» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
227 / 507
»»

Boomer ::

Pozdravljeni,

nabavil sem nov prenosnik Samsung NP770Z5E, super prenosnik, vendar ne trenutke počasnejši od mojega prejšnjega, zaradi počasnega diska. Odločil sem se da ga zamenjam z SSDjem. Najbolj se nagibam k Samsungu 840 Pro 256, vendar me skrbi da ga računalnik ne bo polno izkoristil zaradi Sata 2 vmesnika. Sedaj sem v dilemi ali naj vzamem Basica ali Proja, ker ne bi rad plačeval več če razlike ne bi opazil... Hvala za pomoč

Invictus ::

Vzami najcenejši SSD željene kapacitete. SATA 2 upočasni zadevo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

lopov ::

Boomer je izjavil:

Pozdravljeni,

nabavil sem nov prenosnik Samsung NP770Z5E, super prenosnik, vendar ne trenutke počasnejši od mojega prejšnjega, zaradi počasnega diska. Odločil sem se da ga zamenjam z SSDjem. Najbolj se nagibam k Samsungu 840 Pro 256, vendar me skrbi da ga računalnik ne bo polno izkoristil zaradi Sata 2 vmesnika. Sedaj sem v dilemi ali naj vzamem Basica ali Proja, ker ne bi rad plačeval več če razlike ne bi opazil... Hvala za pomoč

Omenjeni laptop 100% nima SATA2 -- i7-3635Q, AMD HD8870M in Win8?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

iloveboobz ::

Invictus je izjavil:

Vzami najcenejši SSD željene kapacitete. SATA 2 upočasni zadevo.

nope.
v praksi (Razn pri kopiranju velikih fajlov) ni razlik.
vzami 840 vanilla 250GB...

Zgodovina sprememb…

Po tem sem sklepal da je Sata2, razen če prikazuje vmesnik vgrajenega diska...

da nebote izuml tople vode.. hm76 čipset podpira sata 6gbit... (not that it matters anyway)

darkolord ::

Tist na slikci ti kaže, s kakšno povezavo je disk povezan (tvoj HDD je SATA2), ne kaj podpira kontroler.

Okej hvala za pomoč vsem, mislim da se bom kar za Basic model odločil, dvomim da bi opazil razliko med Projem. Glede vmesnika se pa tudi na notebook reviewu forumu debatira zaenkrat še brez epiloga :)

Stark ::

Heheh, enako si kupil kot jaz, samo, da sem vzel Pro-ja. :) Sedaj, ko to berem, mi je morda žal, da nisem vzel cenejšega; samo, če bo delalo vse ok, bom verjetno zelo zadovoljen in se ne bom več (toliko) sekiral. :)

Maglorfin ::

Čisto BTW, mogoče je/bo imel kdo isti problem in mu bo tole koristilo. Med vikendom mi je začel komp periodično crashati, večkrat s prikazom BSOD. Če sem npr. karkoli delal s kompom, je zdržal povprečno kakšne pol ure, potem pa crash. V soboto kar nekajkrat in včeraj najmanj desetkrat, zelo annoying. Vsakič je šlo za error 0x000000F4. Po kar intenzivnem googlanju in raziskovanju mi je uspelo identificirati in rešiti problem. Glede na to, da je F4 menda običajno disk error, sem raziskoval v to smer in ugotovil, da je bil problem dejansko v SSD-ju, v točno mojem modelu (Crucial M4): "0xF4 with SSDs is a common problem if the firmware is not up to date [...] With the M4, it is especially common with older firmware because they have a cycle time of 1 hour after so many hours of use."

Po inštalaciji najnovejšega SSD firmwara zadeva deluje brezhibno. Morda bo komu v pomoč.
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.

sem meu enake probleme in se je izkazal (vsaj mislim tako, ker tega bsoda še niso dobu od takrat) da je problem v ramu (ena izmed palčk je metala error v memtest).
itk sn pa posumo takoj ssd, ker pri sandforceih je f4 praktično feature :))

pirlo ::

Samsung 840 86 eur
Sandisk 78 eur

Je razlika vredna 8 eur?

Edit: gre se za ta sistem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirlo ()

Daniel ::

V čem razen v ceni je sploh razlika med

http://www.mylemon.at/artikel/samsung/m...

in

http://www.mylemon.at/artikel/samsung/m...

Oba Samsung 840 120 GB le eden ima na koncu kw, drugi pa bw.

Je to isto kot pri nas potem prodajajo retail verzije s kabli in nosilci, druga je pa brez?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

pirlo je izjavil:

Samsung 840 86 eur
Sandisk 78 eur

Je razlika vredna 8 eur?

Edit: gre se za ta sistem

da. tist sandisk je trash.

PINki ::

120gb ssd imam čisto zabasan (le 5gb free) in ne vem kako naj pregledam v katerih mapah so največje datoteke, ne da bi vsako posebej klikal. Obstaja kakšen programček? Nesnago sem že odstranil z ccleanerjem in disk cleanupom.

SplitCookie ::

size: >500MB :)

Počisti temp, odstrani hibernation in pagefile.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Evo najdel od brata iphone backupe 15gb lol. pa dve novi igri sta instalirani (obe po 15gb). Tako, da ko jih naredim, bo spet nekaj več prostora.

WarpedGone ::

Kam je šel prostor na disku, najbolje pove program takšnega tipa:

Zbogom in hvala za vse ribe

bosmla ::

PINki je izjavil:

120gb ssd imam čisto zabasan (le 5gb free) in ne vem kako naj pregledam v katerih mapah so največje datoteke, ne da bi vsako posebej klikal. Obstaja kakšen programček? Nesnago sem že odstranil z ccleanerjem in disk cleanupom.

