» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
121 / 507
»»

WarpedGone ::

OCZ je daleč od slabe firme. Pa ti naredi SSD, če ga lahko. Kaj šele, da bi ti uspelo narediti nekaj, kar ima recimo 1% pokvarljivost.

Dobra firma pač ne laže/zavaja svojih kupcev. Dokazi so znani.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pyr0Beast ::

WarpedGone je izjavil:

Tombola.
Čakam 2 meseca na nov OCZ Vertex 2 kupljen pri memshop.de, ki mi je crknil po 10ih mesecih občasne uporabe v dnevni sobi v netbooku.
Zadnji mejl v štacuno, kaj se dogaja, sm poslal 23.12.2012. Zaenkrat brez odgovora. Pred mesecem in pol so mi rekl, da so ga moral poslat na nizozemsko in da v tednu ali dveh dobim drugega.

Meni so menjali VTXE2 v VTX2, 10 dni traja od naše pošte na NL (Vzami tracking če ne si populiš vse lase kje je paket (UK-Si je 1dan nesposobneži eni) - 3€ poštnina, zavarovanje za 200€ pride 20€+ thank you very much pošta si, vse skupaj kake 20 dni... kak je performans bomo še vidl. Verjetno je tudi 25nm in ne 32nm čeprav sem jim napisal. Ga še nisem mel prilike stestirat, ker se mi res ne da OS na novo postavljat sam zato da tist njihov toolbox dela

WarpedGone je izjavil:

OCZ je daleč od slabe firme. Pa ti naredi SSD, če ga lahko. Kaj šele, da bi ti uspelo narediti nekaj, kar ima recimo 1% pokvarljivost.

Dobra firma pač ne laže/zavaja svojih kupcev. Dokazi so znani.

SSD kot tak je čist ok. Firmware na drugi strani pa je šrot.

Ti ssd-ji so bližje 10%+ po občutku. Pa vsaj 100x več od običajnih HDD-jev po številu delovnih ur. Kaj vidim ko folk dela z laptopi, pa tudi sam. 40GB samsung, pade na tla, butneš laptop z nogo, ob zid, ob vrata, v torbi pa s torbo butneš nekam ...

Pa kr dela. Ur nabral pa toliko že da glava peče.

Ta SSD, ugasneš prižgeš. Adijo pamet.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Precej več jih je tudi prodanih, zato je normalno tudi več folka, ki joka.
Ne, niti slučajno normalno. Joka cel kup folka, ki jim je disk crknil na popolnoma enak način - en dan je delal, naslednji dan ne več. To bi bilo "normalno" mogoče kvečjemu za kitajski ponaredek kakšne poceni ročne ure, ne pa za diske, kjer se MTBF (mean time between failures) meri v stotisočih ur.

Zgodovina sprememb…

Skratka - HDD je _zdaj_ tam kjer bo SSD čez 5-7 let

Ko se pa še poceni ram in po mojih optimističnih pričakovanjih proizvedejo SSD-Ram pa bo teh SSD-jev konec kot jih poznamo danes.

darkolord je izjavil:

Precej več jih je tudi prodanih, zato je normalno tudi več folka, ki joka.
Ne, niti slučajno normalno. "Joka" cel kup folka, ki jim je disk crknil na popolnoma enak način - en dan je delal, naslednji dan ne več. To bi bilo "normalno" kvečjemu za kitajski ponaredek kakšne poceni ročne ure, ne pa za diske, kjer se MTBF (mean time between failures) meri v stotisočih ur.

SSD-jev je prodanih več ker je folk šel na performans. 2.5 HDD-jev se ni prodajalo toliko ker preprosto niso crkovali.

Pravzaprav ko se gremo o zanesljivosti vem le za 2 primera ko je pri laptopu crknil disk. Največ jih je doživelo srečanje s strelo, poškodbo ekrana ali pa je preprosto plata odpovedala.

SSD je primerljiv s tisto defektno serijo Seagatovih hdd-jev, ko se je Smart-data po toliko in toliko urah pokvaril in disk se je zaklenil

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

hdd si kupil in je delal 10 let brez najmanjšega problema.
Če pa je crknil, pa je dovolj zgodaj začel opozarjati na problem, da si naredil backup.

ssd kupiš in moliš da bo jutri še delal.
Why so serious?

