» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
96 / 507
»»

WarpedGone ::

Ne nucaš ničesar zraven kupovat. Nucaš sam SATA kabel, ki je bil priloženi tvoji matični plošči in ga maš zelo verjetno sedaj v mašini.
Načeloma priloženi kabli podpirajo fičerje mama plate i.e. če maš SATA3 kontroler, si dobil zram kable ki so temu primerni, če maš SATA2 enako.
Zbogom in hvala za vse ribe

js osebno ::

V škatli od mamaplate ni nič, v kišti sta pa 2 sata kabla. Eden na DVD predvajlniku in eden na HDDju. Izgleda da bom moral nabavit nekaj..

DominusSLO ::

3man je izjavil:

5400 vs 7200 HDD... razlika v hitrosti je v resnici zanemarljiva, tako kot med samimi SSDji. Razlika je očitna le med HDD in SSD.

To ne drži in je zavajujoče. Razlika med 5400 in 7200rpm diskom je ogromna. Pa tudi ssd se da dobiti kak star in počasen. Ima pa seveda 7200rpm disk mnoge minuse za uporabo v prenosnikih-hrup, gretje, poraba

3man je izjavil:

ko crkuje HDD imaš še nekaj šans prenest podatke nekam drugam, SSD pa pogosteje mrkne brez opozorila.

Tudi ta izjava je kar je :) Backupi so nujni v obeh primerih, če je na disku kaj pomembnega.

LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

kuglvinkl ::

natančno. Na službeni kišti se mi data vsak dan zbekapira na server, synctoy pa top dela.

WarpedGone ::

V škatli od mamaplate ni nič, v kišti sta pa 2 sata kabla. Eden na DVD predvajlniku in eden na HDDju. Izgleda da bom moral nabavit nekaj

Aha. Potem pa mal okol povpraši,če ma kdo kak odveč kabl. Vsak, ki je v zadnjih letih kupu plato, bi moral met kazga odveč.
Zbogom in hvala za vse ribe

bkorpi ::

Dami je izjavil:

Tile m4 so ratal ful ugodni ja, but...

3man je izjavil:

niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat

updejtanje fwja ni nobena umetnost in ne mislit, da pri crucialu ne bo treba tega delat.

hm..Tale BUT se navezuje na spodnjo besedilo ali kaj drugega?

3man je izjavil:

Dami je izjavil:

Tile m4 so ratal ful ugodni ja, but...

3man je izjavil:

niso kot Intel serije 320, s katerim se boš moral spet mal poigrat

updejtanje fwja ni nobena umetnost in ne mislit, da pri crucialu ne bo treba tega delat.

bkorpi:
pa recimo

Dami:
ja, tudi možno, vem pa ne, da bi bilo že kaj znanega o kakšnem bugu in "m4 paniki" Verjetno bo še kakšno leto ali dve veliko tega, samo redvidevam, da bkorpi ni tip uporabnika, ki bi bil dovolj entuziasta, da bi se mu dalo ukvarjat s takimi stvarmi. Saj je res, da ni veliko dela ampak tehnologija naj bi nam olajšala život, ne pa da se s tem ukvarjamo kar naprej. S takimi stvarmi se sploh nebi smeli ukvarjat... pa se kar in še zadovoljni smo. 8-O

res je. ne da se mi več s tem ukvarjat. ko sem bil v srednji šoli,mi ni blo problem,sem meu rad bolj hard stvari,sam da je bil razlog za ne učenje:). zdej pa se mi več ne da,tak da ko kupim more delat. kakšna malenkost še,sam da bi pa ure in ure neki montiral,pa šraufal,se mi pa res ne da.

če sem prav razumel,trenutno so crucial m4 top glede na to kaj ponujajo in ceno. Intel so pa najkakovostnejši,sam so dražji?

aja. Ker si mi že napisal,da verjetno nimam prostora. A mogoče veš,če mam sata 3 priklop? oz. kam morem pogledat,da ugotovim?

thx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bkorpi ()

ST-777 ::

bkorpi je izjavil:

če sem prav razumel,trenutno so crucial m4 top glede na to kaj ponujajo in ceno.
Večina lastnikov Crucial M4 128GB je na forumu newegg.com z njim zadovoljna. Je pa eden od lastnikov Crucial M4 128GB na forumu napisal tudi tole:

"This ssd freezes often. It will freeze for 10 secs or more which is too often for my tastes. In hindsight I learned that crucial ssd's (c300 and m4) are known to have freezing issues. Had I known this I would have stayed away from crucial, and purchased a more reliable product." http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Če je to res v zvezi z zmrzovanjem, je to dokaj nerodna zadeva.

