Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

Pesimist ::
Drugace pa OCZ bi nej imel 5 let garancije kaj mi bi bilo vredno par 20€ vec. Naja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Boobiz ::
Nehaj gledat deklarirane hitrosti in si rajsi poglej kak real world test, pa se potem odloci ce hoces agresiven kontroler ki krepava prevec. Ce bos vzemal ocz, ga vzemi v slo, bo najmanj tezav/stroskov ko ga bos vracal

I'm drunk, what's your excuse?

vertex 4?
Ce nebom gledo deklarirane hitrosti bom nakoncu kupo ovega ko ma vse pod 100Mb/s
Ce nebom gledo deklarirane hitrosti bom nakoncu kupo ovega ko ma vse pod 100Mb/s
Zgodovina sprememb…

Dr_M ::
Samsung 830 Series MZ-7PC128B - Solid-State-Disk - 128 GB - intern - 6.4 cm ( 2,5" ) - SATA-600
PTT 3,99€
Ce zivis v DE, je tole super nakup.
Za Slo te pride 149.9EUR + 9.99EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

ST-777 ::
160 EUR je zelo ugodna cena za Samsung 830 128 GB, še posebej zato, ker se dobi zraven program Norton Ghost 15 Full version, ki stane 50$.

Meh. Te pa reje Vertex 4 za 170€ vzemem. Norton ghost pa z neta cuknem. In dobim 5 let ganracije pri nas.

RejZoR ::
Ne vem zakaj bi snemal piratsko robo če ti EASEUS Todo Backup Free naredi isto opravilo legalno brezplačno.
Folk pri nas je očitno tolk glup, da zna ali jokat, da ni ali pa ukrast neki. Da pa bi kdo porabil 5 sekund za iskanje free programov, to pa ne.
Folk pri nas je očitno tolk glup, da zna ali jokat, da ni ali pa ukrast neki. Da pa bi kdo porabil 5 sekund za iskanje free programov, to pa ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Skyman ::
zdej jz cakam osebno kinstona hyperx 3k da vidim ceno..Zanima me pa ce vzamem 120gb je dejansko velik 120gb ali so odstopanja recimo da je SSD velik 115gb ker jz ima 1Tb disk notr dejansko je velik 980gb ali 990gb tam nekje..Sicer mi je pa dovolj velik 129gb trenutno z windovsi + 2 favorit gejm vse skupaj mi zasede 50gb

Pri SandForce SSD-jih itaq dobiš preej manj prostora zaradi rezerve, ki je kar zajetna. Ta rezerva je za slabe sektorje in druge popravke.
Pri Marvell based SSD-jih dobiš bistveno več uporabnega prostora.
Pri Marvell based SSD-jih dobiš bistveno več uporabnega prostora.

technolog ::
Moj samsung ima 128,035,676,160 bajtov prostora, kar je 128GB, kot piše na škatli.
Prostor zaradi rezerve je pa pomoje še dodatno, vendar ni programsko dostopna.
Prostor zaradi rezerve je pa pomoje še dodatno, vendar ni programsko dostopna.

Za Samsunga ne vem, vem pa da na Corsair Force 3 nisem dobil toliko placa kot piše gor.

Ne vem kakšen je pretvornik, se mi niti ne lubi poguglat tbh. Kaj je potem fora, da windowsi tako napišejo?
EDIT: V bistvu piše 127.9GB(ajtov). My bad :>
EDIT: V bistvu piše 127.9GB(ajtov). My bad :>
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boobiz ()

iloveboobz ::
ja sandforce ma raise pa dost spare placa, zato pride ven iz 128GB flasha ~112GiB uporabnega placa.

Zraven sem hotel dat še kapaciteto za SandForce pogon pa se je podatek izmuznil.
Je pa hecno, da Curcial v Glossary navaja KB,MB,GB,TB s pretvornikom 1024, pod specifikacijah pogonov pa s 1000. Heh...
Je pa hecno, da Curcial v Glossary navaja KB,MB,GB,TB s pretvornikom 1024, pod specifikacijah pogonov pa s 1000. Heh...