ST-777 ::

Gray_Warden je izjavil:

glede ocz pa ne vidim niti 1 dobrega komentarja.
Na newegg.com je 9 ocenjevalcev podelilo OCZ Vertex 3 VTX3-25SAT3-90G 2.5" 90GB najvišjo oceno (5 točk). Nižjo oceno od 5 točk, ni doslej podelil še nihče. Kot vidimo, se najde tudi tak model od OCZ-ja, s katerim so uporabniki zelo zadovoljni.:D http://www.newegg.com/Product/Product.a...

O tem, kako se SSD-ji različnih firm kvarijo, pa je bilo na tem forumu že precej napisanega in objavljen je bil tudi link: http://www.macobserver.com/tmo/article/...

na newegg so le komentarji ljudi ki ga uporabljajo 1 mesec.

Your argument is not valid.

najlpeša hvala za link do kvarljivosti diskov. tam se vidi da je ocz daleč najslabši: saj ima skoraj 3 % pokvarljivost.

Intel - 0.59%
Corsair - 2.17%
Crucial - 2.25%
Kingston - 2.39%
OCZ - 2.93%
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

saj ima skoraj 3 % pokvarljivost.

In to kljub temu, da je menda Vertex 3 ful dober. Pomeni samo da je Vertex 2 še precej slabši.

Se lahko kdo tule pohvali, da mu vertex 2 dela že več kot eno leto?

Aja. Tko ko komentarji na mimovrste, kjer je karkoli negativnega lepo 'brisano' in so o izdelkih napisane le dobre reči.

My ass quality. Selektivna cenzura

>Se lahko kdo tule pohvali, da mu vertex 2 dela že več kot eno leto?
Nabira prah 24/7 že skoraj eno leto ! :D

Tilen ::

Ja, od tega je 70% teh prvih modelov. Zadeva se je izboljšala. Drastično. Sicer pa ne vem ne, men dela kul. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

VTX2 je bil prvi model ? Ta je pa nova

Tomson ::

Ok, suma sumarum, razlike med najhitrejšimi in najpočasnejšimi SSDji v praksi (vsakodnevni rabi) praktično ni, kar pa se zanesljivosti tiče: Intel ter Samsung ...

Did I get that right? :)

Se pravi se odločam na podlagi cene oz. primernejše velikosti (64GB/80GB) in med Intelom in Samsungom, če mi je zanesljivost pomembna?

Sicer pa TUKAJ kar ugodna cena 120GB Intela 320, a tukaj potem še rabim 3,5" adapter zraven?

Pri nas pod 180eur z adapterjem nisem našel 120GB, pozna kdo konkurenčno ceno prodajalca iz SLO ?

Kako pa je z garancijo pri Intelu, na škatlah in internet strani Intela vidim da piše 5-let garancije, prodajalci pa pišejo 2-leti, kako je zdaj v resnici?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Vzami enega izmed šrot izdelkov in 2 backup diska.

Dr_M ::

Tomson je izjavil:

Ok, suma sumarum, razlike med najhitrejšimi in najpočasnejšimi SSDji v praksi (vsakodnevni rabi) praktično ni, kar pa se zanesljivosti tiče: Intel ter Samsung ...

Did I get that right? :)

Se pravi se odločam na podlagi cene oz. primernejše velikosti (64GB/80GB) in med Intelom in Samsungom, če mi je zanesljivost pomembna?

Sicer pa TUKAJ kar ugodna cena 120GB Intela 320, a tukaj potem še rabim 3,5" adapter zraven?

Pri nas pod 180eur z adapterjem nisem našel 120GB, pozna kdo konkurenčno ceno prodajalca iz SLO ?

Kako pa je z garancijo pri Intelu, na škatlah in internet strani Intela vidim da piše 5-let garancije, prodajalci pa pišejo 2-leti, kako je zdaj v resnici?

