» »

Zunanji IP

Zunanji IP

amaze646 ::

Pozdravljeni

Doma sem si postavil web streznik za testiranje. Z localhost lahko v domaci mrezi brez problema dostopam in vidim stran. Rad pa bi, da bi lahko dostopal tudi prek svojega zunanjega IP-ja. Se pravi, da bi stran bilo mozno videti tudi od zunaj. Na routerju sem odprl port 7000 za IP streznika. Firewall sm probal tudi ze izklopit in nic. Ko poizkusim dostopati http://Moj_IP:7000/index.php mi pokaze, da povezava ni dosegljiva. Torej kako nastavim, da bom lahko viden tudi od zunaj. Imam pa kabelsko povezavo, se pravi imam staticni IP.

Hvala

ToniT ::

Port 7000 moraš preusmeriti na port 80 strežnika.

amaze646 ::

Hvala za odgovor

Sedaj mam pa se eno vprasanje. Na streznik sem namestil ISPConfig. Ustvaril sem stran test.net. Ce do te strani dostopam prek http://localhost/test.net, mi stran deluje. Ce vpisem notranji IP, ki ga imam nastavljeniga za streznik (192.188.0.30), se pravi 192.168.0.30/igor.net, dobim opozorilo This IP address is shared. For access to the web site which you look for, enter its address instead of its IP. Ce pa se povezem na 192.168.0.30:81, pridem normalno v ISPConfig nadzorno plosco. Isto se mi zgodi pri zunanjem IP z katerim nameravam dostopadi do strani. Ce vpisem Zunanji_IP:81, pridem do nadzorne plosece, ce pa nastavim Zunanji_IP/test.net, pa dobim spet opozorilo This IP address is shared. For access to the web site which you look for, enter its address instead of its IP. Kje bi lahko bil problem

Hvala

PaJo ::

To je zaradi virtual hostov na apache serverju, ker imaš tvojo domeno nastavljeno testno ti deluje samo lokalno, ker drugače ne deluje tvoja domena iz interneta, če pa bi vpisal pravo domeno v svetovne dns strežnike pa bi ti delovalo brez problema od povsod.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wamp online

Oddelek: Omrežja in internet
81033 (817) jizzer
»

Ubuntu server 9.10 - svoj server

Oddelek: Omrežja in internet
211924 (1270) Poldi112