» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
326 / 507
»»

Trocki ::

Kaj od naštetega potem?

CRUCIAL MX100 256GB - 110€
Samsung 850 EVO 250GB - 125€
Crucial BX100 250GB - 105€
CRUCIAL MX200 250GB - 130€

ST-777 ::

Trocki je izjavil:

Kaj od naštetega potem?
S SSD-jem Samsung imam dobre izkušnje, če bi nameraval kupiti nov SSD, bi bil to ponovno Samsung.

iloveboobz ::

Trocki je izjavil:

Kaj od naštetega potem?

CRUCIAL MX100 256GB - 110€
Samsung 850 EVO 250GB - 125€
Crucial BX100 250GB - 105€
CRUCIAL MX200 250GB - 130€

če bi rad garancijo, 850evo, sicer pa bx100

il ::

@Trocki
od srede 11.3. Samsung 850EVO 250GB v leclercu 110EUR

scipascapa ::

il: link?

verjetno je v kakšnem letaku..

OldSkul ::

v letaku je

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

3man ::

iloveboobz je izjavil:

Dr_M je izjavil:

100€ je vec kot odlicna cena.

za 10€ več dobiš napram arc 100 kaj ?

Kvazi power loss protekcijo, to je pa to.

Hojnik, z vsem spoštovanjem do tvoje nadrkanosti ssd specsov in nekar real case primerov - kako lahko priporočaš OCZ? Katerikoli... Vse kar res dobro delajo so večletni nategi. Tu ne gre za primer firme z eno slabo serijo ampak organizirane barabe. Poprodajno podporo boš delal ti? :P

N0t0ri0us ::

Sem tik pred nakupom dveh ssdjev za v dva laptopa.. oba ssdja bosta 120gb, uporabljala se bosta pa za sistemski disk - logično :D...

http://www.hardwareversand.de/Solid-Sta...

Gledam intela in se sprašujem zakaj bi kupil cruciala ali pa samsunga če so cene skoraj ? kake pluse in minuse imajo ?

edit.. vem da imajo nekateri 400mb/s nekateri pa 600 ampak v praksi so razlike popolnoma neopazne :D

Kateri so najbolj zanesljivi ?

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

3man je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Dr_M je izjavil:

100EUR je vec kot odlicna cena.

za 10EUR več dobiš napram arc 100 kaj ?

Hojnik, z vsem spoštovanjem do tvoje nadrkanosti ssd specsov in nekar real case primerov - kako lahko priporočaš OCZ? Katerikoli... Vse kar res dobro delajo so večletni nategi. Tu ne gre za primer firme z eno slabo serijo ampak organizirane barabe. Poprodajno podporo boš delal ti? :P

od starega OCZ je ostala basically samo še znamka... odkar je zadevo kupla Toshiba, so se stvari precej izboljšale
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

N0t0ri0us je izjavil:

Sem tik pred nakupom dveh ssdjev za v dva laptopa.. oba ssdja bosta 120gb, uporabljala se bosta pa za sistemski disk - logično :D...

http://www.hardwareversand.de/Solid-Sta...

Gledam intela in se sprašujem zakaj bi kupil cruciala ali pa samsunga če so cene skoraj ? kake pluse in minuse imajo ?

edit.. vem da imajo nekateri 400mb/s nekateri pa 600 ampak v praksi so razlike popolnoma neopazne :D

Kateri so najbolj zanesljivi ?

Samsung ima 5 let garancije, crucial je načeloma najbolj ugoden. Intelov 530 ima sandforce (in ne intelov in-house) kontroler, kar ga naredi precej generičnega v morju ssdjev, torej nič posebnega (kar bi te zares pritegnilo).

edit: 600mb/s zaporednega branja itak ne dosežeš preko sata3. Sicer pa je to precej manj vredno, kot IOPS ali 4k read/write
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce je izjavil:

3man je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Dr_M je izjavil:

od starega OCZ je ostala basically samo še znamka... odkar je zadevo kupla Toshiba, so se stvari precej izboljšale

Ja? Katere pa, logo? :)

http://ocz.com/consumer/company/managem... - tukaj so glavni prdci še kar zraven.

http://www.oczforum.com/forum/discussio... - tole je zadnji fiasko (jan 2015). Za vsak slučaj, ker so oni res dobri po srcu, pa jih bodo še mennjali:
480G SSDs of Arc, Vertex 460A, Radeon R7 have to get firmware updates to guarantee best of quality, so OCZ offers stock rotation opportunity. Please see an official letter describing the 480G Stock Rotation and attached RMA Request form.
Great apologies for inconvenience, but we have to do it to make sure your customers are happy with OCZ drives.