Tocno tako je.
Recimo Samsung 470 je bil eden bolj zanesljivih SSDjev, ampak to prakticno nikjer ni omenjeno. Pravtako nameravajo drzat visoko kvaliteto z 830.
Pa malo premisli, ce ti je 64/80GB dovolj :) Sicer ce ne igras iger, definitivno bo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tomson je izjavil:

Nimajo vsi modeli Intela 5-let garancije, za serijo 320 vem, da jo ima.

Zanimivi so tudi podatki o doslej prodanih ssd-jih, ki jih je objavil PCworld aprila leta 2010: "Last year, about 2.2 million SSDs sold in the netbook market, while 2.3 million were sold for use in notebooks and 316,000 were sold for servers, Gartner says. This year, those numbers will double in some cases.

Gartner predicts that in 2010, 3.6 million SSDs will be sold in the notebook market, 6.4 million in the desktop market and 819,000 in the server market. Revenue is also expected to more than double for SSD vendors. In 2009, consumer and enterprise SSD sales reached $1.3 billion. This year, sales are expected to hit $2.9 billion"
http://www.pcworld.com/article/194576/w...

---
"Intel has sold just under 1 million X25m solid state drives as of 2010"
http://thessdreview.com/our-reviews/int...
---

Ima kdo podatke o številu prodanih ssd-jev po posameznih firmah, ki niso starejši od pol leta?

Razmišljam o 120GB ker vem kako hitro zmanjka prostora (imam v računalniku 1x1TB ter 2x500GB diska ter zunanji 1.5TB disk - vse polno! :)

Je pa Intel 320 120Gb kolikor sem zasledil nekje 30€ cenejši od Samsunga 830 128Gb ...

Garancija mi ni jasna pri Intelu 320, saj se ne ujema pri prodajalcih in proizvajalcu, npr:

- Pixmania - 2 leti
- Funtech - 3 leta

Zanimivo.

Na pixmaniji dobiš za isti denar 120 gb velk ssd, na funtechu pa 80 gb:)
Why so serious?

Teoretično, ko želiš plačat te preusmerijo na "slovensko" stran, ki je pravzaprav del UK strani (to mi sicer ni čisto jasno, če smo z avstrici sosedi) kjer je cena 155eur in poštnina 10eur, kar je skupaj 165eur, pri nas najceneje 182eur ... In na Pixmaniji ponujajo 5-letno garancijo s podaljšanjem za 33€ ??

to meni izgleda kot tisto pri big bangu v sloveniji...Se zgodi.

Pač ob nakupu neke reči plačaš toliko in toliko eur in se ti garancija podaljša za nekaj let.

Kaj več pa naj še kdo drug pove, saj tega jaz nisem nikoli koristil.
Why so serious?

blackmack ::

Čez praznike crknil 14 mesecev star Vertex 2 E 90GB. Po standbyu ni več detektiran v biosu ter green red light simptom.

Poslal sm ga nazaj v Avstrijo na servis shopa, kjer ga bodo vrnili uvozniku in upam, da dobim dopropis ter ne novega glede na to, da je na OCZ forumu 80% postov na prvih 4 straneh o pokvarjenih SSD ter da se z zamenjanimi zgodi enako. Gledal forum še par mesecev nazaj, so bli še samo posamični primeri.

BTW pošiljko oddal na pošti v Avstriji. Paket zavarovan do vrednosti 530EUR 4.30EUR. Nisem rabil izpolnjvat čisto nič. Račun velja kot potrdilo in gor je tud tracking.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Tole moram popoldne prebrat:

SSDs and TrueCrypt: durability and performance issues, je kakšen nov info.

Blazz ::

Sam imam cca 10 OCZ SSDjev, niti en nima problemov. Ali to sedaj kaj popravi vašo statistiko tule?

mi je kar malce smešno, kako na podlagi parih ljudi folk dela statistiko pokvarljivosti...

in tudi tiste BSOD pri OCZ oz. sandforceu so rešili z zadnjima dvema FWjema...

res pa je, da je vseh teh 10 V3 serija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

V3 je vse kar bi moral V1 in V2 biti.

