» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
184 / 507
»»

kmetek ::

Runnagain je izjavil:

Mja, po tehtanju, kaj kupiti ... naročil kar Samsunga 830, 128Gb varianto, Notebook kit komplet (SATA to USB kabel zna občasno priti ker prav). Sedaj mora pošilja samo še srečno prispeti iz anglije, pa je to to.

lp, Runnagain!!

zakaj anglija?

hojnikb ::

l0g1t3ch je izjavil:

OCZ AGILITY 4 256GB
OCZ VERTEX 4 256GB
Samsung 830 256GB

Kaj od tega vzeti ? Hitri so pomoje vsi dovolj, želel bi le da je disk zanesljiv in neproblematičen.

This..
#brezpodpisa

Runnagain ::

kmetek je izjavil:

Runnagain je izjavil:

Mja, po tehtanju, kaj kupiti ... naročil kar Samsunga 830, 128Gb varianto, Notebook kit komplet (SATA to USB kabel zna občasno priti ker prav). Sedaj mora pošilja samo še srečno prispeti iz anglije, pa je to to.

lp, Runnagain!!

zakaj anglija?

Cenejši Notebook kit komplet, cenejša poštnina (amazon.co.uk).

Lp, Runnagain!!

hojnikb je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

OCZ AGILITY 4 256GB
OCZ VERTEX 4 256GB
Samsung 830 256GB

Kaj od tega vzeti ? Hitri so pomoje vsi dovolj, želel bi le da je disk zanesljiv in neproblematičen.

This..

Se strinjam s predlogom.

LPR!!

Zgodovina sprememb…

pa si ziher da je amazon.co.uk ugoden in ne hoh.de?

amacar ::

Kaj ti je tak težko na amazon.co.uk pogledat?

Notebook kit stane 80 funtov = 100€ + ob nakupu dobiš 5 funtov gift card za amazon, kar je torej 75 funtov
Hoh.de 116€

+ Pri obeh je še poštnina, s tem da je na amazonu že zdaj več kot 20€ ceneje.

kmetek je izjavil:

pa si ziher da je amazon.co.uk ugoden in ne hoh.de?

Seveda, saj sem pred tem naredil "raziskavo" trga.
Hoh.de: 115,90 + 14,90 poštnine = 130,9€
amazon.uk: 79.99GBP + 5.89GBP poštnine = 108,40€

Govorimo seveda o notebook kit kompletu, a tudi pri basic kitu pride na .uk ceneje, a ne več v tolikšni razliki.

Lp, Runnagain!!

EDIT: se pa cene tedensko oz. kdaj celo dnevno spreminjajo, tako da je fino vse skupaj preveriti ob času nakupa.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

lambda je izjavil:

axee je izjavil:

mi pa Windows-i zasedejo 18GB, ostalo pa je ogromno programov. Če veš kaj delaš se ti nič ne "zabaše" ...

Boš kar v svojem imenu govoril. 30.1 GB trenutno, winsxs folder znotraj pa 12.6 GB na pol leta stari inštalaciji win7. Zakaj tako? Ob shranjuje prejšnje verzije vseh mogočih knjižnic zaradi združljivosti. Ker pa tega ni priporočljivo brisat, je situacija taka kot je ...

Sandboxie/VMWare player ftw. Tud sam sem hitro zasvinjal sisteme s testiranjem, zdej pa sem reku, dost tega in vse kar rabim samo za enkratno opravilo poženem v Sandboxie (imam ločen sandbox z več pravicami). Če kaj še vedno ne dela pa VMWare Player. Sploh Sandboxie je fajn, ker je on-the-fly in ni treba čakat, da se debel VMWare zažene.

In zadeva deluje. Zadnjič sem encodal zvočne fajle v Sandboxie, prenesel kodirane fajle ven in pobrisal sandbox. Kot da tistega programa za kodirat sploh ne bi nikoli uporabil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

thanks pa res je ceneje :) imajo pa samo 1 letno garancijo? potem rma direktno? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

HupChup ::

Bratu bi rad kupil nek 60 GB SSD in me zanima, kateri je trenutno cenovno najbolj ugoden glede na kakovost.

