Forum » Kaj kupiti » Katero grafično do 70€
Katero grafično do 70€
Freezen ::
Zdravo,
Upam da sem prav umestil temo. Na graficne kartice se ne spoznam najbolje. Zadnja, ki sem si jo kupil je bila :D Voodoo 3 2000 od 3dfx. Tako ,da sedaj sem zivotaril na integriranih. Ce igram, potem igram starejse igre. Kupujem pa 24" LCD monitor in take resolucije moja integriana graficna ne zdrzi. Zato rabim neko nizkocenovno PCI-e kartico. Ni vazno al je rdece al zeleno. Bolj mi je vazno da filmi fajn laufajo pa photoshop, zdaj mi je pri bolj zahtevnih opravilih zares stekal, zato bom pri nabavi dodal se 1 ali 2 GB RAM-a. T.i. "spodoben" racunalnik si bom pa kupil nekaj let kasnej. Za to mojo "socialno" varianto pa vas sprasujem katero graficno se mi splača. Moje prioritete: da ne povzroča hrupa, da ne upočasnuje delovanja računlnika (se prav ne obremenjuje RAMa na maticni), da je cena tja nekam do 70€ lahko tut mal +/-.
Mal sem gledal pa se mi zdi, da so ATi radeon v tem nizkocenovnem razredu boljsi od Nvidia geforce?
Upam da sem prav umestil temo. Na graficne kartice se ne spoznam najbolje. Zadnja, ki sem si jo kupil je bila :D Voodoo 3 2000 od 3dfx. Tako ,da sedaj sem zivotaril na integriranih. Ce igram, potem igram starejse igre. Kupujem pa 24" LCD monitor in take resolucije moja integriana graficna ne zdrzi. Zato rabim neko nizkocenovno PCI-e kartico. Ni vazno al je rdece al zeleno. Bolj mi je vazno da filmi fajn laufajo pa photoshop, zdaj mi je pri bolj zahtevnih opravilih zares stekal, zato bom pri nabavi dodal se 1 ali 2 GB RAM-a. T.i. "spodoben" racunalnik si bom pa kupil nekaj let kasnej. Za to mojo "socialno" varianto pa vas sprasujem katero graficno se mi splača. Moje prioritete: da ne povzroča hrupa, da ne upočasnuje delovanja računlnika (se prav ne obremenjuje RAMa na maticni), da je cena tja nekam do 70€ lahko tut mal +/-.
Mal sem gledal pa se mi zdi, da so ATi radeon v tem nizkocenovnem razredu boljsi od Nvidia geforce?
bluefish ::
Čisto mimogrede je pri predvajanju filmov in uporabi PS najbolj izkoriščen procesor, grafična niti ne prdne pri tem.
Če ne igraš iger, potem bo praktično vsaka grafična, ki je trenutno na tržišču, dovolj za 24" ločljivost.
Če ne igraš iger, potem bo praktično vsaka grafična, ki je trenutno na tržišču, dovolj za 24" ločljivost.
opeter ::
Če že nujno rabiš "ločeno" grafično, potem lahko pogledaš kakšno Radeonki 3450 ali 3470... povrhu še v pasivni izvedbi, pa bo mir.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
tole bo kr gut a? tudi ce se slucajno odlocim za 26" ker je bojda bolse za oci. Mislim ce mas deoptrijo pa noces se bolj zjebat...
jest10 ::
tole bo kr gut a? tudi ce se slucajno odlocim za 26" ker je bojda bolse za oci. Mislim ce mas deoptrijo pa noces se bolj zjebat...
Se ne splača. Za okoli 50€ se dobi pasivno hlajeno 2600XT. Za 70€ pa 3850 z malo boljšim hladilnikom
Han ::
3650 se izogibaj, posebno od Sapphire, saj ima noro glasen ventilator. Poleg tega ima kartica z 256 MB DDR3 defekten bios, ki zniža obrate ventilatorju pri večji obremenitvi (bolj ko je procesor vroč, počasneje se vrti ventilator, medtem ko pri hladnem hladi kot zmešan). 3850 je veliko boljša izbira, ali pa kakšna šibkejša, pasivno hlajena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Kato ::
Ne vem kaj človeku svetujete PCI-E grafe. Glede na to ,da ima P4 in pa predpotopno grafo ima očitno AGP vodilo. Žal so AGP grafe kar precej dražje ,ampak nimaš ravno izbire, razen nov računalnik. 3850 je po moje edina izbira vse ostalo je mišljeno bolj za filme. Stane okoli 110€. Ne vem sicer kok stare igre igraš ,ampak s to bo tudi kakšna novejša delala, recimo Bioshock ali HL2.