>> Sam imam cca 10 OCZ SSDjev, niti en nima problemov.
Js sm ga tut mel skor celo leto in je letel ko strela.
Ko ti bo vseh 10 preživelo celo garancijo, bo pa to merodajen podatek.

Vsaka stvar dela. Dokler pač ne crkne.

ncc2000 ::

Slabe 3 tedne je trajal RMA postopek direktno pri OCZ-ju.
Se pravi od kreša SSD-ja do prispetja novega po pošti.
Vso OCZ-ji imajo tovarniško garancijo, nikomur se ni treba
ukvarjat z izgovori prodajalcev, zastopnikov, serviserjev...
Strošek je cca 3-4€ za priporočeno prioritetno pismo
+ kuverta z mehurčki - za pošiljanje SSD-ja na Nizozemsko ...

Zaenkrat imam izkušnje le z OCZ in Intel SSD-ji izpred 2h let,
cerknil je en OCZ (po 2,3 leta) in en Intel (po enem letu).

ImageBackUp redno + podatkov ne na SSD ... in pa če crkne, solo RMA!

Tržni delež OCZ-ja je visok, zato je tudi glasu o kreših več..

RuskiSnajper ::

morte znat optimizirat windows na SSDje , stvari kot so defragmentacija in pagefile je treba izklopit , DDR3 je poceni ko pes, pagefile je zgodovina.

Drugače pa Crucial M4 je pravi SSD, mogoče ne najhitrejši ampak najbol zanesliv za ceno.

bajsibajsi ::

Pyr0Beast je izjavil:

V3 je vse kar bi moral V1 in V2 biti.

Kaj pa Agility 3?

Kokr vzameš. Pač 3ja generacija.

mr1two ::

Ima kdo kakšen predlog, kateri opensource program uporabljat, da dela "shadow" kopijo sistemskega diska, recimo enkrat tedensko?
Dedku je odletu SSD pred kratkim(kingston) in je zdej vzel druzga(corsair), ampak vseeno bi bilo bolje, da se dela ena kopija sistemca nekam, kjer je zadeva bolj sigurna(HDD), da lahko po morebitnem ponovnem failu nadaljuje normalno z delom brez da čaka mene, da mu poštimam sistem, ampak da to lahko stori on sam(ali jaz preko telefona :D)

zavajon ::

Če ima slučajno Windows 7, naj uporablja vgrajeni backup.

Ima, ravno gledam kako zadeva deluje. Mogoče bo pa to dovolj. Hvala

zavajon ::

Enostavno deluje. Ko ga iz control panela poženeš, določiš ciljni disk, nato pa še, kaj naj backupira. Običajno se izbere samo sistemski disk, če ima libraryje (npr My Documents, My Music, Downloads,... že na drugem disku, to izklopiš). Po defaultu nastavi scheduler v nedeljo ob 19:00, lahko pa spremeniš po želji. Prvič traja backup dlje časa (cca. 20 min), naslednjič pa gre hitro, ker dela inkrementalni backup. Pri backupu ti naredi tudi image recovery CD-ja, ki ga rabiš za restore. Restore preverjeno deluje, le da traja.

Ravnokar sem naredu backup na svojem, tko da je zadeva res klik klik in puf, presto. Backup je že narjen tko da ni problemov.:)

Gatsu ::

WarpedGone je izjavil:

saj ima skoraj 3 % pokvarljivost.

In to kljub temu, da je menda Vertex 3 ful dober. Pomeni samo da je Vertex 2 še precej slabši.

Se lahko kdo tule pohvali, da mu vertex 2 dela že več kot eno leto?