Gledal sem tega:

http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

In tega:

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Mogoče je tudi kje kakšna akcija, a ne spremljam toliko, mogoče pa kdo od vas :)

Hvala.

OCZ OCZSSD2-2VTXE60G Vertex 2 60GB SATA II 2.5 inch SSD

kaj veste kaj je s tem amazon mastercard itd? se lahko veže na moneybookers? pogoji uporabe?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

eh amazon kot vedno predrag

Items: ?25.95
Postage & Packing: ?24.99
Order Total: ?50.94

Pr OCZju so očitno že prešaltal na 20nm flash
https://www.google.si/search?q=OCZ+Agil...
#brezpodpisa

Grega255 ::

A ima kdo kakšne izkušnje s Sandiskovimi ssd-ji?
Gledal sem 240 GB, je dokaj ugoden za 125 funtov, nikjer pa nisem našel neposredne primerjave z samungom in intelom.
Ma Sandisk kakšne posebne slabosti v primerjavi z ostalimi?

Tilen ::

125 funtov je skoraj 160 eur. Za 163 EUR dobis 256GB Agility 4, ki je zagotovo manj slab od sandiska.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Grega255 ::

Tilen je izjavil:

125 funtov je skoraj 160 eur. Za 163 EUR dobis 256GB Agility 4, ki je zagotovo manj slab od sandiska.

A lahko prosim mal argumentiraš, tole da je manj slab mi čist nič ne pove.

s51as ::

OCZ je včasih delal obupno slabe SSDje ki so bili ZELO nezanesljivi in danes služijo samo še kot podloga za mize da se ne guncajo.
Razni vsevedi OCZjeve SSDje še vedno splošno povezujejo s to katastrofo in jih ocenjujejo kot slabe in nezanesljive.

Jaz ti lahko povem le za Vertex 4, da dela zanesljivo in hitro. Za druge pa ne vem.
It's just me myself and I

Glede na review-e je tale Sandisk Extreme zelo v redu zadeva, z obzirom, če te Sandforce kontroler ne moti (manjše hitrosti prenosa nekompresljivih podatkov, možna degradacija hitrosti na daljši rok).

Kar me moti pri drive-u je pa to, da nisem nikjer zasledil kakšnih testov stabilnosti oz. se tudi kaj dosti nad tem ne pritožujejo...sledi, da je SSD očitno vreden svojega denarja.

Lp, Runnagain!!

sej sandforce pogoni so bolj kot ne enaki med seboj; edina razlika ki se pojavla med proizvajalci je sam v tipu flash spomina.
To pomen, da če ma sandforce težave (kar jih še vedno ima), pomen da to vpliva na vse proizvajalce (tudi sandisk)
#brezpodpisa

Mitja358 ::

Zadnji mesec sem zaspal na trgu SSD-jev in vidim, da je veliko novih. V prenosnik HP Probook 4730S bi si enega vgradil (128 GB), zato bi rabil vaše mnenje. A je Samsung 830 še vedno TOP v P/P? Koliko mm pa mora biti debel SSD? 7 al 9.5 mm? Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Jst ::

Nikoli se nisem oziral na Windows Experience Index, danes sem ga pa pognal in mi za Samsung 830 javi 5.9. Je to normalno?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ne, meni javi 7.7 na sata2 vodilu. Brez kakšnih nastavitev, sveža namestitev win 8.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Sveža namestitev Win7, nov SSD na Intel SATA3 vodilu.

Čudno.

---

Glede OCZ Vertex 4. Bral sem, da ko ga napolniš čez 50%, pade performance.

Naj bi rešili z firmware 1.5, ampak pravijo, da niso problema rešili 100%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Kaj je to normalen performance za Samsung 830 na SATA3? Za prvega Intla na P5K SATA2 vem, da je imel manjši performance, samo nisem nikoli gledal Windows Experience Index.