AGP 3850 po vsej verjetnosti najmočnejša AGP kartica
AGP 3850 po vsej verjetnosti najmočnejša AGP kartica
Ne imam PCI-e na Intel® Desktop Board D915GAG. Igram pa hm :D war3 ROC, Soldat, Bomberman :D Tista obnova v daljni prihodnosti pa cilja na diablo 3 :D
Kaj pa club 3d HD 2600XT 256Mb GDDR4, Pci-e?
Kaj pa club 3d HD 2600XT 256Mb GDDR4, Pci-e?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Freezen ()
A tako. Ja za filme je več ali manj isto(vse kar je bilo narejeno v zadnjem letu, ATI 2600,celotna 3 serija, verjetno tudi 4 serija, pri nvidea pa mlajše od 8800GT). Da razbremeniš procesor pa moraš gledati filme v Powercinema pa tam vklopiš strojno odkodiranje. Če pa hočeš še kakšno igro odigrati pa kupi kakšno rabljeno 3850 512Mb,3870,8800GT.
mihajlo carr ::
kupi tisto iz drugega posta in boš lahko tudi kakšno novejšo igro kdaj poigral
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B
solatko ::
Samo pazi, da boš pred nakupom zahteval od prodajalca, da ti v primeru nedelovanja, zadevo vzame nazaj. Gonilniki so tako zanič (za AGP), da skoraj nobena grafična ne deluje zadovoljivo, kljub nekim popravkom, ki so na straneh proizvajalcev (pač za agp slot se nikomur ne ljubi delat gonilnikov), tako da bi bilo najbolje, če bi lahko dobil kakšno ATI9800 XT ali ATI9600 xt, delajo tudi v visti super.
on ima pci-e
solatko ::
Au sorry, sem šol zdej gor pogledat, pol je pa vseeno, sej na pci-e pa menda šoferji delajo.
frudi ::
Ravno za 70€ dobiš Radeon HD3850 256MB. Pozabi vse drugo...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Ravno za 70€ dobiš Radeon HD3850 256MB. Pozabi vse drugo...
Ja kaj pa to, da 3850 rabi met PCI-e 16x 2.0 jaz mam pa samo 1.1.
Ja kaj pa to, da 3850 rabi met PCI-e 16x 2.0 jaz mam pa samo 1.1.
ne rabi met. podpira pa
Aha, in kaj je potem razlika med:
Grafična kartica GIGABYTE ATI RADEON HD 3850 256MB DDR3, PCI-E in
Grafična kartica SAPPHIRE ATI RADEON HD 3850 256MB DDR3, PCI-E
Aha, in kaj je potem razlika med:
Firma in mogoče tudi v hladilniku(Gigabyte ima 2 verziji te grafične).
opeter ::
Gigabyte.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Gigabytovo sem si pred kratkim nabavil, samo jo še nisem stestiral(obremenil itd), ker je zadeva v študijskem računalniku, ki ga trenutno nimam na dosegu roke. Neobremenjena je bila neslišna
Še en glas za Gigabyte, kar dost iger boš lahko igral s to grafo na 1920x1200 (HL2,Fear,...), pa še Zalmanov hladilnik ma gor.
Hm sem dobil enega rabljenega za 50€. Zdaj me pa zanima ce bom jest tole si dal poslat. Abo tole slo sploh v mojo maticno. Glede na to, da je hladilnik precej velik. In se bojim, da mi bo prekril obe PCI rezi, ker v eni mam pa Creative SB Live 5.1.
Prilagam slike ce ma do doma, da bi mi lahko pomeru kok ta hladilnik dol gleda (ce me razumete).
Pa mogoce se link : enega vgrajenega
Prilagam slike ce ma do doma, da bi mi lahko pomeru kok ta hladilnik dol gleda (ce me razumete).