...

intel ima isto 5 let garancije :P

Kaj je pomen/fora kontrolerja ? oziroma kaka je razlika med intelovim in sandforce ? oziroma navadnim..

za teh 600mb/s pa vem, da je marketinška fora :D

še vedno ne vem od kod tebi 600mb/s? Saj to nihče ne oglašuje (kvečjemu 540mb/s, kar je praktični maksimum). Mogoče 600mb/s teoretičnega Sata3 z overheadom vred?

Zgodovina sprememb…

nazadnje, ko sem gledal te podatke je bilo tam do 550mb/s. To je bilo kako leto nazaj ko sem nazadnje kupoval ssd. Sedaj sem avtomatsko predvideval, da je šla tehnologija naprej in je že kaj hitrejši teoretični prenos podatkov ampak ja. Očitno sem se motil :)

Kakšne so razlike med controlerji ? :)

> Kakšne so razlike med controlerji ? :)

sandforce je crap, to je pa tut vse kar morš vedet.No, pa kakega jmicron se tudi izogibaj, ker je spackarija.

3man je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

3man je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Dr_M je izjavil:

http://ocz.com/consumer/company/managem... - tukaj so glavni prdci še kar zraven.

http://www.oczforum.com/forum/discussio... - tole je zadnji fiasko (jan 2015). Za vsak slučaj, ker so oni res dobri po srcu, pa jih bodo še mennjali:
480G SSDs of Arc, Vertex 460A, Radeon R7 have to get firmware updates to guarantee best of quality, so OCZ offers stock rotation opportunity. Please see an official letter describing the 480G Stock Rotation and attached RMA Request form.
Great apologies for inconvenience, but we have to do it to make sure your customers are happy with OCZ drives.

...

Ker pa veliki nimajo nobenih problemov ane..

Naj samo spomnem na še vedno nepopravljen bug pri 840evo.
Ali težave z bsodi pri mx100

pa še cel kup problemov se najde, katere so imele tudi tavelike, priznane firme.

OCZ je čisto drug svet sedaj, ko je pod tošibo in imajo čisto svoj inhouse controller. Ni to več ocz z sandforce in neobstoječim QA.

Zgodovina sprememb…

N0t0ri0us je izjavil:

nazadnje, ko sem gledal te podatke je bilo tam do 550mb/s. To je bilo kako leto nazaj ko sem nazadnje kupoval ssd. Sedaj sem avtomatsko predvideval, da je šla tehnologija naprej in je že kaj hitrejši teoretični prenos podatkov ampak ja. Očitno sem se motil :)

Kakšne so razlike med controlerji ? :)

Razlika med tvojimi controlerji in kontrolerji je v prvi črki! Za vse ostalo pa je tu 326 strani pa še kakšna več. Daj se malo potrudi no :P

kuglvinkl je izjavil:

boyz, nvme: http://www.computerbase.de/2015-03/inte...

http://www.intelgamingpromo.com/intel15...

Cena pa verjetno taka, da bo treba ledvice prodat.

Počakajmo raje na malo bolj modestly priced pogone, ki bodo dosegljivi tudi nam. In nebodo začel throttlat tisto sekundo, ko jih boš našopal z workloadom (to je namreč hud problem pci-e kontrolerjov -- zakaj mislte da še vedno ni tanovga sandforce-a ? :) )

iloveboobz je izjavil:

> Kakšne so razlike med controlerji ? :)

sandforce je crap, to je pa tut vse kar morš vedet.No, pa kakega jmicron se tudi izogibaj, ker je spackarija.

3man je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

3man je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Dr_M je izjavil:

...

Ker pa veliki nimajo nobenih problemov ane..

