» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
336 / 507
»»

driver_x ::

Pri današnjih cenah zapisljivih medijev brez težav celoten arhiv narediš vsako leto. Tako odpade skrb glede obstojnosti medijev.

kuglvinkl ::

huh, kaj pa 200 gb?
Your focus determines your reallity

iloveboobz ::

200GB ?

What is this, capacity for peasents ? :)

kuglvinkl je izjavil:

huh, kaj pa 200 gb?

To je ena tamala tortica blurejev.

PrimozR ::

Ma, cenovno pa časovno je bolje backupirati podatke na čim manjši trdi disk, magari če je laptop variante. Prenosi so višji, backupiraš vse naenkrat in pustiš, da se naredi backup, še vedno je bolj obstojno (od navadnih optičnih medijev), itd.

Sicer pa backup na vsaj dve lokaciji na priklopljene (in prižgane) diske, pa je.

Optični mediji so za zraven, poleg NAS-a, zunanjega diska in druge lokacije. Da pa imajo trdi diski večjo obstojnost od optičnih medijev, se pa ne bi strinjal.

Ma, tam-tam je. Potem pa ko upoštevaš, da na disk lahko zmečeš tudi 6 TB v eni potezi, ne da moraš divje menjavati medije vsakih 25 GB (v najboljšem primeru) ter da je disk sposoben prenašati s skoraj 100 MB/s, optični medij pa s koliko, desetino tega?

Aja, pa na diskih lahko backupe še popraviš (pobrišeš), pri optičnih medijih imaš kar imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Spock83 ::

Intel SSD 750 ali Smasung SM951, če bi imeli izbiro? Slednji ne podpira NVme in je samo v M.2 obliki?

Intel itk..

PrimozR je izjavil:

Ma, tam-tam je. Potem pa ko upoštevaš, da na disk lahko zmečeš tudi 6 TB v eni potezi, ne da moraš divje menjavati medije vsakih 25 GB (v najboljšem primeru) ter da je disk sposoben prenašati s skoraj 100 MB/s, optični medij pa s koliko, desetino tega?

Aja, pa na diskih lahko backupe še popraviš (pobrišeš), pri optičnih medijih imaš kar imaš.

Ma ja. HDDji so zakon.

Jst mam tut za svoje backupe kr lepo na 2.5" diskih pa je... Za vsak slučaj na dveh, če je slučajno slab dan :)

Optični mediji, kaj je to ? :D

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Opticni mediji so kul za fotografe, za dodatni backup. Cake 10x 50GB BD te pride ~25€. Itak prej uredis in to je to. Moj fotr je bil navdusen, ko sem mu posodil BD pekac.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

luxxx7 ::

Pozdravljeni, pred kakšnim tednom sem pisal s težavami z MX100 in danes sem hotel še 1× naložiti operacijski sistem (Windows7) in me niti več ne spusti naprej od ''STARTING WINDOWS'' (poglejte slike v priponki)... Naj še povem, da sem probal z nalaganjem iz USB in tudi s DVD. Je mogoče v okvari kaj drugega(matična plošča) ali je za to glavni krivec SSD?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luxxx7 ()

boset ::

Luxx7, MX100 zna nagajat, pr nas je zmankalo štroma in disk ni bil več zaznan! Boot missing :(

Js sem odklopil disk in ga nazaj prklopu in zadeva dela dalje. Probaj, če prav se mi zdi da to pri tebi ne bo pomagalo.
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W

boset je izjavil:

Luxx7, MX100 zna nagajat, pr nas je zmankalo štroma in disk ni bil več zaznan! Boot missing :(

Js sem odklopil disk in ga nazaj prklopu in zadeva dela dalje. Probaj, če prav se mi zdi da to pri tebi ne bo pomagalo.

Zakaj pa mi niti ne dovoli pridi do instalacije, kjer bi izbral, na kateri disk hočem naložiti sistem (npr. naložil bi ga na WD Blue 1TB)?
In še dve napaki pripišem, ki mi jih je izpisalo ko sem pred kakšnim tednom nazadnje hotel naložiti sistem: 0x80070570 in 0xc0000005

SuperVeloce ::

Izklopi SSD in poskusi, če pride instalacija kaj dlje
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Izklopil SSD in instalacija ostane na istem mestu. Vedno manj, se mi zdi da bi lahko bil disk. Še kakšen predlog?:(

Mare2 ::

Kako imaš nastavljeno v BIOSu?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Kaj kako imam nastavljeno?

ahci

nekaj v tem smislu (poglej pod diske)
IDE SATA AHCI
Main Desktop:

Imam nastavljeno na AHCI.

Če je brez ssd-ja izklopi ACHI. Spremeni kot je bilo prej.

Sem preklopil na IDE in problem ostaja enak.

Naredi secure erase diska, namesti zadnji fw, nastavi nazaj na AHCI in ponovi inštalacijo. Poročaj če pomaga. Če ne, potem RMA ssdja.