Dr_M ::

Za C300 lahko potrdim tole zmrzovanje, sicer je bilo tko za 2-3 sekunde, ampak po nadgradnji na nov FW je skoraj v celoti izginilo. Obcasno se se tko za kaksno sekundo zatakne, ampak ne tako pogosto.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

js osebno ::

Nekje sem zasledil da jim to dogaja na Sata3 priključkih. Konec koncev, z nakupom se sploh ne mudi, brez problema lahko počakam na naslednjo generacijo, ki bo boljša in cenejša :)

3man ::

DominusSLO je izjavil:

3man je izjavil:

5400 vs 7200 HDD... razlika v hitrosti je v resnici zanemarljiva, tako kot med samimi SSDji. Razlika je očitna le med HDD in SSD.

To ne drži in je zavajujoče. Razlika med 5400 in 7200rpm diskom je ogromna. Pa tudi ssd se da dobiti kak star in počasen. Ima pa seveda 7200rpm disk mnoge minuse za uporabo v prenosnikih-hrup, gretje, poraba

Ammm, ja OK... kolikšna pa je? Ko boš prišel do rezultata primerjaj to s primerjalno izkušnjo med HDD in SSD,

3man je izjavil:

ko crkuje HDD imaš še nekaj šans prenest podatke nekam drugam, SSD pa pogosteje mrkne brez opozorila.

Tudi ta izjava je kar je :) Backupi so nujni v obeh primerih, če je na disku kaj pomembnega.
LP

Imaš prav, ampak prisotnost/odsotnost arhiva ne vpliva na način crkovanja različnih medijev kajne.

bkorpi je izjavil:

A mogoče veš,če mam sata 3 priklop? oz. kam morem pogledat,da ugotovim?
thx
Ne vem, če gre verjet temu linku, potem je not disk WD5000BEVT, ki je SATA 3 Gb/s (in ne 6 Gb/s). Preveri kakšen disk imaš not. Z vsakim sodobnim SSDjem bi moral prenosnik delat občutno in realno hitreje, kot z obstoječim HDD. Da ne bom delal reklame samo za en brand, jaz sem izbiral med Intelom, Crucialom, OCZjem in Corsairom. Kingston je z obstoječo ponudbo povsem aut so pa mojstri marketinga, Patriotu ne zaupam (ne vem zakaj), prihajajo Kitajci, kot je npr. RunCore. Ti strici izgledajo zelo specializirani na področju SSDjev, samo morda še niso taki mojstri v marketingu, kot zgoraj omenjeni...

bkorpi ::

3man je izjavil:

bkorpi je izjavil:

A mogoče veš,če mam sata 3 priklop? oz. kam morem pogledat,da ugotovim?
thx

Ne vem, če gre verjet temu linku, potem je not disk WD5000BEVT, ki je SATA 3 Gb/s (in ne 6 Gb/s). Preveri kakšen disk imaš not.
Z vsakim sodobnim SSDjem bi moral prenosnik delat občutno in realno hitreje, kot z obstoječim HDD. Da ne bom delal reklame samo za en brand, jaz sem izbiral med Intelom, Crucialom, OCZjem in Corsairom. Kingston je z obstoječo ponudbo povsem aut so pa mojstri marketinga, Patriotu ne zaupam (ne vem zakaj), prihajajo Kitajci, kot je npr. RunCore. Ti strici izgledajo zelo specializirani na področju SSDjev, samo morda še niso taki mojstri v marketingu, kot zgoraj omenjeni...

ja tale je- tako piše v device managerju. kaj to natačno pomen? v povezavi z SSD-jem?
hvala

Sortirano glede na najnižjo ceno za GB: klik.

RejZoR ::

DominusSLO je izjavil:

3man je izjavil:

3man je izjavil:

LP

Hrup je odvisen od designa. Seagate Momentus radi klikajo čeprav so zelo hitri medtem ko npr WD Scorpio z Intelligent Seek funkcijo delujejo precej tiho. Poraba je za en mišjiprdec večja tko da je zanemarljiva. Se pa rahlo bolj grejejo čeprav spet odvisno od modela. Sem imel v netbooku vse troje, torej 5400, 7200 in sedaj SSD disk in je bila razlika navzgor zelo opazna. Se pa tle razlikujejo že diski časovno. Npr star 5400 disk bo počasen za znoret medtem ko bo povsem nov 750GB s 4KB sektorji in večjimi platterji bistveno hitrejši. Pa je še vedno samo 5400 RPM.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pyr0Beast ::

Bolj vročega diska od momentusa ni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mogoče je mal bolj topel in klikanje zna koga motit ampak je pa tud zelo hiter. Vsaj iz mojih izkušenj.

elKaktus ::

