Forum » Operacijski sistemi » Vista buisnees - downgrade na XP - ponovno nalaganje sitema
Vista buisnees - downgrade na XP - ponovno nalaganje sitema
AlienRex ::
Kolega ima firmo in sledeco situacijo z dvema sistemoma:
Eden je notesnik: Siemens Fujitsu - zanj ima original Vista Buisness DVD in XP pro CD.
Drugi pa je po komponentah sestavljen desktop pc - zanj ima le original Vista Buisness DVD.
Racunalnika sta bila kupljena z original Visto Buisness. Ze v trgovini so naredil downgrade licence na Windows XP Pro, ki so aktivirani in nalozeni na obeh racunalnikih (narejeno v trgovini). Ce sem ga prav zastopil, je nalepka na ohisju od viste (nisme pa osebno preverjal).
Kolega zanima, ali lahko ponovno nalozi XP na ta sistema (recimo ob sesutju ali pac ker je to potrebno) z isto kodo? Mora po instalaciji aktivacijo izvesti se enkrat?
Zanima me skratka kako naj postopa, da se kaj ne zakomplicira nepotrebno.
Pa se hipoteticno vprasanje: je ze kdo po downgrade z viste na xp naredil nazaj upgrade na Visto buisnees. Kako to poteka?
Eden je notesnik: Siemens Fujitsu - zanj ima original Vista Buisness DVD in XP pro CD.
Drugi pa je po komponentah sestavljen desktop pc - zanj ima le original Vista Buisness DVD.
Racunalnika sta bila kupljena z original Visto Buisness. Ze v trgovini so naredil downgrade licence na Windows XP Pro, ki so aktivirani in nalozeni na obeh racunalnikih (narejeno v trgovini). Ce sem ga prav zastopil, je nalepka na ohisju od viste (nisme pa osebno preverjal).
Kolega zanima, ali lahko ponovno nalozi XP na ta sistema (recimo ob sesutju ali pac ker je to potrebno) z isto kodo? Mora po instalaciji aktivacijo izvesti se enkrat?
Zanima me skratka kako naj postopa, da se kaj ne zakomplicira nepotrebno.
Pa se hipoteticno vprasanje: je ze kdo po downgrade z viste na xp naredil nazaj upgrade na Visto buisnees. Kako to poteka?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
SkIDiver ::
Nisem povsem 100% (samo 99%): Do downgrade opcije si opravičen samo v primeru OEM licence. Torej OS je bil naložen ob nakupu novega računalnika.
Pri downgrade dobiš ključ za Windows XP Pro. Medij si moraš priskrbet sam. Sedaj imaš lahko na računalniku ali Visto ali XP. XP-je lahko ponovno namestilš na isti računalnik in ja aktivacija je potrebna. Ko si zaželiš Viste pobrišeš XP, namestiš Visto, jo aktiviraš in uporabljaš.
Pri downgrade dobiš ključ za Windows XP Pro. Medij si moraš priskrbet sam. Sedaj imaš lahko na računalniku ali Visto ali XP. XP-je lahko ponovno namestilš na isti računalnik in ja aktivacija je potrebna. Ko si zaželiš Viste pobrišeš XP, namestiš Visto, jo aktiviraš in uporabljaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | aktivacija win xp ?Oddelek: Operacijski sistemi | 874 (644) | Han |
» | Prodaja Windows Viste, ki je kupljena skupaj s Pcjem?Oddelek: Operacijski sistemi | 880 (812) | mtosev |
» | Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7228 (5142) | opeter |
» | Acer Aspire 7520G Vista downgrade na XP.Oddelek: Operacijski sistemi | 2335 (2227) | nurmaln |
» | HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjevOddelek: Operacijski sistemi | 7654 (6385) | Gwanaroth |