Forum » Operacijski sistemi » XP - Poganjanje programov v omejenem računu z administratorskimi pravicami
XP - Poganjanje programov v omejenem računu z administratorskimi pravicami
BuddhaMonk ::
Pozdrav,
zanima me, če je možno iz cmd pognat nek ukaz kot uporabnik z administratorskimi pravicami.
Npr., če sem v omejenem računu in v cmd poženem Time, mi le ta ne pusti nastaviti časa. Če bi ga lahko zagnal kot nek drug uporabnik, ki ima administratorske pravice, bi to šlo. Tega nikakor ne najdem.
Če na ikono nekega programa kliknem z desno miškino tipko, potem imam možnost "Zaženi kot", kjer lahko nastavim, kot kateri uporabnik bom zaganjal ta program. Zato sklepam, da bi moralo enako biti možno iz ukazne vrstice.
Hvala
p.s.: A kdo ve, kako bi iz cmd poklical program "Datum in čas". Tistega, ki ga dobim, če dvokliknem uro v desnem kotu spodaj?
zanima me, če je možno iz cmd pognat nek ukaz kot uporabnik z administratorskimi pravicami.
Npr., če sem v omejenem računu in v cmd poženem Time, mi le ta ne pusti nastaviti časa. Če bi ga lahko zagnal kot nek drug uporabnik, ki ima administratorske pravice, bi to šlo. Tega nikakor ne najdem.
Če na ikono nekega programa kliknem z desno miškino tipko, potem imam možnost "Zaženi kot", kjer lahko nastavim, kot kateri uporabnik bom zaganjal ta program. Zato sklepam, da bi moralo enako biti možno iz ukazne vrstice.
Hvala
p.s.: A kdo ve, kako bi iz cmd poklical program "Datum in čas". Tistega, ki ga dobim, če dvokliknem uro v desnem kotu spodaj?
Moja težava je, da bi rad na sistemih, ki imajo omejene uporabniške račune, omogočil spreminjanje ure oz. posodabljanje le te.
Imam dve možnosti:
1)preko runas
2)omejenemu računu omogočim preko registra nastvljanje ure
Včeraj sem si vzel uro in sem skušal narediti preko 1). Problem je, ker runas sprejme geslo, samo če ga natipkam. Napisal sem batch datoteko, ki sem ji kot stdin dal tekstno datoteko z geslom in ni šlo. Potem sem probal v visual basicu spisat programček, ki bi pognal batch file in ko pride do gesla, imam preusmerjen stdin in ga vpiše program. Tudi to ne gre. V obeh primerih javi, da geslo ni pravo.
Torej mi ostane še 2) varjanta.
Vprašanje: Kako v XP Home in XP Pro dodelimomejenemu uporabniškemu računu pravico za spreminjanje sistemske ure?
Hvala
Imam dve možnosti:
1)preko runas
2)omejenemu računu omogočim preko registra nastvljanje ure
Včeraj sem si vzel uro in sem skušal narediti preko 1). Problem je, ker runas sprejme geslo, samo če ga natipkam. Napisal sem batch datoteko, ki sem ji kot stdin dal tekstno datoteko z geslom in ni šlo. Potem sem probal v visual basicu spisat programček, ki bi pognal batch file in ko pride do gesla, imam preusmerjen stdin in ga vpiše program. Tudi to ne gre. V obeh primerih javi, da geslo ni pravo.
Torej mi ostane še 2) varjanta.
Vprašanje: Kako v XP Home in XP Pro dodelimomejenemu uporabniškemu računu pravico za spreminjanje sistemske ure?
Hvala
McMallar ::
Prvi zadetek na google:
Link
Da povzamem: nastaviš lokalni (ali pa domenski) group policy.
1. Start -> Run -> Gpedit.msc
2. Dodaš uporabnika/skupino v computer/windows settings/security settings/local policy/user right/change system time
Link
Da povzamem: nastaviš lokalni (ali pa domenski) group policy.
1. Start -> Run -> Gpedit.msc
2. Dodaš uporabnika/skupino v computer/windows settings/security settings/local policy/user right/change system time
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Nisem dovolj natančno postavil vprašanja.
Gpedit.msc je del XP Professional, ni pa del XP Home.
Jaz bi moral tovrstne pravice nastaviti uporabniku na XP Home.
Hvala
Gpedit.msc je del XP Professional, ni pa del XP Home.
Jaz bi moral tovrstne pravice nastaviti uporabniku na XP Home.
Hvala
McMallar ::
Aha. No mogoče v razmislek: skoraj vse (če ne vse) nastavitve, ki se jih nastavi v GPO se lahko nastavijo tudi v registru. Poglej katero spremembo ti naredi change system time in jo poizkusi replicirati. Lahko da gre tudi samo za kakšne pravice nad kakšno datoteko.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | uporabniška računaOddelek: Operacijski sistemi | 1531 (1207) | Mercier |
» | Administratorski programiOddelek: Programska oprema | 951 (720) | imagodei |
» | [Xp] Kako jih zaklenit v nulo?Oddelek: Operacijski sistemi | 2512 (2144) | Ice-Heki |
» | Pereč Windows problemOddelek: Operacijski sistemi | 1634 (1214) | Dzonson |
» | Omejen uporabnik na Windows XPOddelek: Programska oprema | 2077 (1832) | |SNap| |