» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
183 / 507
»»

Izi ::

WarpedGone je izjavil:

Ja, seveda. Nisem nikoli drugače mislil. Pravim samo, da je očitno tudi pr HDDjih še dosti možnosti za razvoj.

Potem ta možnost obstaja že vsaj 20 let pa se še vedno ni zgodila.
Moj prvi conner 340MB 'zverina' je mela 12ms dostopnega časa (testirano v DOS).
Moja trenutna seagate 750GB zadeva ma praktično enak dostopni čas. Ja, vrti se 50% hitreje to je pa poleg večje gostote zapisa *edini* napredek v 20 letih.

HDD so over in out. Half Dead Dinosaur.

Se strinjam.
Pri mehaniki za HDD ni nobene možnosti za napredek in od nje je odvisen dostopni čas, ki je bistvo za hitrost naključnega branja. Naključno branje bo vedno enako počasno oziroma je enako že tako rekoč vso zgodovino HDD.
Hitrost vrtenja plošč, ki vpliva na hitrost zaporednega branja se je skozi zgodovino sicer povečevala, ampak prinaša grozen hrup. Prišlo so celo do 15.000 obratov na sekundo. Pa se je izkazalo, da je zadeva, razen za strežnike, ki so zaprti v neki ločeni sobi, povsem neuporabna. Tudi 10.000 obr/s je za doma neuporabno, ker je glasno ko hudič, sem ga imel in ga ne bi imel nikoli več.
Edini napredek pri HDD je gostota zapisa. Tukaj je še vedno nekaj možnosti za izboljšave. Gostota vpliva na količino podatkov in malo tudi na hitrost, zato so večji HDD ponavadi tudi hitrejši.
Bistveno hitrejši HDD torej ne bo nikoli. Kolikor hitrosti se pridobi z večjo gostoto jo ponavadi izdelovalci kompenzirajo z manjšim številom obratov, da je HDD tišji in dobi oznako "green", kar pomeni, da je tudi opazno bolj varčen. Precej modernih HDD se spet vrti samo z okoli 5400 obrati na sekundo, kar je podobno kot HDD-ji pred 20. leti.
Količina zapisa pa ima po mojem mnenju še precej rezerve. Preden se bodo HDD-ji poslovili bodo verjetno prilezli nekje do 10 Tera bajtov. Ampak takrat bodo tudi povprečni SSD-ji že imeli okoli 1 TB, kar bo pomenilo, da večina dodatnega HDD-ja sploh ne bo več rabila in to bo pomenilo konec dobe HDD-ja.

ST-777 ::

Optični disk za arhiv in SSD za OS, programe, igre ... se mi zdi, da bo najbolj razširjena kombinacija v naslednjih letih.

"Optical disc cartridges are available in 300 GB, 600 GB, 1.2 TB and 1.5 TB capacity sizes, in re-writable and write-once formats. ... 50+ years archive for all data files." Vir: sony.co.uk

WarpedGone ::

Le popravek: obrati so podani na minuto ne na sekundo.
15k RPM pomeni 15k obratov na minuto, enako tut 10k, 7200 al pa 5400. Pa še prej 4200 al pa 3600.
Najhitrejši diski s 15k obrati se vrtijo z 250 obrati na sekundo oz 250Hz. Trenutno najpočasnješi 5400 pa z 90 obrati na sekundo oz 90Hz.

Pa to poslavljanje ne bo kot izklop luči ampak upadanje tržnega deleža in umikanje na področja kjer sta važna kapaciteta in kapaciteta. Tudi tračne enote še niso povsem izumrle, čeprav jih v zadnih letih največji diski že možno 'ogrožajo'.

50+ years archive for all data files

Kako lepo bi bilo, če bi bilo to res :)
Zbogom in hvala za vse ribe

carota ::

WarpedGone je izjavil:

Le popravek: obrati so podani na minuto ne na sekundo.

Le popravek, ne gre za obrate, temveč vrtljaje. :) Diski se vrtijo okoli osi; obračanje nima osi.