Naj samo spomnem na še vedno nepopravljen bug pri 840evo.
Ali težave z bsodi pri mx100

pa še cel kup problemov se najde, katere so imele tudi tavelike, priznane firme.

OCZ je čisto drug svet sedaj, ko je pod tošibo in imajo čisto svoj inhouse controller. Ni to več ocz z sandforce in neobstoječim QA.

Ja? A na prvi "inhouse" barefoot si pozabil? Namreč kričoče kako kul so z lastnim kontrolerjem so dobili, da so le prepacali Marvell, to se gotovo spomniš.
Ne gre za spodrsljaje. Gre za Organizirano Celo Zgodbo nategov :P

Naj še mal švicajo...

>Hojnik, z vsem spoštovanjem do tvoje nadrkanosti ssd specsov in nekar real case primerov

"real case" primerov neboš našel, ker je to kr težko konsistentno testirat. Imaš pa service time benche, ki so recimo en odraz "real" world performanca.

In arc 100 je tukuaj opazno bolši od recimo mx100, kjub temu pa stane isto ali še celo manj. Zato je pač dober nakup.

iloveboobz je izjavil:

>Hojnik, z vsem spoštovanjem do tvoje nadrkanosti ssd specsov in nekar real case primerov

"real case" primerov neboš našel, ker je to kr težko konsistentno testirat. Imaš pa service time benche, ki so recimo en odraz "real" world performanca.

In arc 100 je tukuaj opazno bolši od recimo mx100, kjub temu pa stane isto ali še celo manj. Zato je pač dober nakup.

Drži. Dokler ne crkne je bil vsak OCZ dober lol

>Ja? A na prvi "inhouse" barefoot si pozabil? Namreč kričoče kako kul so z lastnim kontrolerjem so dobili, da so le prepacali Marvell, to se gotovo spomniš.

In kaj pol če so prepacal marvell ? Sj so prepacal samo silicij. Vsak janezek pa že danes ve, da je firmware tista stvar, ki naredi dober ssd. Seveda ob predpsotavki, da silicij ni utter turd (ko je recimo kak jmicron).

Kr poglej recimo crucial in sandisk. Oba koristita isto družino marvell kontrolerjov, ampak sandisk zaradi superiornega firmware-a enostavno pelja scat vse, kar je crucial do sedaj spacal skupi. vkjučno z mx200.

> Drži. Dokler ne crkne je bil vsak OCZ dober lol

Vsak ssd ti lahko crkne, tudi tanov 850pro z 10 let garancije.
Dejmo ne mešat tastar OCZ z sandforce-om. Ker to je pač bla gnilina. Čeprav ni tukaj samo ocz at fault, ampak tudi sandforce.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

>Ja? A na prvi "inhouse" barefoot si pozabil? Namreč kričoče kako kul so z lastnim kontrolerjem so dobili, da so le prepacali Marvell, to se gotovo spomniš.

In kaj pol če so prepacal marvell ? Sj so prepacal samo silicij. Vsak janezek pa že danes ve, da je firmware tista stvar, ki naredi dober ssd. Seveda ob predpsotavki, da silicij ni utter turd (ko je recimo kak jmicron).

Kr poglej recimo crucial in sandisk. Oba koristita isto družino marvell kontrolerjov, ampak sandisk zaradi superiornega firmware-a enostavno pelja scat vse, kar je crucial do sedaj spacal skupi. vkjučno z mx200.

> Drži. Dokler ne crkne je bil vsak OCZ dober lol

Vsak ssd ti lahko crkne, tudi tanov 850pro z 10 let garancije.
Dejmo ne mešat tastar OCZ z sandforce-om. Ker to je pač bla gnilina. Čeprav ni tukaj samo ocz at fault, ampak tudi sandforce.

Oni so trdili, da je vse njihovo, ne samo fw, zato je šel (anandtech?) preverit.
Jap, vsak lahko crkne, OCZ pa zagotovo.
OK, saj veš kdo odneha... (razen ocz ssdja)
:) happy buying

> Jap, vsak lahko crkne, OCZ pa zagotovo.

Maš prav. OCZ zagotovo crkne, če ga prevrtaš z svedrom. Your point being ?

> Oni so trdili, da je vse njihovo, ne samo fw, zato je šel (anandtech?) preverit.

