Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi
s51as ::
Menda da ni tko... V povprečju SSD porabi več kot HDD. HDD res v max porabi ogromno več, ampak v idle pa manj, medtem ko SSD skos prbližno isto. Ne vem kje sem to bral, ampak verjetno ni težko najti.
It's just me myself and I
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s51as ()
ariel ::
Izbor je zmanjšan na:
- OCZ Vertex3 120GB 25/S600
- CRUCIAL RealSSD M4 128GB 25/S600
- INTEL 320 series 120GB 25/S300
- INTEL 510 series 120GB 25/S600
Če je OCZ porihtal gonilnike postaja Vertex3 zanimiv. Ali je v praksi zelo velika razlika v hitrosti branja/zapisovanja med Intel 320 in OCZ Vertex3 SSD?
Če je OCZ porihtal gonilnike postaja Vertex3 zanimiv. Ali je v praksi zelo velika razlika v hitrosti branja/zapisovanja med Intel 320 in OCZ Vertex3 SSD?
Dr_M ::
Zajebi vse to, pa uzemi samsung 830 :>
Ce ne ga bom jest enkrat kupil, da mal razbijem ta brezvezen dolgcas. :>
Ce ne ga bom jest enkrat kupil, da mal razbijem ta brezvezen dolgcas. :>
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
hojnikb ::
Menda da ni tko... V povprečju SSD porabi več kot HDD. HDD res v max porabi ogromno več, ampak v idle pa manj, medtem ko SSD skos prbližno isto. Ne vem kje sem to bral, ampak verjetno ni težko najti.
http://www.tomshardware.com/reviews/m4-...
#brezpodpisa
WarpedGone ::
Sm pogledal Anandov članek. Ne razumem ravno njegovega pljuvanja Samsungovega on-idle-garbage-collection pristopa. Ja, v worst case primeru ob takem pristopu sledi potop write performans. Ampak lubi jezus, če maš realno takšen scenario uporabe je nakup SSDja strateška napaka - nabavi DRAM-based zadevo pa bo vse skup za razred bolje, če pa nimaš takšnega scenarija uporabe pa je vrh glave dovolj časa v katerem SSD lahko sam interno popuca zadeve brez da bi se s tem čiščenjem ukvarjal v tvoje času pozornosti (ko ti nekaj shranjuješ).
Zbogom in hvala za vse ribe
kuglvinkl ::
W1 se strinjam.
Kaj pa ta nov OCZ oiz. Indlixev kontroler? Je že kdo resno gledal teste?
Kaj pa ta nov OCZ oiz. Indlixev kontroler? Je že kdo resno gledal teste?
Ocz octane pride kmalu. Bo se mal za picakat.
Recimo samsung 470 je eden od najmanj problematicnih ssdjev sploh in ce pri 830 niso kaj drasticnega zajebali, je pomoje to odlicen nakup.
Recimo samsung 470 je eden od najmanj problematicnih ssdjev sploh in ce pri 830 niso kaj drasticnega zajebali, je pomoje to odlicen nakup.
Nekje mam zakopano v spominu, da je rahlo boljš dobit 470 kot pa 830. Žal sem pozabu, lahko da je 34nm v. 25nm, lahko da je cache, ne vem več... Ampak res rahlo, tko da je po moje 830 kul.
Samo, da ustvarijo pristisk na druge. To je vse kar šteje :) In IIRC je Anand ravno v članku o Octanu govoru o temu pritisku.
Samo, da ustvarijo pristisk na druge. To je vse kar šteje :) In IIRC je Anand ravno v članku o Octanu govoru o temu pritisku.
klinker ::
Izbor je zmanjšan na:
Kar sem jst razbral iz raznih postov po netu je za sedaj Intel the shit. Folk ima se prve modele in jim delajo popolnoma brezhibno. So sicer imeli tudi pri Intelu par problemckov, vendar na splosno so best choise kar se zanesljivosti tice, sploh 510 modeli. Niso pa najhitrejsi, kar pa meni osebno dol visi, ker v praksi teh razlik itak ne bos nikoli opazu.
Za Samsunge zal nisem dosti bral, tako da za njih ne morem nic komentirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
s51as ::
http://www.tomshardware.com/reviews/m4-...
Nekaj takega ja :D
It's just me myself and I
A ni blo rečeno, da je ta test na THG BS? :) In še, od kdaj spet karkoli verjamemo THG? Če me spomin ne vara so od 2001 nerelevantni.