Izi ::

Oops, ja vrtljaji se vedno podajajo na minuto in ne na sekundo. Se posipam s pepelom ;((

FlyingBee ::

po vsej verjetnosti bo padel intel 330 60 GB http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

kaj bi me lahko, če ga kupim, zaj*** ... ima 5 let garancije in naj bi bil hiter, seveda so vsi SSD-ji dokler delajo hitrejši od HDD-ja, ampak me zanima do katerea kapacitete (če so recimo 90% polni, kaj potem? so še hitrejši

in ali lahko le-tega v prenosnik zadegam?

Zgodovina sprememb…

s51as ::

Preveri še enkrat garancijo. Kolkor vem ima intel 520 serija 5 let garancije medtem ko ime 330 serija 3 leta. Lahko pa da se je kej spremenil. Drgače so ti SSDji zelo dobri.
It's just me myself and I

PrimozR ::

WarpedGone je izjavil:

Ja, seveda. Nisem nikoli drugače mislil. Pravim samo, da je očitno tudi pr HDDjih še dosti možnosti za razvoj.

Moja trenutna seagate 750GB zadeva ma praktično enak dostopni čas. Ja, vrti se 50% hitreje to je pa poleg večje gostote zapisa *edini* napredek v 20 letih.

Tako kot ICE-ji? Right. Zato jih bomo gledali še desetletja, kajne? :>

Izi je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Se strinjam.
Pri mehaniki za HDD ni nobene možnosti za napredek in od nje je odvisen dostopni čas, ki je bistvo za hitrost naključnega branja. Naključno branje bo vedno enako počasno oziroma je enako že tako rekoč vso zgodovino HDD.
Hitrost vrtenja plošč, ki vpliva na hitrost zaporednega branja se je skozi zgodovino sicer povečevala, ampak prinaša grozen hrup. Prišlo so celo do 15.000 obratov na sekundo. Pa se je izkazalo, da je zadeva, razen za strežnike, ki so zaprti v neki ločeni sobi, povsem neuporabna. Tudi 10.000 obr/s je za doma neuporabno, ker je glasno ko hudič, sem ga imel in ga ne bi imel nikoli več.
Edini napredek pri HDD je gostota zapisa. Tukaj je še vedno nekaj možnosti za izboljšave. Gostota vpliva na količino podatkov in malo tudi na hitrost, zato so večji HDD ponavadi tudi hitrejši.
Bistveno hitrejši HDD torej ne bo nikoli. Kolikor hitrosti se pridobi z večjo gostoto jo ponavadi izdelovalci kompenzirajo z manjšim številom obratov, da je HDD tišji in dobi oznako "green", kar pomeni, da je tudi opazno bolj varčen. Precej modernih HDD se spet vrti samo z okoli 5400 obrati na sekundo, kar je podobno kot HDD-ji pred 20. leti.
Količina zapisa pa ima po mojem mnenju še precej rezerve. Preden se bodo HDD-ji poslovili bodo verjetno prilezli nekje do 10 Tera bajtov. Ampak takrat bodo tudi povprečni SSD-ji že imeli okoli 1 TB, kar bo pomenilo, da večina dodatnega HDD-ja sploh ne bo več rabila in to bo pomenilo konec dobe HDD-ja.

Obrato so pri diskih na minuto, ne na sekundo. 15kHz je OGROMNO, 900k RPM. Sploh ne vem, če kaj dosega takšne obrate v mehaniki.

hojnikb je izjavil:

PrimozR je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Gigahertz je izjavil:

kaj mislite a bojo 2020 še proizvajal hdd-je?

kar se tiče razvoja diskov znamo pomoje v prihodnosti najdi "hibridne" ssdje, ki bojo imel večji delež flasha z tremi ali več biti na celico, tako da bo gostota zapisa dovolj visoka, da bo lahko konkurirala hddjem v $/gb, poleg počasnega flasha bi pa znal bit še zram "hitrejši" MLC flash, kot nekakšen cache ali kej podobnega, da bo write amplification čim manjši na "storage" flash.
Ker takšen gost spomin v kombinaciji z majhnim proizvodnim procesom (1xnm) bo imel imo le par 100 zapisov, preden se bo iztrošil.
Že zdaj TLC čipi na 2xnm držijo le 750 prepisov...

