» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
348 / 507
»»

matobeli ::

Kater SSD se ta trenutek najbolj splača vzet? Me zanima tako za 120GB kot za 250GB, lahko iz tujine ali pri nas.
Še vedno kakšen Intenso? Je mogoče kdo zasledil kakšno dobro akcijo kje?

krepki ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

Pesimist ::

pol pa mi povejte zakaj bota tak pocasi. Kaj nej grem na IDE dati nazaj al kaj. Baje je to poslediva AHCI driverov loadanja.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: krepki ()

hojnikb ::

> Baje je to poslediva AHCI driverov loadanja.

ni
#brezpodpisa

[url=http://shrani.si/files/2L/OQ/4TLNKAMG/2...
Kaj pravite na ta test disk je bil vgrajen v prenosnik tovarniško.

Kako pa vi prilimate slike meni ne uspe.
Pesimist po pomoti sem kliknil za izbris hotel sem izbrisat svoj prispevek,ker ne gre naložit slike od testa ssd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

BorutK-73 ::

Pesimist je izjavil:

Pise pac da je moj os optimiziran za HDD.

Tukaj je tvoj problem. Si naredil fresh install na SSD ali si delal clone?

krepki
prilepi direkt link od slike, ne uporabljat "dodaj sliko" funkcijo ker ne dela.
takole:

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Sem naredil frish install. Ampak zdaj bol kot opazujem, se mi zdi kot da caka na HDD da se initalizira or something. Ker caka tolk dolgo da slisim HDD pol pa gre dalje. HDD se ima vednos stari OS gor, aktivno particjo, boot particijo itd., boot sem pac nastavil samo na SSD. Zaj sem sicer sformatiral stari disk, ampak nemorem tiste health particije removat iz windowsev. Bom mogo pol iz USBja pognat in in setupa zbrisat, proti veceru pa da vidimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Spock83 ::

Kdo ve kako kako rešiti sistemski "locked" disk (Samsung 840 PRO). Ne morem nadgraditi na win 10. Celo ko dam win 8.1 disk notri in izberem refresh sistema mi javi napako da ne more, ker je disk "locked".

ST-777 ::

Spock83 je izjavil:

Kdo ve kako kako rešiti sistemski "locked" disk (Samsung 840 PRO).
Morda ti bo v pomoč:
"... all I can suggest is trying to secure erase that SSD with Parted Magic (not Partition Magic), which I have used successfully to secure erase several SSDs, including a 840 Pro.

Parted Magic's secure erase will detect a SSD's locked state, and suggest entering Sleep mode and then waking to unlock the SSD. That worked fine for me with every SSD that was locked, including Intel SSDs that can be a pain to unlock more so than Samsung 840's."

Edit: http://www.overclock.net/t/1435500/sams...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ST-777 ()

Hvala za info. Uf moram sklonirat prej zadevo. Mi pa je všeč zadnji post, da ga je treba dati sam ov sleep in potem nazaj zbudit in je to to.

konspirator ::

Parted Magic je plačljiva zadeva (ok travnik press), obstaja free alternativa ?
--

darkolord ::

UBCD ima gor zadnjo free verzijo Parted Magica.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

jopar ::

Spet rabim en poceni SSD cca 250 GB.
Kaj je bolje?
http://www.ideo.si/SSD_diski/SSD_disk_I...
http://www.ideo.si/SSD_diski/SSD_disk_B...
Ali reskirati še 13 EUR več in vzeti 850 EVO v Leclercu?

veqlargh ::

Jaz sem dal notr BX100 250GB ta vikend namesto prejšnjega Samsunga 830. Ne občutim razlike, razen v več prostora :)

Dr_M ::

Ce ti garancija kaj pomeni, potem se 850 Evo splaca, drugace bi raje vzel BX100.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Aston_11 ::

veqlargh je izjavil:

Jaz sem dal notr BX100 250GB ta vikend namesto prejšnjega Samsunga 830. Ne občutim razlike, razen v več prostora :)
Si dejansko verjel, da boš kaj opazil?