Čeprav tega (secure erase disk) nisem še nikoli počel, me zanima, če lahko kaj zajebem? Samo to mi še pojasnite, zakaj ne morem namestiti sistema na HDD, čeprav je SSD izklopljen?

na hdd tut ne gre ?

Si probu različne sata porte na matični in drug sata kabl ?

Poglej moj post 6 ur nazaj, tam se mi instalacija windowsev ustavi in ne gre nikakor naprej, pa da se ubijem...

Nisem probal, ampak to pa res nemore biti, če je 2 meseca stara konfiguracija.

probaj vseeno, nikol ne veš...

Evo menjal priključke sata, menjal sata kabel, problem ostaja.
Vidim, da ne bo drugega kot servis.

@hojnikb ali mi lahko prosim pojasnih zakaj ne morem priti dlje kot do ''starting windows'' in enostavno naložiti OS na HDD? To mi pa res ni jasno!

Zbootaj kako live zadevo, kak live linux.

Magari naredi to brez priklopljenih diskov, samo USB ključek, s katerega naj laufa live linux.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Si mogoče poskusil samo ssd, brez hddja?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

lopov ::

luxxx7 je izjavil:

Evo menjal priključke sata, menjal sata kabel, problem ostaja.
Vidim, da ne bo drugega kot servis.

@hojnikb ali mi lahko prosim pojasnih zakaj ne morem priti dlje kot do ''starting windows'' in enostavno naložiti OS na HDD? To mi pa res ni jasno!

Koliko časa si čakal? Pusti več kot uro, morda se premakne. Imam tako izkušnjo, sistem je nato delal BP (oz. še dela).

Poskusil sem brez HDD, problem enak.
Pustil sem 2 uri in se ni nikamor premaknilo.

je mogoče lahko drugje problem?
Raztavi celi pc (vse konektorje in priklope)

probaj diske na drugi matični (prijatelju), če imaš to možnost.
Main Desktop:

A nisem rekel, da sprobaj live linux? Torej?

PrimozR je izjavil:

A nisem rekel, da sprobaj live linux? Torej?

Sem naložil live linux, normalno sem ga poganjal z USB, bil na namizju.... Nato sem še enkrat hotel namestiti windows in se ustavi, tam kjer sem povedal. Si tako mislil, da naredim?

Da. Če razumem prav, imaš v računalniku en HDD in en SSD? Nobene druge SATA naprave? Imaš dostop do kakega tretjega diska? Da se vidi, kaj se zgodi s tem. Si BIOS resetiral? Kable si rekle da si menjal, zdaj RAMa in procesorja načeloma ni treba jemati iz socketov, če live linux deluje, ampak vseeno lahko sprobaš, vsaj z RAMom, ter malce pihneš v režo, da ni v igri kak čuden kos prahu.

Mislim, da sem našel krivca za to zajebancijo... Krivi so rami, poglejte pod sliko. Torej poslati na garancijo in to je to?

Itak :D

Za začetke stestiraj še posamezne palčke, če jih imaš več. Pa morda še v kakem drugem sistemu, lahko je problem tudi s procesorjem (oz. z matično, če je dovolj stara, da je krmilnik pomnilnika še v veznem čipovju - LGA-775 je praktično edino možno takšno podnožje).

Problem je, ker nima nobeden od prijateljev,znancev DDR3 ram-ov. Sestava je stara 2-3 mesece, tako da to skoraj ne verjamem. Procesor: Intel core i5-4460, matična: Asus H81M-K, ram: G.skill value 8GB 1600MHz.

probaj z eno palčko ramo in različne slote.
Če nič ne pomaga, rma rama..

Probal že včeraj in ni pomagalo.

potem pač menjat ram, ni druge. Fasal si defektnega

S kje pa si? Nedvomno se najde nekdo, ki ima DDR3 RAM.

Slovenske Konjice. Drugače sem vsak dan v Mariboru, saj tam študiram.

Han ::

Testiraj še z novejšim memtestom, ker tale štirka je iz "kamene dobe"...

Han je izjavil:

Testiraj še z novejšim memtestom, ker tale štirka je iz "kamene dobe"...

Evo sem testiral še enkrat s verzijo 5.

Še vseeno to lahko pomeni tudi okvaro kakšne druge komponente (osnovna plošča, memory controller), zato preden nazaj v njemačko pošiljaš, rame sprobaj pri nekomu... vsaj tako bi jaz naredil

Zgodovina sprememb…

To imaš eno samo palčko? Je v katerem izmed drugih slotov kaj bolje? Poizkusi vzti še procesor iz ležišča in ga vstaviti nazaj, včasih pomagajo najbolj banalne stvari. Sicer pa ja, poskušaj najti nekoga, ki ti bo spustil RAM skozi na delujočem sistemu.

GTX970 ::

Najdi nekoga z ddr3 plato, če pri njemu memtest del errorje so rami.

Evo sem preizkusil ram na drugi matični plošči in napake so identične, tako da gredo na uveljavitev garancije.
««
336 / 507
»»