Defenitivno pa navadni HDDji ne bojo izurmli čez noč ;)

My 2 cents

s51as je izjavil:

Glavna pohitritev je bila iz FW1.3 na 1.4.
Storage mode?

Storage mode naj bi se vklopu, ko je enkrat disk čez 50%, takrat se fajli prekunstruirajo in garbage collection začne delovati zasedenemu placu primerno..

Zakaj bi imel hiter flash, če imaš lahko kar RAM? Sploh zdaj, ko je tako poceni. Okej, če zmanjka elektrike, ko podatki še niso zapisani je problem, ampak to se da rešiti s kondenzatorji.

Hiter flash bi lahko bil v tem smislu, da bi služo za storage pogosto uporabljenih fajlov, kot je to zdaj pri hibridni diskih..

Čeprav nebi blo slabo, če bi v masovno uporabo prišla kaka druga vrsta spomina (recimo mram ;) )

Pa saj branje niti ni tak problem pri MLC čipih, veliko večji problem je zapisovanje. Torej, še enkrat, zakaj imeti zraven hitrejši (SLC) flash? Mislim imeti SSD cach na SSD-ju je... Pointless?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

WarpedGone je izjavil:

50+ years archive for all data files

Kako lepo bi bilo, če bi bilo to res :)
M-Disk omogoča še bolj varno shranjevanje podatkov in sicer za obdobje najmanj 1000 let.

"M-Disc™ je na videz povsem enak kot običajni DVD ploščki, ogromna (vendar neopazna) razlika je le v sestavi in izbiri materialov, ti omogočajo varno shranjevanje podatkov za obdobje najmanj 1000 let. M-DISC™ je narejen iz anorganskih sintetičnih materialov, katerih naravni procesi ne prepišejo, obrišejo ali kako drugače izničijo. ... M-Disc™ lahko preberete z vsakim DVD bralnikom." Vir: racunalniske-novice.com

Namesto mikrofilmov in arhivov na magnetnih trakovih se bo uporabljal M-Disc (ali kakšen drug podoben nosilec podatkov), namesto HDD-ja se bodo vedno več uporabljali SSD-ji, IMHO.

hojnikb ::

Pa saj branje niti ni tak problem pri MLC čipih, veliko večji problem je zapisovanje. Torej, še enkrat, zakaj imeti zraven hitrejši (SLC) flash? Mislim imeti SSD cach na SSD-ju je... Pointless?

Sam sn meu v mislih TLC oz pomožnosti 4bit-per-cell flash kot storage; pri takem konfigu je pa branje in še posebaj pisanje problem, zato je met smiselno hitrejši flash, v katerem so gor pogosto uporablene stvari..
Enako kot je sedaj pri hibridnih diskih.

Čeprav bojo proizvajalci najverjetneje v celoti preklopl na TLC flash in bojo write endurance in hitrost pokompenziral z bolj advanced kontrolerji in većjim ram cache-om.
Če se ne motim, je OCZ že imel v planu nardit ssd z tlc flashom...
#brezpodpisa

lmorgh ::

kakšen disk moram kupiti za vgradnjo v prenosnik (kako ugotovim kakšen disk imam not?)? trenutni disk mi crkuje in rabim novega.

vzami ven in poglej.
Sicer pa če je prenosnik, je not verjetno 2.5"
#brezpodpisa

mislil sem bolj SATA2/3 da ne bom kupil kaj, kar ne bo kompatibilno...

Jst ::

lmorgh: SATA3 je komatibilen za nazaj.