Živjo, trenutno imam v prenosniku disk z 7200 obrati, prej sem imel z 5400. Ko sem že pred časom zamenjal za 7200 je bila hitrost opazno večja, hkrati pa tudi dodatno gretje prenosnika(čeprav naj bi bil iz novejše generacije, kjer naj bi bil med bolj varčnimi). Ker je prenosnik vžgan cel dan se tipkovnica in odložišče za roke tako segreje, da me že kar nekaj časa pošteno nervira. Zanima me, kako se tu obnesejo ssd-i. Nekje sem zasledil, da so "hladni kot spricer", iz druge strani, pa da se zna segreti tudi do 40.C (to se mi ne zdi ravno malo),
Kakšne izkušnje glede tega? bi lahko navedli okviren npr.večkratnik segrevanja v primerjavi z običajnimi prenosniškimi diski 5400 in 7200?

To bi mi bil ključen povod za nakup ssd-ja, ne hitrost oz. ostale specifikacije. Cena tudi nebi predstavljala ovire, če bi se le izkazalo za veliko razliko pri ne oddajanju toplote.

Za mnenja že v naprej hvala

luky ::

Fantje je kdo kje zasledil na kakšnem forumu, da tudi SSD Crucial 64Gb M4 občasno zmrzujejo tako kot 128Gb.
luky!

Jaz ne. Pa sej je INtel dal FW fix :)

kuglvinkl je izjavil:

Jaz ne. Pa sej je INtel dal FW fix :)

Pa tisti FW ni za Crucial.
luky!

Ha? :)

luky je izjavil:

Fantje je kdo kje zasledil na kakšnem forumu, da tudi SSD Crucial 64Gb M4 občasno zmrzujejo tako kot 128Gb.
Na tem forumu: http://www.newegg.com/Product/Product.a... se je eden pritožil v zvezi z zmrzovanjem in dal SSD-ju le 1 točko; in še eden, ki je SSD-ju dal 2 točki.

Domnevam pa, da je to le izjema, velika večina uporabnikov (kar 88%) je s SSD-jem Crucial 64Gb M4 zelo zadovoljna in so podelili temu SSD-ju maksimalnih 5 točk.

ru7 ::

Jaz do sedaj še nisem opazil zmrzovanja, deluje bp (knock knock).

Morda bi veljalo uvoznike vprašat mal po odstotkih crkovanja po blagovnih znamkah pa bo bolj jasno.

3man je izjavil:

Morda bi veljalo uvoznike vprašat mal po odstotkih crkovanja po blagovnih znamkah pa bo bolj jasno.

To je pa dobra ideja.
luky!

In upate, da vam bojo to kar povedali? Nekako dvomim...

3man je izjavil:

O tem, kako se SSD-ji različnih firm kvarijo, je bilo na tem forumu že nekaj napisanega. Link do podatkov je tukaj: http://www.macobserver.com/tmo/article/...

Bolj kot ti podatki, se mi zdijo pomembne izkušnje uporabnikov. Na forumu newegg.com je za en sam model zapisalo komentarje tudi več kot 100 uporabnikov. Na podlagi teh komentarjev, pa že lahko dobimo dokaj realno sliko, kako je s kakovostjo določenega modela SSD-ja.

Forum newegg.com (Internal SSD):
http://www.newegg.com/Store/SubCategory...

Mja, čeprav je velikokrat tko, da ti to nič ne pove, če ne veš kakšne so bile prodajne številke.
Ker kritike folk običajno piše zelo pogosto, pohvale pa redko. Enako je z ocenami. Če deluje se sploh ne obremenjujejo, če ne dela dajo takoj oceno 1 ali najmanj zvezdic.

Da ti dam primer:

Npr, ena trgovina proda (podatki so izmšljeni in imena sem dal za lažjo predstavo):
1000 kosov Corsair Force 3 od katerih jih je 50 zajebavalo
350 kosov OCZ Vertex 3 od katerih jih je 50 zajebavalo

Pri obeh bi bilo statistično gledano enako kritik, ampak ratio pa je pri OCZ-ju v tem primeru bistveno slabši kot pri npr Corsairu. Ampak nikjer ne boš izvedel koliko so dejansko prodali določenih, tako d si na podlagi ocen ne moreš ustvarit neke realne slike.

Oz bolj ekstremni primer:
1000 kosov orsair Force 3 od katerih jih zajbava 50
20 kosov OCZ Vertex 3 s katerimi ni nihče imel problemov

Iz tega bi sklepal, da so OCZ Vertex 3 odlični in da z njimi ni težav. Ampak ker spet ne veš kolikšna je bila prodajna številka si ne moreš ustvarit realne slike. Lahko da so jih prodali 20 al pa 1000. Tega ti nihče ne bo povedal, ker se smatra za poslovno skrivnost.

ST-777 Ta tvoja povezava mi ne pokaže foruma al pa ne vidim.