Scanner je se preprostejsi in bolj pregleden - priporocam.

darkolord ::

Disk Space Fan (vzemi free verzijo)

Disk Space Fan (vzemi free verzijo)

Sem že rešil, hvala

chucki ::

chucki je izjavil:

Hvala vsem za pomoč, danes sem ga poslal na servis :) Vidim pa, da na njihovi strani crucial ni več na voljo (funtech), to bo še zanimivo, kakšno znamko mi bodo ponudili ;((

Danes dobil novi SSD Crucial M4 z updatom rev:07H, se pravi so mi poslali zadnjo generacijo.. Čakal sem skoraj 30 dni.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

ru7 ::

Mja, jst sem na M4 še kar na FW 0009, se sploh splača updejtat če dela? Na brzino sem preletel njihove forume in ima folk z temi novejšimi dosti težav (res pa je da povečini na jabukih)

updejtaj ga, ker starejši fw majo 5k hours bug, ko se ti začne od 5000 delovnih ur crkovat na par ur..

ru7 ::

pardon, imam nameščen FW 0309 ki to odpravi (sem tiste BSODje že dal čez) :)

OptimuZ ::

kateri je hiterjši? Samsung 830 ali 840 serija?

trnvpeti ::

OptimuZ je izjavil:

to se chuck ne ve (beri, koga briga za 1%)

Saj se mi ne gre za 1%, stava je padla in sem mislil, če ima kdo kaki page z dejanskimi testi :)

Dr_M ::

OptimuZ je izjavil:

odvisno kaj gledaš. IOPS je 830 < 840 vanilla < 840pro
glede r/w pa 840 < 830 < 840pro

pregledal, tnx.

Kinjorts ::

Zdravo!

Spodnji disk imam namen nabavit za prenosnik.

Kingston V300 2,5" SSD 240 GB SV300S37A/240G

kaj menite?

Lp

odvisn za kolk ga dobiš ?

Kinjorts ::

Za 195€.

ST-777 ::

Kinjorts je izjavil:

Spodnji disk imam namen nabavit za prenosnik.
Kingston V300 2,5" SSD 240 GB SV300S37A/240G kaj menite?
Na newegg.com ima Kingston SSDNow V300 zelo dobre ocene uporabnikov. http://www.newegg.com/Product/Product.a...

za 50€ manj dobiš samsunga
http://www.hoh.de/hardware/ssd-laufwerk...

bdoxx ::

iloveboobz je izjavil:

za 50€ manj dobiš samsunga
http://www.hoh.de/hardware/ssd-laufwerk...

kera huda cena

shadeT ::

To pomeni da je priklopljen na SATA 2 kajne?
Imam pa ta disk: http://www.cyberport.de/sandisk-ultra-p...
v tem laptopu: http://www.cyberport.de/lenovo-ideapad-...

Dal sem ga pa namesto DVDja. Naj res vse razdrem in prestavim SSD v notranji plac za disk da vidim če bo sata 3 tam?

lahko. sam itk nebo razlike v odzivnosti.

shadeT ::

Saj to delno vem, da drugje kot pri kopiranju datotek nima smisla, ampak vseeno če zavrtim nekaj dodatnih vijakov je free boost, ki škodovati ne more. Samo da bi vedel da bo to res tako.

To lahko kako izvem s kakšnim programom kje ima SATA 3 priključek?

klinker ::

Pa a nimajo prakticno v vsi 15"+ laptopi dokaj v easy nadgradno rama in diska? Sem jih ze kar nekaj odpru in cistu pa je blo prakticno na vseh teh vecjih le pokrovcek na dnu za odpret, kar se takih nadgradenj tice :)

disk je ponavadi uizi zamenjat, druga stvar je pa menjava dvdja..

Stark ::

Po nekaj dneh uporabe SSD (prej nisem ga nisem imel nikoli) lahko rečem samo: woow. Sicer laptopa nisem imel priložnost stestirati z navadnim diskom, ampak časi prenosov, startup, splošna odzivnost.... Kapo dol. :) :P

BorutK-73 ::

Stark je izjavil:

Po nekaj dneh uporabe SSD (prej nisem ga nisem imel nikoli) lahko rečem samo: woow. Sicer laptopa nisem imel priložnost stestirati z navadnim diskom, ampak časi prenosov, startup, splošna odzivnost.... Kapo dol. :) :P

Welcome to the Future!:)

lopov ::

Na 256Gb SSD imam še okoli 60Gb prostega. Čez vikend bom rabil nekaj programov in fajlov, tako da bom zapolnil še dobrih 10Gb.

Vprašanje se pravzaprav glasi koliko je tista najmanjša količina prostega prostora, ki jo je fino imeti "na zalogi"?

@hojnikb -- thx, žal bo plača glih tolk (pre)pozno da bo že razprodano 8-)

resno, tale 830 zgleda bomba, ker dobiš ssd z .5€/GB ki je u nulo pretestiran in ma še star 24nm flash...
Če bi ga rabu, bi ga defenitivno vzel :D

pviran3 ::

samsung app javlja, da je nov firmware za 840 pro 128gb. Kake so spremembe?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pviran3 ()

PrimozR ::

lopov nekje 25% je fino. Vsekakor pa več ko imaš, bolje je.

SplitCookie ::

Vprašanje se pravzaprav glasi koliko je tista najmanjša količina prostega prostora, ki jo je fino imeti "na zalogi"?

Tudi če je nula zadeva dela bp.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
««
227 / 507
»»