---

TLC Flash? Can you please direct me where I can get more information?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Wisse ::

lmorgh je izjavil:

kako ugotovim kakšen disk imam not?
S programom HDTune dobiš precej podatkov o disku, z njim lahko tudi testiraš trenutni disk, če ima slabe sektorje.

hvala vsem

amacar ::

Torej sem pred nakupom ssd-ja. Zaenkrat bo nameščen v laptopu s sata2.
Po več 10 strani vaših prebranih mnenj sem se odločil za samsung 830 256gb. Priporočate mogoče kaj drugega?
Kje je trenutno najboljša ponudba v sloveniji za ta disk?

fireX88 ::

osebno imam 128GB verzijo, kaj drugega ti tudi nebi vedel predlagat. Jst nisem veliko razmišljal kater ssd, uzel sem tega in to je blo to in tudi sem zadovolejn! takrat sem ga pa kupu v dinokompu, če ti cena ni vščet tam pa preveri kje drugje, vendar samo ne AGT mafijo!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

WyattEarp ::

Kdor kupuje SSD, naj kup saj 120Gb... ker 60Gb (64) je čisto na meji za win 7 in popravke in še kak program gor pa je čist polno... Sam sem kupil 60Gb, pa mi je žou, ker takrat misliš kako bo dost... samo windowsi se ''vsak dan širijo'' :)
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

nekaj se na tej spletni trgovini trenutno dogaja z 330 serijo, recimo 180 gb za 145 eur je že kar lepo

Runnagain ::

FlyingBee je izjavil:

http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

nekaj se na tej spletni trgovini trenutno dogaja z 330 serijo, recimo 180 gb za 145 eur je že kar lepo

Cene za dotični model že kar lepo padajo:

v nemčiji se dobi že za ugodnih 119€.

Lp, Runnagain

lukamagic ::

WyattEarp je izjavil:

Kdor kupuje SSD, naj kup saj 120Gb... ker 60Gb (64) je čisto na meji za win 7 in popravke in še kak program gor pa je čist polno... Sam sem kupil 60Gb, pa mi je žou, ker takrat misliš kako bo dost... samo windowsi se ''vsak dan širijo'' :)

windows 7 z vsemi popravki je velik cca. 20gb, 40gb je pa čisto dovolj za programe povprečnega uporabnika, ssd itak ni za storage..

Zgodovina sprememb…

ne vem koliko od napisane 64/60 dejansko je razpoložljivo + še kakšno igro verjetno hočeš imet na SSD-ju ali pač ne?

Pegart ::

No, jaz imam HDD razdeljen na dve particiji. Sistemska je velika 50 GB, kjer so samo Windowsi in programi. Čisto vse ostalo (slike, glasba, filmi, igre... skratka čisto vse) ja na drugih particijah. In komaj shajam s 50 GB. Moram redno pregledovati in iskati kakšne ostanke programov, brisati temp mape ipd. Pa glede na to, da je dobro, da disk/particija ni popolnoma zabasan(a), bi znalo biti tudi 60 GB premalo. Vsaj zame očitno.

Blinder ::

win7 brez nič zabaše 30, 40GB. Tut 64GB, če mu jih daš verjetno
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

s51as ::

Meni se je na 256Gb SSDju ustavilo nekje na 90-140 Gb odvisno kolko iger imam gor... Imam pa gor win 7 office veliko programov in iger. Po moje se z 120Gb lepo pride čez če malo pazit, pri 256 pa je treba smao mulitmedijske datoteke imet na drugem disku.
It's just me myself and I

medenko ::

mp3, mkvji in ostala šara na disku pa mir.

axee ::

Imam prvo particijo SSD-ja 60GB veliko (za potrebe backupiranja sistemskih slik), in pa ostalo na 120GB enoti. Z zasedenostjo nisem imel nikoli težav (trenutno 21GB prosto), mi pa Windows-i zasedejo 18GB, ostalo pa je ogromno programov. Če veš kaj delaš se ti nič ne "zabaše", največkrat vidim, da se ljudem nabira šara v Downloads mapi, cache in zgodovina brskalnika, pa razne cache datoteke multimedijskih programov (Premiere Pro in After Effects si po defaultu delata cache na sistemski disk, in se brez težav nabere nekaj 10GB). Jaz z minimalnim trudom vzdržujem 60GB veliko sistemsko particijo, je pa res, da za vsak malo bolj "profi" program vem kako deluje, kaj shranjuje in kje shranjuje.