So what. Koga briga, kdo dela silicj, važno je kaj stvar izpljune ven. In to da so rebrandal neko marvell rešitev za svojo pač ni nič novega v industriji. Happens all the time.

Evo, tudi transcend nihče ne biča, ko so rebrandal siliconmotion v nekaj svojega.

Zgodovina sprememb…

zzz_side ::

Dekleta in fantje, potrebujem mnenje oz. nasvet.
V laptop (Asus k550lb, Win 8.1) sem vgradil SSD, stari hdd pa sem dal v adapter in v režo za cdrom. Zanima me kakšne so optimalne power nastavitve za HDD. Namreč default je nastavljeno, da se disk na bateriji ugasne po 5 minutah, in to res počne, vendar se nato čez nekaj časa, odvisno kaj počnem, tudi zažene nazaj. Tudi če ne uporabljam datotek z diska se prižge, bogsigavedi zakaj, verjetno vse od antiwirusnika do defraga uporablja disk. Je torej bolje da se disk stalno vrti, ali da ga windows ugaša?
Poleg tega, pa se ob izklopu računalnika HDD izklopi in nato za trenutek ponovno zavrti in spet izklopi. In tako ob vsaki izključitvi računalnika. Ob vgradnji SSD sistema nisem postavil na novo, ampak sem kloniral disk. Ve kdo, kje/kako se da zadevo odpraviti, oziroma ali bo morda nova instalacija windowsov v sedanji konfiguraciji odpravila težavo.

Tnx za pomoč,
Žiga

mkonci ::

mene so SSD diski razočarali. leto in pol star OCZ Vector je pred dvema dnevoma popolnoma izpustil dušo z vsemi podatki gor. Je še v garanciji, samo ga nočem dat nazaj, ker imam gor moje dokumente. A kdo ve se da disk kako totalno resetirat (brez uporabe kladiva), če ga tudi bios ne prepozna?

PrimozR ::

Kdor je sposoben s flash čipov ob mrtvem kontrolerju prebrati tvoje podatke, te verjetno ne pozna in mu tvoji podatki ne koristijo. Za tvojo situacijo je rešitev le kladivo ali pa garancija.

Kolikokrat so te potem razočarali trdi diski? Geezus, eni mate pa tut izjave... :P

GenZNPC ::

mu tvoji podatki ne koristijo.

Kaj pa veš, mogoč pa bi najdel na fartisu pod "za odrasle" sekcijo svoje "dokumente" :|
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

backup backup backup.

Oddin ::

Junija 2010 sem nabavil CRUCIAL C300 RealSSD. Zanj sem takrat plačal 159,02€ :)). Kurba stara sploh noče crknt, pa tako rad bi enega boljšega kupil.
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

Heh, meni pa od vseh ssdjev, ki jih mam, dela brez težav samo grdi grdi Vertex2.

Vsi ostali (vkjučno z takrat odličnim m4) kažejo svoje zobe v obliki bsodov ali curruptanja. Oh well, draw of luck :)

Sem še mal pobrskal in v maju 2010 sem nabavil tri Intel X25-V 40gb Value. Vsak je bil 111,64, smrt mu jebem. Prasci še kar delajo. Mater mam srečo.

BorutK-73 ::

mkonci je izjavil:

mene so SSD diski razočarali. leto in pol star OCZ Vector je pred dvema dnevoma popolnoma izpustil dušo z vsemi podatki gor. Je še v garanciji, samo ga nočem dat nazaj, ker imam gor moje dokumente. A kdo ve se da disk kako totalno resetirat (brez uporabe kladiva), če ga tudi bios ne prepozna?

Resno, ssd ti crkne in potem so vsi ssd krsh?:))
Kot je hojnik rekel, backup backup backup!!

Oddin je izjavil:

Sem še mal pobrskal in v maju 2010 sem nabavil tri Intel X25-V 40gb Value. Vsak je bil 111,64, smrt mu jebem. Prasci še kar delajo. Mater mam srečo.

Niti ni tolk sreča, intel je takrat dejansko delal odlične pogone. V primerjavi z jm602 jajci takrat je blo to svetlobna leta naprej.

iloveboobz je izjavil:

Oddin je izjavil:

Niti ni tolk sreča, intel je takrat dejansko delal odlične pogone. V primerjavi z jm602 jajci takrat je blo to svetlobna leta naprej.