Pa mogoce se link : enega vgrajenega
Ja dva slota rabiš imet frej za to grafo, če nimaš placa vzameš pa tisto klasično ,ki porabi samo enega. Aja pa ta grafa je dolga circa 24cm, torej toliko kot je široka klasična matična plošča, poglej če imaš dovolj placa.
ta ventilator zavzame še eno dodatno režo in sega čisto do kartice, ki je potem spodaj. Torej teoretično potrebuješ še dva slota zaradi hladilnika.
Ja jest imam tako PCI-e, potem je en PCI in drugi PCI. Sepravi kaj to pomen, da mi bo zasedl oba PCI in ne bom mogu vec prklopt SB live.
Zgodovina sprememb…
"You don't have permission to access /mainboard/images/roundup-i915g-sep2k4/d915gux-board.jpg on this server."
Ja dva slota rabiš imet frej za to grafo, če nimaš placa vzameš pa tisto klasično ,ki porabi samo enega. Aja pa ta grafa je dolga circa 24cm, torej toliko kot je široka klasična matična plošča, poglej če imaš dovolj placa.
Form Factor D915GAG: microATX Form Factor (9.60 inches by 9.60 inches [243.84
millimeters by 243.84 millimeters])
Bo to dovolj?
Samo en PCI slot ti bo pokril hladilnik.
Mislil sem, bolj na plac v ohišju. Jaz sem recimo moral premakniti diske ,ko sem dobil tako dolgo grafo.
Bo to dovolj?
Mislil sem, bolj na plac v ohišju. Jaz sem recimo moral premakniti diske ,ko sem dobil tako dolgo grafo.
Samo en PCI slot ti bo pokril hladilnik.
Bo to dovolj?
Ja to je pa res ni velik problem ker mam samo 1x 200 GB disk :D...
Zgodovina sprememb…
mislim da bo dovolj. grafa bo zasedla pci-e+eno pci režo
En dobronameren nasvet. Odstrani hladilnik, spraskaj(najbolje da to delaš z nohti) stran tisti trdi šmoren "ki naj bi bil termalna pasta" in namaži s pravo pasto. Meni je temperatura padla za okoli 10 stopinj, ko sem zadevo zamenjal za AS5
UF... to pa je mislim, da že prevelik podvig za mene :D
SPloh pa nimam namene ne vem kaj obremnejevati kartice
SPloh pa nimam namene ne vem kaj obremnejevati kartice
Zgodovina sprememb…
Ni potrebe po menjavi, ta hladilnik je boljši kot na ostalih grafah te serije + grafe zdržijo zelo visoko temperaturo 100°C+.
Ni potrebe po menjavi, ta hladilnik je boljši kot na ostalih grafah te serije + grafe zdržijo zelo visoko temperaturo 100°C+.
Ni fora v kvaliteti hladilnika-le ta je super. Fora je v debelem nanosu slabe, trde termalne zadeve med GPUjem in hladilnikom.
Freezen@ Sploh ni nič težkega, samo odšraufaš 2 vijaka, odstraniš hladilnik, spucaš iz hladilnika in GPUja tisti poc, namažeš s kvalitetno termalno pasto in nazaj prišraufaš hladilnik.
Sej ni nujno ,da je pri tej grafi centimetrski nanos paste. Jaz bi najprej pogledal kok so kaj temperature v Catalist control centru. Drugače pa res ni problem pogledat, štire majhe šraufe moraš odšraufat, potem rabiš alkohol (jaz uparabim kar medicinskega), pa še eno novo termalno pasto (AS 5 recimo). To je vse skupaj 5 minut dela.
Ah ne 4, samo 2 šraufa sta.
Glede na to, da sta 2 kartici, ki sem ju imel v roki imeli zelo debel nanos, bi rekel, da je kar večina takih.
Glede na to, da sta 2 kartici, ki sem ju imel v roki imeli zelo debel nanos, bi rekel, da je kar večina takih.
za povprečnega uporabnika je to pravzaprav vseeno. Morda se stvari lotiš, ko ugotoviš, da se stvar pregreva ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6504 (5139) | opeter |
» | Nakup grafične kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5353 (4244) | Meizu |
» | nov racunalnik in monitorOddelek: Kaj kupiti | 1311 (1165) | mesoreznica |
» | Kaj menite o tej konfuguracijiOddelek: Kaj kupiti | 1907 (1583) | IVo |
» | Graficne kartice z podporo directx10Oddelek: Kaj kupiti | 824 (824) | YOU |