Ok. OCZ Vertex 4 128GB bom naroco za 174EUR. Uporaba bo na sistmemu
Q9300 (3Ghz) Win7
8GB Rama
ASUS P5K PRO
Bo vredu? 5 let garancija not bad right?
Q9300 (3Ghz) Win7
8GB Rama
ASUS P5K PRO
Bo vredu? 5 let garancija not bad right?
Zgodovina sprememb…

Se kaki predlogi lol. Jaz cenim 2 leta dodatne garancije bol kot 20€ razlike.
Ampak ko smo ze pri tem.
Drugo vprasanje. Cisto teoreticno, brez preverjenih in točnih cifer. Ce vsak dan po 100x prepisem disk in mi crkne v roku 1 leta ker je izrablen. Je to sploh veljavna garancija ali se to steje kot prekoraceno stevilo zapisov? Menda je zivljenska doba podana v zapisih ali kako? Torej to ne steje v garancijo?
Ampak ko smo ze pri tem.
Drugo vprasanje. Cisto teoreticno, brez preverjenih in točnih cifer. Ce vsak dan po 100x prepisem disk in mi crkne v roku 1 leta ker je izrablen. Je to sploh veljavna garancija ali se to steje kot prekoraceno stevilo zapisov? Menda je zivljenska doba podana v zapisih ali kako? Torej to ne steje v garancijo?

Kakšna verjetnost pa je, da boš cel disk prepisal npr 2500x v 1 letu?

Zato sem reko teoreticno. Drugo pa imam samo SATA 2 ki menda leti le okol 255MB. Je smiselno jemati diske z 500MB? Vsej tako sem videl nekje med podatki if connected to sata 2 255Mb al nekaj takega.
Naroco bom tak v nedeljo, da se frend izbere rame za sebe, tako da se je cajt za premislek.
Naroco bom tak v nedeljo, da se frend izbere rame za sebe, tako da se je cajt za premislek.
Zgodovina sprememb…

PrimozR ::
Samsung 830 Series MZ-7PC128B - Solid-State-Disk - 128 GB - intern - 6.4 cm ( 2,5" ) - SATA-600
PTT 3,99€
Kupi če moreš.
mislim da je 128gb/1.024bitov pa dobis dejansko velikost diska se motim?
Se.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Zato sem reko teoreticno. Drugo pa imam samo SATA 2 ki menda leti le okol 255MB. Je smiselno jemati diske z 500MB? Vsej tako sem videl nekje med podatki if connected to sata 2 255Mb al nekaj takega.
Govoriš kot da bi bla zunaj poplava sata2 SSDjev oz. kot da bi bli neki cenejši? Wut is ur problem? Glass is always half full.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boobiz ()

Sej so dandanes skor vsi SSD-ji 500MB/s. Razen če si ubodeš kakšne stare Vertex-e ali pa Force F120 pogone. Samo ne vem zakaj bi to storil, ker so novi hitrejši po isti ali nižji ceni.

Sej sem reku skor vsi. Itaq pa v njegovem primeru to igra še manjšo vlogo ker ima SATA II.
Btw, sem pognal CDM in AS SSD in vidim, da ima moj notebook očitno SATA III, ker mi je šel read čez 430MB/s sekvenčno.
Ne vem zakaj sem skoz mislil, da imam SATA II. Se pa mal pozna, da je procesor počasen in so rezultati dokaj slabi. Ampak vseeno 20x boljši kot z navadnim diskom.
Btw, sem pognal CDM in AS SSD in vidim, da ima moj notebook očitno SATA III, ker mi je šel read čez 430MB/s sekvenčno.
Ne vem zakaj sem skoz mislil, da imam SATA II. Se pa mal pozna, da je procesor počasen in so rezultati dokaj slabi. Ampak vseeno 20x boljši kot z navadnim diskom.

force 120 je sata3 500 kt agility 3 ia adata 510. vse 130 eur
Ja je, sata 3gbit

http://www.corsair.com/cssd-f120gb2-brk...