RejZoR ::
Force 3 so dobri, pa še ne dolgo nazaj so izdali firmware, ki baje končno rešiobčasne težave z BSOD-i ob zbujanju sistema iz sleepa. Sam sem ga nekaj časa imel in je bil kar fajn. Sicer sem gor laufal WinXP in ga imel v švoh netbooku ampak se je na odzivnosti kar fino poznalo. Sploh cold boot in zagon programja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
gruntfürmich ::
ja, ni veliko modelov tako tihih kot tvoj... pa tudi razlika porabe za par mW se kar močno pozna, sploh na desktopih!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Matko ::
Poraba SSD raste skoraj linearno s kapaciteto.
Vprašanje je le kaj bo hitrejše večanje kapacitete, ali uvajanje novih manjših in manj potratnih čipov.
Vprašanje je le kaj bo hitrejše večanje kapacitete, ali uvajanje novih manjših in manj potratnih čipov.
Ko se bo to splačalo, se bo uvedlo izklapljanje napajanja posameznih čipov pa bo.
Jst ::
Eno vprašanje:
Rabim en extra poceni SSD za SATA1 (za v en prenosnik), 16GB bo ravno dovolj. Se še da dobiti tako majhne SSDje?
Kar sem gledal, je 40GB Intel V serija najmanj, kar imajo v ponudbi.
Rabim en extra poceni SSD za SATA1 (za v en prenosnik), 16GB bo ravno dovolj. Se še da dobiti tako majhne SSDje?
Kar sem gledal, je 40GB Intel V serija najmanj, kar imajo v ponudbi.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Dealextreme
Da se dobit, a tega nočeš. Bo neumno počasno za neumno ceno.
Če že, glej v smer SD kartic, ki so v tem velikostnem rangu. Le vzdržljivost in hitrost sta ...
Če že, glej v smer SD kartic, ki so v tem velikostnem rangu. Le vzdržljivost in hitrost sta ...
element ::
... neprimerljivi. SD kartice so namenjene hrambi podatkov. Zaporednemu pisanju in branju. Pogojno uporabno za kakšen PC-based router/NAS. Random access je pa slab in ni primeren za sistemski disk. Tudi razni čunga-lunga SSD-ji z DX al pa recimo Transcendovi/Verbatim 8, 16, 32GB SSD-ji so epsko počasni. Stegni se za 40GB intela pa je.
Zakaj pa intela 40gb, ce dobis za drobiz vec 60GB SSDje?
jst nekako nisem navdušen nad 40gb intelom. je pa res da je morda mašina malce neprimerna (x2 5200+, 4850, win xp), da bi prišel bolj do izraza...
Jst ::
Prenosnik, v katerega bi dal 16GB SSD, je itak z eno nogo v grobu. Ne rabim hitrosti, niti kapacitete. V bistvu ga rabim za dodatni monitor - ima zelo velik monitor, tako, da bi bil idealen za pomoč pri programiranju. Ta je pa itak vsa na internetu.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Daedalus ::
Pol je skor boljš kr kak USB ključ vzet, pa mir. Al pa CF to SATA adapter, pa je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
gpanta ::
1. SSD disk Intel 320 120GB SATA2 2.5" BOX 181,62 €
2. Trdi disk WD 2TB SATA6GB/s 64MB Caviar Green (WD20EARX)186,30 €
Skupna vrednost naročila: 367,92 €
Prvi sistemski drugi za podatke. Bo uredu?
LP
2. Trdi disk WD 2TB SATA6GB/s 64MB Caviar Green (WD20EARX)186,30 €
Skupna vrednost naročila: 367,92 €
Prvi sistemski drugi za podatke. Bo uredu?
LP
mat xxl ::
1. Vzemi raje 510 serijo
2. Ta Green serija se ne obnese po performansih, pa še to BTW po statistiki ima WD 10 x več okvar na 2 TB diskih, kot na 1 TB, čeprav resnici na ljubo meni je po 2 uri delovanja krepnil 1 TB Black caviar.
2. Ta Green serija se ne obnese po performansih, pa še to BTW po statistiki ima WD 10 x več okvar na 2 TB diskih, kot na 1 TB, čeprav resnici na ljubo meni je po 2 uri delovanja krepnil 1 TB Black caviar.
Mene pa na splošno zanima, katera orodja uporabljati za SSD disk. Ali je defragler za defragmentacijo sploh potreben ali ne.
Pri prvi postavitvi računalnika mi je zaradi nekih nekompatibilnosti ravno en tak program sesul celo postavitev, ker je kao ugotovil, da z SSD jem nekaj ne štima in začel na svojo roko preurejati sistem ........ katastrofa .....edini + je bil, da je bil komp še v testiranju ni bilo nobenih izgub razen časa.....
No jasno kasneje sem pazil, da se prav noben program, ki bi bdel nad SSD ji ali HDD ji ni inštaliral postavitev je pa sistem SSD particija C Intel 510 en disk ni raida...., ostale particije podatki pa 2 diska WD black kaviar v Raidu 1 - Miroring.