jopar je izjavil:

Spet rabim en poceni SSD cca 250 GB.
Kaj je bolje?
http://www.ideo.si/SSD_diski/SSD_disk_I...
http://www.ideo.si/SSD_diski/SSD_disk_B...
Ali reskirati še 13 EUR več in vzeti 850 EVO v Leclercu?

crucial vzami
#brezpodpisa

noraguta ::

850 pro pa hibernacija. To bi moral špilat en cajt?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

veqlargh ::

Aston_11 je izjavil:

veqlargh je izjavil:

Si dejansko verjel, da boš kaj opazil?

Ne? Zakaj bi? Povedal sem človeku, da je BX100 fajn zadeva. ker 830ka je slovela (oz. še) kot super disk.

veqlargh je izjavil:

830ka je slovela (oz. še) kot super disk.
Nov SSD Samsung 830 (leta 2011 je bil prvič predstavljen) je še vedno možno kupiti, samo cena je visoka.:D http://www.amazon.com/gp/offer-listing/...

CyberPunk ::

Opazil sem, da je Crucial dodal moznost vklopa Momentum Cache za sistemski "disk", kar naj bi dodatno pospesilo delovanje. Je kdo to ze probal, se splaca vklopiti, so kaksne negativne strani?

Če zmanjka štoma zgubiš podatke, ki je "skeširano" v ramu. Malo pa tudi poveča življensko dobo SSDja.

Zaenkrat vklopil. CrystalDiskMark kaze kar precej visje vrednosti kot prej. Gre pa za laptop, tako da strom naj ne bi bil problem. Ampak verjetno velja glede izgube podatkov tudi v primeru, ce se masina sesuje (blue screen ali direktna zamrznitev)?

> Opazil sem, da je Crucial dodal moznost vklopa Momentum Cache za sistemski "disk", kar naj bi dodatno pospesilo delovanje. Je kdo to ze probal, se splaca vklopiti, so kaksne negativne strani?
Nesplača se. To je za ljudi, ki onanirajo na benchmarke. Haska v real life-u pa ni.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

lopov ::

Kolegica je kupila Hoferjev laptop in bi sedaj vgradila M.2 SSD. Zadostuje ji 250Gb in sem ji predlagal MX200. Funtech ga ima v ceniku a dvomim, da je dobavljiv, Enaa ima nato tega "TRANSCEND MTS400 256GB SSD SATA3 M.2 2242 disk - TS256GMTS400" za 123,05 EUR

Predlog za kakšen drug M.2 250Gb SSD, nujno mora biti iz slovenske trgovine in dejansko dobavljiv?

Thx,
b.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

lopov je izjavil:

Kolegica je kupila Hoferjev laptop in bi sedaj vgradila M.2 SSD.
Hoferjevi laptopi imajo 3 letno garancijo. Naj se kolegica prej pozanima, ali garancija še velja, če nov laptop odpre in vanj vgradi SSD.

Izi ::

CyberPunk je izjavil:

Opazil sem, da je Crucial dodal moznost vklopa Momentum Cache za sistemski "disk", kar naj bi dodatno pospesilo delovanje. Je kdo to ze probal, se splaca vklopiti, so kaksne negativne strani?

To funkcijo so že, ali pa bodo počasi vključili vsi izdelovalci SSDjev.
Samsung ima RAPID Mode, Crucial ima Momentum Cache, ...
Stane te nič, če jo vklopiš, škodi tudi ne, so samo koristi. Res, da se "na oko" ne bo kaj dosti poznalo, ampak v resnici se precej pospeši delovanje SSDja.

Treba je vedeti, da z vklopom te funkcije vsi Benchmarki postanejo neuporabni, saj ne meriš več hitrosti SSDja, ampak se pokaže hitrost RAMA, ki je proti "počasnim" SSDjem toliko hitrejši, da benchmark programčki skoraj ne morejo prikazati tako velikih številk.
V praksi pa je nekako tako kot da bi enemu SSDju dodal še enega v RAID 0 polje. V praksi komaj opazno, v resnici pa se pospeši nekje od 0 pa do 100%, pač odvisno kaj počneš in predvsem koliko RAMA imaš na razpolago.

