133 7.2rmp
itd.,
itd.
BTW: A ve kdo za kaksen proggy, z katerim, lahko iz DOSa formatiras NTFS particijo? Res bi nujno rabu!
Danes sem ocetu instaliral nov disk in po zacetnih tezavah z biosom (ni podpiral 40GB) sem potem instaliral Win2k. Seveda je vse naprave prav prepoznalo, se pravi tudi modem. Nakar se namenimo, sprobat povezavo na net in ugotovimo, da se modem ne odziva oz. "cannot open this port".
Modem dela na COM3 (nastavljivo z jumperji - hardmodem). Najprej sem mislu, da zajebava kej gonilnik, in sem dodal se enega Standard modem. In ugotovim, da se sploh noce pogovajat! Kar se mi zdi zelo cudno, ker ga je med instalacijo sam prepoznal! Nakar sem zbrisal nastavljena modema, in restartal sistem (ker sem mislil, da bodo winsi spet zaznali modem). Po restartu pa ne duha ne sluha o modemu. Ko se poskusil dodatil nov modem, nisem mogel izbrati nobenega porta (com) na katerem naj bi modem deloval, zato, ker ni bilo nobene izbire! HELP!
Ima kdo kaksno idejo!? Please! Cimprej!
Aja, pa se sistem:
Chaintech 5AGM2 AT/ATX
AMD K6-2 400@450
256 PC133(PC100) RAM
40GB Maxtor ATA133 7.2rmp
itd.,
itd.
BTW: A ve kdo za kaksen proggy, z katerim, lahko iz DOSa formatiras NTFS particijo? Res bi nujno rabu!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
- premaknil: andrej ()
andrej ::
uf, tole z winmodemi na w2k bos bolje tezko spravo. Ti poglej tocno kateri modem mas pa potem zatezi proizvajalcu za driverje.
Glede formata v DOS.-u, pa more res bit DOS? Ti lahko das w2k CD not, bootnes z njega in potem v setupu formatiras, in potem po formatu gres vec iz setupa.
Glede formata v DOS.-u, pa more res bit DOS? Ti lahko das w2k CD not, bootnes z njega in potem v setupu formatiras, in potem po formatu gres vec iz setupa.
Jebiveter ::
Sej fora je v tem, da to ni winmodem ampak kr lepo "hard" varianta. Model je "Zoom Telephonics Zoom VPF 28.8" star pa je cca. 7 let. Driverji so ze v winsih in bi moglo delat. Sam zdej niso problem drajverji ampak je problem v tem, da ne morem izbrat porta na katerem naj bi bil modem! NA modemu z jumperjem nastelam COM3, kar je do sedaj prav lepo delovalo, sedaj pa noce! Sploh ne zazna novega porta!
Za ntfs bom pa probal!
Za ntfs bom pa probal!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modem motorolaOddelek: Pomoč in nasveti | 2870 (2250) | joco |
» | Modem SM 56 problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1044 (912) | leonius |
» | Motorola 56k PCI se mi zelo slabo connecta (cca. 19Kbps)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1097 (932) | minimetro |
» | En problem z modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 1275 (1092) | damirj79 |
» | W2K - COM 1-5 (in use)Oddelek: Pomoč in nasveti | 749 (695) | alien-w |