Torej je smiselno kaj vseeno imeti inštalirano za kontrolo SSD ja za občasni ročni zagon in kontrolo, za HDD je pa jasno defragler za ostalo - napake sta pa itak v miroringu, pa nikakor nobenega avtomatizma, ali kontrole, če eden umre, pač polje sede, dokler se ročno ne ugotovi, kater je padel in vzpostavi delovanje z enim diskom, ker na žalost imam sedaj isto mašino že 3 postavljeno bila pa je vsakič samo v testiranju zgolj osnovna win 7 postavitev in enkrat jo je program za SSD usul, drugič je pa res 1 TB disk umrl in se je spet sam vklopil nek program in začel tako reševati podatke iz diska v miroringu, da se mašina sploh več ni zagnala tudi samo z enim celim hddjem brez raida je vse usulo, zato sem proti avtomatizmom....
Torej, da ne študiram bi bil zelo vesel za kak nasvet poznavalcev, pred vsem se mi gre za stabilnost in ne za hitrost.
Pri prvi postavitvi računalnika mi je zaradi nekih nekompatibilnosti ravno en tak program sesul celo postavitev, ker je kao ugotovil, da z SSD jem nekaj ne štima in začel na svojo roko preurejati sistem ........ katastrofa .....edini + je bil, da je bil komp še v testiranju ni bilo nobenih izgub razen časa.....
No jasno kasneje sem pazil, da se prav noben program, ki bi bdel nad SSD ji ali HDD ji ni inštaliral postavitev je pa sistem SSD particija C Intel 510 en disk ni raida...., ostale particije podatki pa 2 diska WD black kaviar v Raidu 1 - Miroring.
Torej je smiselno kaj vseeno imeti inštalirano za kontrolo SSD ja za občasni ročni zagon in kontrolo, za HDD je pa jasno defragler za ostalo - napake sta pa itak v miroringu, pa nikakor nobenega avtomatizma, ali kontrole, če eden umre, pač polje sede, dokler se ročno ne ugotovi, kater je padel in vzpostavi delovanje z enim diskom, ker na žalost imam sedaj isto mašino že 3 postavljeno bila pa je vsakič samo v testiranju zgolj osnovna win 7 postavitev in enkrat jo je program za SSD usul, drugič je pa res 1 TB disk umrl in se je spet sam vklopil nek program in začel tako reševati podatke iz diska v miroringu, da se mašina sploh več ni zagnala tudi samo z enim celim hddjem brez raida je vse usulo, zato sem proti avtomatizmom....
Torej, da ne študiram bi bil zelo vesel za kak nasvet poznavalcev, pred vsem se mi gre za stabilnost in ne za hitrost.
WyattEarp ::
gpanta je napisal:
2. Trdi disk WD 2TB SATA6GB/s 64MB Caviar Green (WD20EARX)186,30EUR;
WD green 2Tb - 186EUR? pa tej niso normalni... kako se je to podrazilo. imam sam 2TB greeen, pa sem dal za njega mislm da neki cez 90EUR; lani konc leta... jao...
2. Trdi disk WD 2TB SATA6GB/s 64MB Caviar Green (WD20EARX)186,30EUR;
WD green 2Tb - 186EUR? pa tej niso normalni... kako se je to podrazilo. imam sam 2TB greeen, pa sem dal za njega mislm da neki cez 90EUR; lani konc leta... jao...
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
Lahko vam povem, da se kot dealer danes dobil informacijo, da cene za HDD vsaj za Seagate spet padajo .
To ima veze s SSDji kaj tocno?
WyattEarp ::
Seveda ma veze cena HDD s SSDji... eno brez drugega ne gre... saj zaenkrat še... no, SSD ne gre brez HDD, obratno še gre - pravjo :)
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
Ti pa moraš pri vsaki temi svoj cinizem zlivat a, drugače ne gre.
In kaj ma to veze s Ssdji?
Tema o cenah diskov ze obstaja, mislim da celo 2.
ST-777 ::
Kaj vzamem za leptopa Samsunga 830, Crucial m4 ali Intel 510? Vsi 120/128GB.Tistega vzemi, ki ima boljše ocene na newegg.com. http://www.newegg.com/Store/SubCategory...
steev ::
Garancijo majo vsi 3 leta. Najcenejši je crucial. Samsung je malenkost dražji, samo je 7mm debel (ne vem kakšen gre lahko v laptopa).
:|
ST-777 ::
INTEL ima 5 letno."intel has increased the warranty from 3 years to 5 years, but only for their 320 series. all other SSDs still carry the standard 3 year warranty." http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
320 ni niti za povohat...
...je treba strmeti za čimboljšim. ti 320 imajo preformance izpred 2 let...
Sej pretiravat tudi ni treba no. Zmogljivost je cisto ok, ampak cena bi pa res lahko bila bolj zmerna.