Zasedenih 67 GB, Downloads mapo praznim redno. Cache ne bom komentiral (verjetno je par giga), nekih 4 GB zasede dropbox, to je pa več ali manj to.

Res ne vem, kaj delate, da vam sedmica (saj govorimo o sedmici, ja?) zasede 16 GB... Že minimum requirements je 25 GB prostora za 64-bitno verzijo.

Aja, profi programov ni :)

lambda ::

axee je izjavil:

mi pa Windows-i zasedejo 18GB, ostalo pa je ogromno programov. Če veš kaj delaš se ti nič ne "zabaše" ...

Boš kar v svojem imenu govoril. 30.1 GB trenutno, winsxs folder znotraj pa 12.6 GB na pol leta stari inštalaciji win7. Zakaj tako? Ob shranjuje prejšnje verzije vseh mogočih knjižnic zaradi združljivosti. Ker pa tega ni priporočljivo brisat, je situacija taka kot je ...

sinalko ::

Ja, jaz sem dosti pridobil s tem, da sem navidezni pomnilnik nastavil na stalno velikost 1GB. Izbrisal sem Hibernate možnost. Izklopil obnovitev sistema. Mislim, da s tem že "prišparaš" 20GB. In mapa Windows z vsemi posodobitvami ni večja od 18GB.
Pa verjetno je tudi pomembno ali je Ultimate ali Home Premium verzija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sinalko ()

Meni tudi Windows mapa ni nikoli presegla 20GB, pa je šlo za sistem, postavljen ob izzidu sedmice. Winsxs se pač veča, še posebej, če gre čez računalnik nešteto programov, inštalacij itd.

Jst ::

Na prenosniku, kjer programiram, je winsxs direktorij velik ene 50GB. Jaz z 256GB SSDjem na delovnem prenosniku ne bi shajal. Pa nimam nič multimedije. Je pa res, da ogromno zasedajo virtualci.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pegart ::

Backup in system restore imam izključen. Pagefile sem dal na drugo particijo. Čuvam vse download, cache, history, temp mape, itk., kot rečeno zgoraj. Imam Win professional. Windows mapa mi vseeno zasede 28 GB.

Win 7 professional (32 bitno originalno verzijo) imam na SSD-ju že 15 mesecev. Razmišljam, da bi Win naložil na novo, ker windows mapa zasede 14 GB, kar se mi zdi veliko. Ne spomnim se natančno, koliko je bila windows mapa velika na začetku, ko sem naložil OS, če se ne motim, pa je bila precej manj obsežna. System restore je vključen, hibernate je izključen, na drugi particiji imam nameščen RAMDisk, ki zasede 2 GB.

Čudi me, da imajo nekateri precej večjo windows mapo. Je morda to zato, ker Win ni originalen? Po mojem mnenju to ne more biti razlog.

fopi ::

Kupil bom prenosnik asus N56 in bi 500GB HDD zamenjal z SSD. Kaj je trenutno najboljše za tam 180-256GB? Kaj se dogaja z intel 330? Je samsung 830 se vedno najboljše ta hip?
A gre v prenosnik 2,5" ali 1,8"?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fopi ()

bdoxx ::

fopi je izjavil:

Kupil bom prenosnik asus N56 in bi 500GB HDD zamenjal z SSD. Kaj je trenutno najboljše za tam 180-256GB? Kaj se dogaja z intel 330? Je samsung 830 se vedno najboljše ta hip?
A gre v prenosnik 2,5" ali 1,8"?

V večini prenosnikov je 2,5", 1.8 so že eksotika. Intel 330 ima trenutno (vsaj v tujini) 180Gb verzijo cenovno blizu 128Gb verziji Samsunga 830 (119€ proti 100€), tako da je odločitev težja. Intel ima SF kontroler, ki stiska podatke, a pri običajnemu uporabniku to nima kaj dosti vpliva (če le ta ne hrani velike količine nestisljivih podatkov na SSD-ju - tam je SF SSD hitrostno hendikepiran).

Je pa Intel 330 tudi odlična izbira, posebej zaradi ugodne cene, in BOX variante.

LpR!!