Meni delata 2 OCZ vertex 2 60GB v raidu že leto in 3 mesece brez enega samega problema. Sedaj tudi že več kot pol leta nisem niti secure erase naredil, ker če ne delaš butastih testov performans vidno enostavno ne pade.

allex ::

no tudi meni je crknil vertex po 2 in pol leta, pa je bil po mojem mnenju dobro vzdrževan, nekje na 61% average erase cell..
težava je bla, ker smo se dve leti nazaj odločali predvsem med intelom in ocz-jem, bli vsi v afektu zaradi hitrosti in zato plačeval po 400 eur +, nihče pa ni pomislu da smo precej testni zajčki pri novi tehnologiji

poleg tega se je tudi takrat dogajalo, da je folk meu razne probleme z updejtanjem firmwara in crkovanjem itd. itd,
ampak dokler se ne zgodi tebi nimaš pripomb, potem pa ko se ti zgodi in vidiš da se to dogaja serijsko, zaradi česar bodo verjetno tudi RMA-ji trajal bistveno dalj kot bi sicer, potem pa začneš mal dvomit v kvaliteto firme, zato bi sedaj dvakrat premislu če bi nov SSD kupil od OCZ-ja, vsaj poskusil bi srečo pri kom drugem.
struggling with abundancy of computer power

Včeraj je prodajalec v AT dobil disk, danes sm že dobo mail, da dobim dobropis in mi ga bo nakazal na transakcijskega. Sm pa sedaj naročil Samsunga 830.

allex ::

hmm, a si prepričan da gre za dobropis za SSD,
ker meni so tud govoril o dobropisu, vrnil pa samo poštne stroške zaenkrat...štacuna K&Melektronik.de
nevem, a bi jih mal zagnjavil, al naj čakam v nedogled

kaj amortizacija, a kaj odštejejo oz. koliko?
struggling with abundancy of computer power

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: allex ()

Ich habe die Kontodaten für die Rücküberweisung an die Buchhaltung weitergeleitet

Je pa res, da samo v trenutni vrednosti diska. Torej 143€.

Ponudili so mi pa to

- Wir können den Gutschriftsbetrag rücküberweisen, hierfür würden wir
Ihre Kontodaten benötigen
- Wir können die Gutschrift auf eine neue Bestellung übernehmen
- Wir können Ihnen kostenlos eine neue SSD des gleichen Typs senden,
hier würden aktuell allerdings ca. 2-3 Wochen Lieferzeit entstehen

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

allex v bistvu je pred letom ali dvema Intel imel precejšne težave, vsaj dvakrat je nadgradnja FW-ja pri nekaterih iz SSD-ja naredila Opeko oz. pobrisala vse podatke.

Izi ::

PrimozR je izjavil:

allex v bistvu je pred letom ali dvema Intel imel precejšne težave, vsaj dvakrat je nadgradnja FW-ja pri nekaterih iz SSD-ja naredila Opeko oz. pobrisala vse podatke.

Ja, tudi najboljšim se zgodi. Še huje je bilo, če nisi nadgradil FW na prvih 320-kah in če si računalnik na silo ugasnil z odvzemom elektrike, se je kontrolerju hitro zmešalo in si imel kar naenkrat SSD s samo 8 MB prostora.

Razlika pa je, da je Intel svoj firmware vedno že po eni ali največ dveh nadgradnjah pripeljal skoraj do popolnosti, meden ko pri SandForce firmwarea nikoli niso uspeli porihtati tako kot se zagre, zato pa imamo v nekaj letih že na desetine različic Sandforce kontrolerjev, ki so prilezli že od različice 1200 do 2200, pa še vedno ne znajo odpraviti vseh težav.
Daleč najhuje pri SandForce kontrolerjih pa so v zadnjem času opažanja vsepovsod po internetu, da crkujejo kot po tekočem traku in to ne samo določena serija SandForce kontrolerjev, ampak kar vsi po vrsti.
Kot trenutno kaže imajo SandForce kontrolerji povprečno življenjsko dobo samo okoli 2 leti, ker je katastrofa, če je to res, saj naj bi flash čipi v SSDjih zdržali vsaj 5 let, pa ti to nič ne koristi, če pa kontroler crkne že po dveh letih.

Ko govorimo o pokvarljivih OCZ SSDjih marsikdo pozabi, da se SSDji ne kvarijo zaradi OCZja ampak zaradi problematičnih SandForce kontrolerjev, ki jih imajo vsi OCZ SSDji.
SandForce kontrolerji so resda najhitrejši, ampak sedaj že lahko rečemo, da so tudi najbolj pokvarljivi.