ST-777 je izjavil:

lopov je izjavil:

Kolegica je kupila Hoferjev laptop in bi sedaj vgradila M.2 SSD.
Hoferjevi laptopi imajo 3 letno garancijo. Naj se kolegica prej pozanima, ali garancija še velja, če nov laptop odpre in vanj vgradi SSD.

There are a wide range of models on the Medion site; if a consumer doesn’t find one which exactly meets their needs can they look to get some tweaks added to an order? For example adding more memory. If not, what is Medions policy on user upgrades, would installing new memory (as an example) void the warranty?

For each model MEDION offers a huge amount of different configurations to meet almost all different customer requirements. Nevertheless if a customer wants to upgrade its Notebook or PC system regarding memory or hard disk capacity this would not void the warranty (with regards to the hard disk or an additional SSD there need to be a dedicated slot available).

http://www.hardwareheaven.com/content/n...

Bi rekel da to pomeni da :)

hotig ::

@lopov in ST-777
Tudi jaz sem kupil medionov prenosnik z M2 opcijo v Hoferju in sem ob nakupu vprašal, kaj bi se zgodilo z garancijo, če bi vstavil SSD disk ali pa povečal ram in mi je prodajalka dejala,da bi garancija veljala, če bi to opravil strokovno usposobljena oseba oz. nek servis ali firma in bi ob uveljavljanju garancije moral imeti račun za to opravljeno delo!
Na kratko torej: nesi disk in prenosnik v nek servis in naj ti ga tam vstavijo ter poštimajo sistem pa bo vse ok.

hotig je izjavil:

@lopov in ST-777
Tudi jaz sem kupil medionov prenosnik z M2 opcijo v Hoferju in sem ob nakupu vprašal, kaj bi se zgodilo z garancijo, če bi vstavil SSD disk ali pa povečal ram in mi je prodajalka dejala,da bi garancija veljala, če bi to opravil strokovno usposobljena oseba oz. nek servis ali firma in bi ob uveljavljanju garancije moral imeti račun za to opravljeno delo!
Na kratko torej: nesi disk in prenosnik v nek servis in naj ti ga tam vstavijo ter poštimajo sistem pa bo vse ok.

Thx za namig, tako bo tudi narejeno -- smo imeli v firmi problem z uveljavljanjem garancije za M.2 MX500, vgrajen je bil na Hrvaškem s strani servisa, pa naš slovenski dobavitelj ni bil zadovoljen. No, smo našli skupen jezik :)

hotig ::

Aja pa ne pozabit na različne dolžine m2 SSD. Ponavadi so to 60mm ali 80mm, ampak nima vsak prenosnik vseh opcij, zato naj preveri pred nakupom! Sem že zasledil, da je folk kupu disk pa še super cena je bla, pol jim pa ni pasal v prenosnik :)

Pa tut glej na single/double sided (debelina) in ali je sata/pci-e
#brezpodpisa

Ta Hoferjev požre vse 3 dolžine, mislim da tudi ni problem obojestansko.
To s sata/pcie ne razumem, gre za M.2 priklop, tu ne bi smelo biti dileme?

Bolj me skrbi, da nihče ne predlaga pametnega nadomestka :)))

> To s sata/pcie ne razumem, gre za M.2 priklop, tu ne bi smelo biti dileme?

Seveda je dilema. M.2 pozna tako sata kot pci-e prenos. In ni nujno, da ti naprava z m.2 slotom zna požret tut pci-e ssd in vice versa.

> Bolj me skrbi, da nihče ne predlaga pametnega nadomestka :)))

Ker jih ni. Drgač pa tist transcend je čist ok
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Kaksne pa so sanse, da nabavi ravno SM951 ali M6e ali Predator?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

hojnikb je izjavil:

> To s sata/pcie ne razumem, gre za M.2 priklop, tu ne bi smelo biti dileme?