Res je. Res je tudi, da vse lahko crkne, ne glede na firmo. In pa univerzalna resnica, ki je bila že omenjena in ki se jo pa ne da prevečkrat ponovit, zato jo bom zdaj še jaz: backup backup backup.

Jaz imam intelov ssd iz začetka leta 2011. Velik je 80gb, še vedno po štirih deluje bp.. edino kar me še sedaj malo žuli je pa tistih 190€ katerih me je takrat olajšal :)) Pa to ne pomeni, da ni opravičil nakupa... Hočem samo povedati, da je bil svinjsko drag :D

190€, medtem pa nekateri dajejo po 300€+ za grafike in podobno periferijo. Čeprav ne da takega boosta v odzivnosti kot ssd :)

Oh well.

takrat sem dal za grafično slabih 170€ in je še vedno notri :P gtx 460se..

Vseeno pa veliko boljše kot da bi dal namesto ssdja notri grafično za 350€ :P

GTX970 ::

zzz_side
Dekleta in fantje, potrebujem mnenje oz. nasvet.
V laptop (Asus k550lb, Win 8.1) sem vgradil SSD, stari hdd pa sem dal v adapter in v režo za cdrom. Zanima me kakšne so optimalne power nastavitve za HDD. Namreč default je nastavljeno, da se disk na bateriji ugasne po 5 minutah, in to res počne, vendar se nato čez nekaj časa, odvisno kaj počnem, tudi zažene nazaj. Tudi če ne uporabljam datotek z diska se prižge, bogsigavedi zakaj, verjetno vse od antiwirusnika do defraga uporablja disk. Je torej bolje da se disk stalno vrti, ali da ga windows ugaša?

Na bateriji imam jaz nastavljeno da se ugasne na 3 ure.Itak ima ima ssd minimalno porabo.
Prej ti bo crknil zaradi neprestanega ugašanja/prižiganja.

mkonci ::

Me je že izučilo, tako da je bil na SSD samo sistem, programi in nekaj dokumentov na katerih sem trenutno delal.
Vse ostalo je "backupirano" na enem disku v računalniku in enem zunanjem + občasno na 3 zunanji disk :D

sej vem kaj boste rekl "tale je pa backup freek :)"

navaden disk mi v moji računalniški dobi (od leta 1995) še ni crknu.
a mi zna kdo povedat kater navaden disk 1TB je zdej priporočljivo kupit*?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mkonci ()

> sej vem kaj boste rekl "tale je pa backup freek :)"

No such thing :)

Mare2 ::

il je izjavil:

@Trocki

Imajo še kakega?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

katimm ::

A mogoče kdo ve kako je s hibernacijo v Windowsih na ssdju? Je pomoje boljše kot pa da sistem ugasneš vsak večer ane? Ali se s tem tudi obrablja in ni priporočljivo?

nima veze.

Obraba ssdja ti je zadnja skrb dandanes.

katimm ::

ok sam tako malo za info povprašam...

S hibernacijo dejansko povzročaš več pisanja, torej načeloma delaš slabše za SSD. Ampak itak nima veze, ker to je vse skupaj kaplja v morje za povprečnega uporabnika, tako da go ahead če potrebuješ takojšno nadaljevanje dela

dj_uro ::

Mare2 je izjavil:

il je izjavil:

@Trocki

Imajo še kakega?

a ni danes 11???
leclerc se odpre ob 8h ali 9h... ko jaz to pišem je 8.50h... Ne VSI SO ŽE ŠLI.... jebote... ;)
vw-klub.si

klemenSLO ::

doma:
OCZ vertex2 60gb , 10/2010 dela BP
crucial m4 128gb, 2/2012 dela bp
intel 330 180gb 01/2013 po nekaj mesecih uporabe je začel random zmrzovat, uveljavljal sem garancijo in dobil intla 335 180gb, ta dela BP

v Službi mam intla 330 120gb, 12/2013 dela bp . V kar nekaj desktopih v službi pa je intel 320 80gb, 11/2011 in vsi delajo BP

tako da nimam pripomb.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
««
326 / 507
»»