Zato pa je nastala taka "panika", ko so se razširile govorice, da bo imel novi Intelov SSD serije 520 SandForce kontroler. Tako bi šla po gobe pregovorna Intelova zanesljivost kar se tiče SSD-jev.
Zanimivo, da že cel mesec, od začetka decembra, ni niti ene nove govorice o kontrolerju za Intelov 520. Še veno ni nič znanega, Intel pa še veno molči.
Osebno mislim, da je Intel dejansko imel namen uporabiti SandForce kontroler, pa so zadnji hip ugotovili, da to ne bi bila pametna poteza in se je zato izid 520 premaknil nekam v nedoločeno prihodnost.

mat xxl ::

je izjavil:

Po tem pamfletu se vidi da Intel serijo 320 smatra kot nižji razred, 520 bo zapolnil srednji razred, 710 pa je višji razred. Tudi cene bodo verjetno sledile tem razredom.

http://url9.de/h8Y
Serija 520 torej ni naslednik serije 320, ampak gre za naslednika serije 510. Intel 520 bo torej precej drag špas, in če si sedaj bolj malo Slo-Techovcev lasti serijo 510, bomo najverjetneje serijo 520 tudi bolj od daleč opazovali in o njej samo debatirali tukaj, kupovali pa bomo še naprej serijo 320
Upam, da se motim, ker Intel 520 zgleda precej mikavno.

Ne vem zakaj ??? sam si lastim 510 120GB in, ko sem kupoval ni bila bistveno dražja od 310 ke, zato sem jo kupil predvsem zaradi zanseljivosti ....no čas bo pokazal...., res pa je, da če nekomu teh 30 -40 eur pomeni veliko .....

mat xxl ::

mr1two je izjavil:

Ima kdo kakšen predlog, kateri opensource program uporabljat, da dela "shadow" kopijo sistemskega diska, recimo enkrat tedensko?
:D)

EaseUs Todo backup free ... sem naredil pred časom zelo obširno analizo in po 4 mesečni uporabi se samo čudim, da obstaja tak program, ki je v osnovni verziji free tudi za poslovno uporabo ! priporočam !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

PrimozR ::

Izi je izjavil:

Razlika pa je, da je Intel svoj firmware vedno že po eni ali največ dveh nadgradnjah pripeljal skoraj do popolnosti, meden ko pri SandForce firmwarea nikoli niso uspeli porihtati tako kot se zagre, zato pa imamo v nekaj letih že na desetine različic Sandforce kontrolerjev, ki so prilezli že od različice 1200 do 2200, pa še vedno ne znajo odpraviti vseh težav.

Em... To da maš 1200 pa 2200 ne pomeni, da si imel vmes še 1300, 1400, itd. po 100 gor do 2200, ampak da je 2200 druga generacija, 1200 pa prva. Na Geizhals imaš 4 izvedbe kontrolerja, kjer je 2200 uporabljena v SATA, 2100 v mSATA (miniPCIe) SSD-jih, 1200 in 1500 pa v starejših SATA2 SSD-jih.

Izi je izjavil:

Ko govorimo o pokvarljivih OCZ SSDjih marsikdo pozabi, da se SSDji ne kvarijo zaradi OCZja ampak zaradi problematičnih SandForce kontrolerjev, ki jih imajo vsi OCZ SSDji.

OCZ Octane ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

je izjavil:

Po tem pamfletu se vidi da Intel serijo 320 smatra kot nižji razred, 520 bo zapolnil srednji razred, 710 pa je višji razred. Tudi cene bodo verjetno sledile tem razredom.

http://url9.de/h8Y
Serija 520 torej ni naslednik serije 320, ampak gre za naslednika serije 510. Intel 520 bo torej precej drag špas, in če si sedaj bolj malo Slo-Techovcev lasti serijo 510, bomo najverjetneje serijo 520 tudi bolj od daleč opazovali in o njej samo debatirali tukaj, kupovali pa bomo še naprej serijo 320
Upam, da se motim, ker Intel 520 zgleda precej mikavno.