?

mag3 ::

Evo tudi jaz kupujem nov ssd, ki pa bo na sata 2 , ker prenosnik ne podpira še sata 3.
Pa me zanima katerega mi predlagate okoli 120gb naj bo.
Gledal sem samsung 830 ali ocz vertex 4.Če pa ni velike razlike bi pa mogoče celo uzel ocz vertex 2 ker stane samo 60€

ST-777 ::

mag3 je izjavil:

bi pa mogoče celo uzel ocz vertex 2
OCZ vertex 2 je bil na slo-tech.com že večkrat omenjen kot slab nakup. Tudi na drugih forumih ima precej kritik.

Na primer tukaj: "Failed in about a year. Comparing drives with more than 100 reviews on Newegg, it is clear that OCZ has a poor track record for reliability compared to some of their competitors (Intel, Samsung, and Crucial for instance). Personally, I'm not willing to chance my data with OCZ SSDs anymore .

I hope you are listening, OCZ. A low price might get you initial customers, but you will not win repeat business from folks with failing drives. Or from the tons of negative reviews they will post." http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Niso pa vsi modeli OCZ slabi. OCZ Vertex 4 ima precej več pozitivnih ocen.

Jst je izjavil:

Kaj je to normalen performance za Samsung 830 na SATA3? Za prvega Intla na P5K SATA2 vem, da je imel manjši performance, samo nisem nikoli gledal Windows Experience Index.

?

Glede na ostale meritve dotičnega SSD-ja so tvoje v "liniji". SSD ti normalno funkcionira.

LpR!!

HupChup ::

fireX88 ::

HupChup je izjavil:

Tega:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Ali tega:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

sprašuješ katerega priporočamo? jst bi uzel intel!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

FlyingBee ::

ja, če izbiraš med SF potem Intela, drugače Toggle je Sammy pravi

MaterVola ::

Samsung 830 128 Gb na plati Asus M4A785TD-V EVO...

Imam vse pravilno nastavljeno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

Za sata2 bo ok.

imi ::

Ker imam osnovno ploščo ASUS P7P55D-E LX, katera ima probleme s SATA3 vodilom (Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller) sem SAMSUNG SSD priklopil na SATA2 vodilo, kjer disk deluje občutno hitreje. Ali obstaja mogoče kakšna rešitev, da bi mi zadeva vseeno delovala s polno hitrostjo ?

Dr_M ::

S polno hitrostjo mislis na ~500MB/s?
Ce ja, potem ni resitve. Razen, ce menjas maticno, recimo neki z Z77. :)

Sem si kar mislil :( Nove matične pa ne mislim kupovati.

zoot ::

A ko si kupil Samsung SSD si dobil zraven kabel za SATA 2 ali sata 3? Ali je isti? :|

Kupil sem OEM verzijo, katera je bila brez dodatkov (kabla, nosilca itd...). Sem pa pri matični plošči zraven dobil SATA3 kabel, katerega sem brez problemov priklopil na SATA2 kontroler.

Potem gre Sata 3 tudi v sata 2 priklop?

imi je izjavil:

Ker imam osnovno ploščo ASUS P7P55D-E LX, katera ima probleme s SATA3 vodilom (Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller) sem SAMSUNG SSD priklopil na SATA2 vodilo, kjer disk deluje občutno hitreje. Ali obstaja mogoče kakšna rešitev, da bi mi zadeva vseeno delovala s polno hitrostjo ?

lahko kupiš pci-e sata3 kartico..
#brezpodpisa

zoot je izjavil:

Potem gre Sata 3 tudi v sata 2 priklop?

Da.

@hojnikb

Ali preko pci kartice deluje SATA3 s polno zmogljivostjo ~ 500 MB/s ?

Dvomim, sam je pa sigurno hitreje od sata2..
#brezpodpisa

jest10 ::

hojnikb je izjavil:

Dvomim, sam je pa sigurno hitreje od sata2..