Seveda je dilema. M.2 pozna tako sata kot pci-e prenos. In ni nujno, da ti naprava z m.2 slotom zna požret tut pci-e ssd in vice versa.

> Bolj me skrbi, da nihče ne predlaga pametnega nadomestka :)))

Ker jih ni. Drgač pa tist transcend je čist ok

Thx, tega nisem vedel. Googlal in našel tale nemški članek kjer (IMO) res lepo opišejo razlike: http://www.hardwareschotte.de/magazin/a...

Spodaj v komentarjih je nekdo napisal, da omenjeni Medion podpira M.2 M+B:

Der seit März bei Aldi und Hofer angebotene Laptop Medion Akoya E6416 (MD 99544) um 499 € hat einen M.2 M+B Steckplatz mit Befestigungsloch für ein 80mm langes M.2 SSD Module- man kann auch booten davon.

Bomo zgleda Transcenda naročil :/

Dr_M je izjavil:

Kaksne pa so sanse, da nabavi ravno SM951 ali M6e ali Predator?

verjetno nizka, ampak pozornost ni odveč, sploh zdaj ko bodo na pohodu poceni pci-e kontrolerji :)
#brezpodpisa

Kaj pa menite o M2 SSD,hčerka bo verjetno vzela HP ProBook 450 G2 in ta imam možnost vgradnje omenjenega diska.

ssd je _must_ :)
#brezpodpisa

Saj to vem ga imam v vseh prenosnikih ampak sprašujem o M2 SSD je kakšna opazna razlika med crucial mx100,ki ga ima sedaj v starem prenosniku.

v opazni ozivnosti nebo razlik
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

> Opazil sem, da je Crucial dodal moznost vklopa Momentum Cache za sistemski "disk", kar naj bi dodatno pospesilo delovanje. Je kdo to ze probal, se splaca vklopiti, so kaksne negativne strani?
Nesplača se. To je za ljudi, ki onanirajo na benchmarke. Haska v real life-u pa ni.

Zaenkrat res nisem opazil kaksne razlike (mogoce vecja poraba RAMa, ki ga je sicer zadosti). Ugasanje v hibernacijo traja dlje, se mi zdi.
Kaksne kontrole, ce sploh, pa naj bi to imelo za primere izpadov napajanja ali sesutja racunalnika (da se ne izgubljajo podatki)?

Invictus ::

hotig je izjavil:

Aja pa ne pozabit na različne dolžine m2 SSD. Ponavadi so to 60mm ali 80mm, ampak nima vsak prenosnik vseh opcij, zato naj preveri pred nakupom! Sem že zasledil, da je folk kupu disk pa še super cena je bla, pol jim pa ni pasal v prenosnik :)

Obstajajo tudi 42 mm. NGFF ali nekaj takega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NGFF je bilo samo delovno ime za M.2
#brezpodpisa

perci ::

Sej vem, da je tole offtopic ampak moram povedat, ker sem tolk zadovoljen s svojim laptopom z bx100, da je za popizdit. Užitek je delat. Še enkrat nisem čakal na odzivnost sistema.

In potem folk še vedno cinca al bi vzel ssd al ne :)
#brezpodpisa

D3m ::

Ne rabiš niti nov PC več. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dokler ni 1TB za 100e, ni nc (jest pa medtem zapravil ze jurja za ssdje :)))

In potem ko bodo 1TB/100EUR, bojo pa taisti spet glasni kako bodo raj počakal na 50EUR/1TB :)

Ni panike, tako nevejo kaj zamujajo. Pa več ssdjov za nas :)

In other news, spet se da dobit "1TB" SSD za pod 300€
http://www.mindfactory.de/product_info....
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: scipascapa ()

Ma ne, tej isti tepci bodo hotel met 16TB za 100e.
««
348 / 507
»»