Tole so moja razmišljanja iz sredine decembra. Link: Izi :: 14. dec 2011, 16:24:28
migbasys me je kopiral, brez da bi prilepil mene kot avtorja samo en nedelujoč link je vtaknil vmes 8-O

mat xxl je izjavil:

Ne vem zakaj ??? sam si lastim 510 120GB in, ko sem kupoval ni bila bistveno dražja od 310 ke, zato sem jo kupil predvsem zaradi zanseljivosti ....no čas bo pokazal...., res pa je, da če nekomu teh 30 -40 eur pomeni veliko .....
Kakšnih 30 do 40 EUR? Jaz sem govoril o seriji 320 in 520.
Intel 320 120 GB je 170 EUR pri nas in 160 EUR v Nemčiji.
Intel 510 120 GB je 250 EUR tako pri nas kot v Nemčiji.

Razlike je 80 EUR, 520 bo pa mojem mnenju še dražji kot 510

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

gruntfürmich ::

Izi je izjavil:

ampak po tistih francoskih podatkih o pokvarljivosti ramov ocz ni ravno blestel. bil je kar eden zadnjih.
tko da je možno tudi da je njihov spomin v ssdju slab...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Lahko da je pomnilnik slab ali pa kakšen drugi elektronski del v ssd-ju. Kar se tiče kvalitete, ni dobro šparati, ko se kupuje predvsem ssd ali običajni disk (možna izguba podatkov) ali napajalnik (ko se pokvari, lahko skuri še kakšno drugo komponento v računalniku).

gruntfürmich je izjavil:

ampak po tistih francoskih podatkih o pokvarljivosti ramov ocz ni ravno blestel. bil je kar eden zadnjih.
tko da je možno tudi da je njihov spomin v ssdju slab...

OCZ sploh ne dela svojih flash čipov, ampak jih kupuje tako kot kontroler čipe. Vertex 2 SSD-je sem parkrat videl odprte in imajo notri Intelove MLC NAND čipe.

Izdelovalcev NAND flash čipov ni ravno veliko:
Samsung, Toshiba, Intel, Hynix, Micron Technology, Phison, SanDisk, Sony, Spansion, Numonyx, ...
Kot vidimo Intel in Samsung uporabljata svoje flash čipe, ostali SSD izdelovalci jih morajo kupovati.
Ampak po mojem mnenju kakšnih opaznih razlik ni med njimi.

Kontrolerji so pa druga zgodba. Ti se pa hudo razlikujejo.
Izdelovalci SSD kontrolerjev so:
Indilinx, JMicron, Marvell, Phison, SandForce, Fusion-io, Intel, Samsung, STEC, ...
in spet med njimi najdeno Intel in Samsung.

A se še kdo sprašuje zakaj veljajo Intelovi in Samsungovi SSD-ji za najbolj zanesljive?
Sta edina, ki celoten SSD izdelata in sestavita izključno iz svojih elementov. Njihovi inženirji torej vsak vgrajeni delček poznajo kot svoj lasten žep in ni vrag, da sestavijo bolj zanesljivo napravico kot konkurenca, ki elemente kupuje iz vseh vetrov in povrh vsega še v vsaki seriji elemente druge firme.

To so samo moja opažanja. Da ne bo kdo vse to vzel kot nesporno dejstvo ;)

RejZoR ::

Indilinx je pod OCZ-jem, SandForce pa ne obstaja več ampak je sedaj pod firmo LSI. Intel uporablja Marvell kontrolerje, tko da ostane praktično samo še Samsung katerega pogone pa ne dobiš glih v vsaki štacuni...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dr_M ::

Sploh ne bos verjel, kako so se samsungi razpasli po slo stacunah :> Jih pa jebe cena.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SupPuss ::

Izi je izjavil:

Intel 320 120 GB je 170 EUR pri nas in 160 EUR v Nemčiji.
Intel 510 120 GB je 250 EUR tako pri nas kot v Nemčiji.

Razlike je 80 EUR, 520 bo pa mojem mnenju še dražji kot 510

A mi daš prosim link do Intelovih SSDjev za 170 in 250€
««
121 / 507
»»