Odvisno katero verzijo PCI-E imaš, ter koliko PCI-E stez se uporablja(PCI-E 1.0 1X boš imel še vedno max 250MB/s). Jasno je važno tudi čipovje na kartici.

Kulker je men znano te kartice ne pridejo niti blizu intel onboard controlerjom.
Lahko da je zdej drugače
#brezpodpisa

MaterVola: Čudno, da mi Windows Experience Index za SSD javi samo 5.neki... Nikoli se nisem oziral na ta MSjev Index, zato sem vprašal. Sedaj, ko vem, da mi dela normalno, bom pozabil nanj (ta index). Hvala za sliko, MaterVola.

---

Drugače pa ljudje, ki kupujete SSD: sedaj zgleda, da se je stanje dokaj normaliziralo in kar kupiš - če je narejeno v letu 2012 - bo najverjetneje dobro. Je pa res, da vedno lahko padeš v tisti odstotek, ki ima težave.

Enron x86 ::

Pozdrav. Tudi sam sem pred par dnevi kupil SSD, pa me zanima naslednje: na SSD-ju so naloženi Windows 7, še vedno pa občasno bootam tudi s "trdega diska", na katerem so Windows XP. Da bi XP-jem preprečil brkljanje po SSD-ju (sicer je večina servisov, vključno s task managerjem, izklopljena), sem le-tega preprosto onemogočil v device managerju. Bo to v redu ali moram ustvariti kakšen poseben profil strojne opreme, ki bo zakril prisotnost SSD-ja?

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Ah, ne bi ga rabil v Device managerju izklopiti. Ampak je dovolj. Zihr je zihr, pravjo, a ne? :)

Sicer pa, ne vem, če ima XP isto, ampak v Win7 napišeš "Computer Management", greš pod "Disk Management", označiš disk in daš Offline. Prej mu še zbrišeš črko pogona in ti ne more nič dostopati.

BlaY0 ::

zoot je izjavil:

SSD SATA 3 na SATA 2 in PCI-e SATA 3 kartica

Tukaj dosti kritizirajo

Ah to je 4 lane PCI-e 2.0 kartica (v bistvu ful eksotika). V bistvu jo moraš kar v x16 slot (za grafično) vtaknit, če želiš da funkcionira. Skratka pri vsem skupaj moraš gledati tudi, da ima tvoj MB vsaj PCI-e 2.0 porte če želiš throughput 500 MB/s per lane pa še tukaj lahko računaš realno na max. 450 MB/s. Če imaš starejšo mašino (več kot 4 leta) obstaja velika verjetnost, da ima MB PCI-e vodilo 1.0 ali 1.1, ki pa kot je že bilo napisano premore max 250 MB/s throughputa kar je potem že manj od SATA II.

Dobil samsunga in ga za prvo pokušino vgradil v Acer Aspire One D150 namesto Seagate Momentusa 5400. Razlika se pozna (čeprav sem pričakoval več), a očitno v tem netbooku kontroler in pa ostala periferije ne dohajata SSD-ja, ki ponuja bistveno več, kot iz njega izstisne Atom platforma.
Kot OS sem namestil Win7 Starter...OS se je sicer zelo hitro nalozil, problemov zaenkrat nisem imel se nobenih...nekoliko dalj casa je trajalo namescanje 120 popravkov :( (slabe 3 ure).
Izmerjene hitrosti z Magician SW-jem od Samsung pravijo, da SSD dosega hitrosti okrog 120-130MB/s, tako pri branju kot tudi pisanju (se kaj dosti ne razlikuje). Stevilo pomerjenih IOPS pa kaze na tam, 8-10k, kar je v bistvu zelo malo glede na specifikacije SSD-ja.

Zaenkrat disk testno ostaja v netbook-u, potem pa gre v desktop PC, da se opravijo meritve se tam...z Win8.

Na netbook-u so se bistveno izboljšali load time-i posameznih aplikacij, ki pri zagonu veliko "drmajo" po disku, npr. VLC...

Lp, Runnagain!!
««
184 / 507
»»