ST-777 je izjavil:

Win 7 professional (32 bitno originalno verzijo) imam na SSD-ju že 15 mesecev. Razmišljam, da bi Win naložil na novo, ker windows mapa zasede 14 GB, kar se mi zdi veliko. Ne spomnim se natančno, koliko je bila windows mapa velika na začetku, ko sem naložil OS, če se ne motim, pa je bila precej manj obsežna. System restore je vključen, hibernate je izključen, na drugi particiji imam nameščen RAMDisk, ki zasede 2 GB.

Čudi me, da imajo nekateri precej večjo windows mapo. Je morda to zato, ker Win ni originalen? Po mojem mnenju to ne more biti razlog.

2 leti in 4 mesece, Windows folder ima 30 GB :)

mihco ::

w7 brez nepotrebne navlake

w7 brez nepotrebne navlake

zdaj pa še povej, kako si prišel do tega :D

kuglvinkl ::

PS :)

geek troll :D

http://www.fudzilla.com/home/item/28619...

to pojasni nižanje cen intel 330

SF kontrolerji so še vedno hitrejši pri nestisljivih file-ih, kot so medija od HDD-jev, ne?

mihco ::

axee je izjavil:

zdaj pa še povej, kako si prišel do tega :D

REMOVED COMPONENTS
- Anytime Upgrade Results
- BLB Client
- Business Scanning Feature
- Clips In The Library
- Printer Drivers
- WinOcr
- GroupPolicy Client Extensions
- IIS WebServer AddOn
- IIS WebServer AddOn 2
- Indexing Service
- IE Troubleshooters
- Links
- Local Pack AU
- Local Pack CA
- Local Pack GB
- Local Pack ZA
- Local Pack US
- Mobile PC Client Sensors
- Optical Media Disc
- PeerDist Client
- Printing XPS Services
- RasCMAK
- RecDisc SDP
- Sample Content Ringtones
- Secure Startup
- Share Media Control Panel
- Shell Home Group
- Sidebar Killbits SDP
- StickyNotes
- Terminal Services Command Line Tools
- Terminal Services Misc Redirection
- Terminal Services Publishing WMI Provider
- Terminal Services Remote Applications Client
- Terminal Services USB Redirector
- Terminal Services WMI Provider
- Windows Media Player Troubleshooters
- WMP Network Sharing Service
- Networking MPSSVC Rules Ultimate Edition

About 550Mb was removed from:
Windows\System32\DriverStore\FileRepository\
These items were: Printer Drivers, Camera Drivers.

About 3700Mb was removed from:
Windows\winsxs\

Other miscellaneous items were removed like the contents of the
Recovery folder and certain folders from the Web folder.
Drivers:
- Diva Server
- Printers
- Scanners
Languages:
- Japanese
- Korean
- Simplified Chinese
- Table Driven Text Input Processor
- Traditional Chinese
Multimedia:
- Media Center
- Music and Video samples
- Sample Pictures
- Screensavers
- Wallpapers
Services:
- Error Reporting
- Windows Search
System:
- BitLocker Drive Encryption
- Help
- Manual Install (Setup.exe)
- Natural Language
- Security Center
- System Restore
- Tablet PC
- Windows Defender
- Windows Easy Transfer

PromeuZ ::

Rabljen Kingston SSDNow V Series 128GB Sata2 za 60€. Se izplača ali je to katera izmed seriji s "slabšimi" čipi in je večja verjetnost odpovedi?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

^^jmicron kontroler, nared si uslugo pa preskoč to ..
#brezpodpisa

Mja, po tehtanju, kaj kupiti ... naročil kar Samsunga 830, 128Gb varianto, Notebook kit komplet (SATA to USB kabel zna občasno priti ker prav). Sedaj mora pošilja samo še srečno prispeti iz anglije, pa je to to.

lp, Runnagain!!

l0g1t3ch ::

OCZ AGILITY 4 256GB
OCZ VERTEX 4 256GB
Samsung 830 256GB

Kaj od tega vzeti ? Hitri so pomoje vsi dovolj, želel bi le da je disk zanesljiv in neproblematičen.
««
183 / 507
»»