Forum newegg.com (Internal SSD):
http://www.newegg.com/Store/SubCategory...
luky!

Sedaj bi link moral delovati: http://www.newegg.com/Store/SubCategory...

Do ocen in komentarjev uporabnikov prideš, ko klikneš na rumene točke pri posameznem modelu SSD-ja.

galu ::

Fotr je pred časom v Avstriji, v DiTechu nabavil en SSD (ki je bil v super akciji).
Namreč 120GB z istim kontrolerjem, kot ga Intel uporablja v svoji najnovejši seriji... Za pičlih 140€.
Tako to gre.

ST-777 je izjavil:

Sedaj bi link moral delovati: http://www.newegg.com/Store/SubCategory...

Do ocen in komentarjev uporabnikov prideš, ko klikneš na rumene točke pri posameznem modelu SSD-ja.

Hvala ti, sedaj pa je OK. Bomo prebrali.
luky!

galu je izjavil:

Fotr je pred časom v Avstriji, v DiTechu nabavil en SSD (ki je bil v super akciji).
Namreč 120GB z istim kontrolerjem, kot ga Intel uporablja v svoji najnovejši seriji... Za pičlih 140€.

Kater SSD pa je to bil?

RejZoR je izjavil:

Tega ti nihče ne bo povedal, ker se smatra za poslovno skrivnost.

Ja verjetno res, ampak zato sem predlagal distrije v slo, ne vsakega trgovca. Če je nekdo edini z neko znamko na trgu se bo verjetno rad pohvalil koliko jih je prodal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3man ()

Dvomim. Tud če so številke velike take stvari niso za javnost. Delam v prodajni branži in je situacija nekako taka. Manj številk kot daš ven, manj ima konkurenca podatkov o tvojem poslovanju in posledično jim ne daješ možnosti, da ti z lahkoto odžrejo profit in promet. Lahko vprašaš ampak ne verjamem, da ti bojo povedali. Razen če imaš pri distributerju koga poznanega, ki bi ti zaupal ta podatek.

V navodilu za posodobitev FW za Crucuial 64Gb sem prebral, da je potrebno obvezno v Biosu spremeniti AHCI v IDE, pa prosim če je kdo od vas posodabljal FW za ta SSD in tudi izklopil AHCI.
luky!

WyattEarp ::

Ne vem zakaj bi izklopil AHCI? to se mi ne zdi logično... Pri OCZ Agility 3, sem nadgradil FW brez problema, z AHCI - itak.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

WyattEarp je izjavil:

Ne vem zakaj bi izklopil AHCI? to se mi ne zdi logično...
Za moj SSD Intel 320 mi ni uspela posodobitev FW, ko sem imel vklopljen AHCI. Šele ko sem preklopil v IDE, sem lahko izvedel posodobitev.

chucki ::

Danes sem naročil SSD disk CRUCIAL m4 64GB 2.5" SATA3 MLC, je to vredu ssd? Priklopljen bo pa na Sata 2

chucki je izjavil:

Danes sem naročil SSD disk CRUCIAL m4 64GB 2.5" SATA3 MLC, je to vredu ssd? Priklopljen bo pa na Sata 2

Kje si ga naročil?
luky!

Funtech, Se splača kupiti Asrock SATA3 kartica, PCI Express, da imam potem sata3 priklop?

klemenSLO ::

predlog za anketo:
kdo od imetnikov SSDjev na ST ima/je imel težave s svojim SSDjem?

jst ne (ozc vertexII 60G9B)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

otiM^ ::

Kaj se splača kupiti za okoli 100€? Imel bi čimveč Gb in čimvečjo zanesljivost:) Zaenkrat imam še sata2 plato brez ahci...

Gledam pa na Jacob-computers.de.

Hvala

Za SSD Crucial imate novi FW ver. 0009 na spodnjem linku.

http://www.crucial.com/support/firmware...
luky!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()

ru7 ::

Se splača posodabljat če laufa bp? Sem še na 0001 FW

Crucial M4 64gb na sata2

Je vredu rezultat?

otiM^ ::

[http://imageshack.us/photo/my-images/80...

Crucial M4 64gb na sata2, ide. Koliko bi se poznalo v dejanski uporabi če bi menjal plato za tako z ahci?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: otiM^ ()

Ne dela ti slika, pa poglej post višje, kjer sem jaz prilepil sliko hitrosti ahci na sata2.

Veron ::

slika od "otiM^

slika od "otiM^

evo popravljam sliko od uporabnika otiM^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Se pozna očitno, če primerjaš mojo in tvojo slikco...:)

Veron ::

edina opazna ralika je 4k-64Thrd, ostalo zgleda dost podobno
««
96 / 507
»»