Point being? Tud če je zgolj 400MB/s je to še vedno krpeko preko SATA II zmogljivosti, ki znaša okoli 250MB/s.

F120 definitivno ni SATA III. Niti nima 500+ MB/s. F120 je stara generacija s SATA II hitrostmi al pa so zgolj napačno napisali oznako.
Corsair Force 3 120 pa je druga zgodba. Zelo pomemben fakot je tisti "F" pred številko kapacitete. Stari jo imajo, novi pa ne.
Corsair Force 3 120 pa je druga zgodba. Zelo pomemben fakot je tisti "F" pred številko kapacitete. Stari jo imajo, novi pa ne.

Magic1 ::
Kakšne adapterje pa imate? Plastične ali kovinske? Bom mogel nekaj nabavit za svoj next ex disk:D
Magic

m4 ni ravno 500
Aja ? Z novim updejtom gre branje čez 500MB/s. Pisanje pa odvisno od kapacitete.
Nwm zaka vsi padajo na te velike cifre, ker sekvenčno branje na SSDju je skor brez pomena. 4K je tist kar vela.
In te hitrosti ko jih vidiš na sandforce pogonih (R/W 500MB+) je itk sam za stisljive podatke. V realnosti z nestisljivimi podatki (pomožnosti da je še asinron flash) pa te hitrosti konkretno padejo.

http://www.anandtech.com/bench/Product/...
m4 ga, popusi pri vaznih testih. desktop random read write 4k
m4 ga, popusi pri vaznih testih. desktop random read write 4k
Zgodovina sprememb…

Witboy ::
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...
se ena ugodna :) To si bom jst omislu za pohitritev par let starega laptopa :)
se ena ugodna :) To si bom jst omislu za pohitritev par let starega laptopa :)

Dr M: si zelo helpful ni kaj.
Jaz iscem 2x 128GB disk in so podatki tako razlicni. Tu pa M4 totalno destroya Forca v 4k read.
4k read je najpomembneje za start aplikacij in Os boot?
Meni sta pomembni samo windows 7 boot time in zagon programov. En disk bo laufal windows 7 komp, drugi disk bo laufal Ubuntu 12.x comp.
Tak da sem zaj tak dalec, da vzemem M4 in Force 3 120. Limit je 300€ za obadva. Vendar se nisem dobenega real world testa z obema vido.
Real world performanca nikjer ne najdem konkretnega za oba v istem testu. Nekje vidim da widnows boota v 9 sekundah, drugi test pravi 29sec+. Bejz no.
Jaz iscem 2x 128GB disk in so podatki tako razlicni. Tu pa M4 totalno destroya Forca v 4k read.
4k read je najpomembneje za start aplikacij in Os boot?
Meni sta pomembni samo windows 7 boot time in zagon programov. En disk bo laufal windows 7 komp, drugi disk bo laufal Ubuntu 12.x comp.
Tak da sem zaj tak dalec, da vzemem M4 in Force 3 120. Limit je 300€ za obadva. Vendar se nisem dobenega real world testa z obema vido.
Real world performanca nikjer ne najdem konkretnega za oba v istem testu. Nekje vidim da widnows boota v 9 sekundah, drugi test pravi 29sec+. Bejz no.
Zgodovina sprememb…

Sej v real world-u niso take gromozanske razlike, da bi bil m4 ali sandforce tak daleč odzadi.
Vzam m4, ker ma sinhron flash pa ziher kontroler (bsod anyone ?)
Vzam m4, ker ma sinhron flash pa ziher kontroler (bsod anyone ?)

No lej, ti bom neki povedu.
Imam 2x Intel 80GB G2. Najprej sem sistem laufal iz enega, zdej imam v raid0.
Ves koliko se vse skupaj opazi na oko?
Popolnoma NIC.
Imam 2x Intel 80GB G2. Najprej sem sistem laufal iz enega, zdej imam v raid0.
Ves koliko se vse skupaj opazi na oko?
Popolnoma NIC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()