» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
322 / 507
»»

ramiz?! ::

Kateri SSD bi mi predlagali za sistemski disk? Samsung EVO 850? 120 ali 240gb? In nekej sem bral o tem, da se da dokaj lepo prenesti windowse in HDD-ja na SSD, tako da ni potrebna nova inštalacija, če ima kdo izkušnje iz prve roke...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

SuperVeloce ::

Samsungov data migration vredu skopira windoze particije
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

perci ::

iloveboobz je izjavil:

itk pa, vedno je backup na mestu, no matter what.
In z izjemo nekaj slabih serij (na misel pride ocz ocante/petrol) je bolj draw of luck, da ti stvar crkne oz. currupta podatke.

In any case, meni huda limona svojega časa -- ocz verzex2 še vedno dela brez težav. Kar je precej presenetljivo in ironično, ker vsi ostali ssdji, ki sem jim kdaj mel, so še vedno kazal neke znake nezanesljivosti (od bsodov do curruptanja podatkov...).

Torej, vsi tvoji SSD-ji so kazali neke znake nezanesljivosti (BSOD etc). Od mojih HDD-jev je mogoče 15% diskov kazalo znake nezanesljivosti. Torej SSD-ji le niso tako neproblematični?

Od kje pa nekaterim 1-2% problematičnih pa ne vem.

Pri hojniku je 100% - OCZ Vertex, ki je pa itak med nezanesljivimi.

Jst ne vem, kako si nekateri predstavljate delovanje z BSOD-i kot nekaj običajnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Mogoče pa hojnikb nalašč kupi takšne ssdje, da jih dodobra stestira :)). Nihče, ki ga jaz poznam (pa sem jih ogromno pripravil do nakupa ssdja), še ni imel random bsod-ov zaradi ssdja, vključno z mano (tudi m4 smo imeli, ki je imel eno verzijo firmware, ki je baje nekaj silila v bsod). To v recimo 4 letih, odkar se ssdji pač malo bolj masovno kupujejo. Crknil pa je en ravno meni (oz. v laptopu od punce) Samsung, ki sicer ima renome :). Sem pa zaenkrat edini v tem širšem krogu znancev in prijateljev, za katere vem da uporabljamo ssdje, da sem ssd reklamiral...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

perci ::

SuperVeloce, si me mal pomiril.

Vseeno pa ne vem hojnik, kva ti delaš s temi ssdji, a jih tko testiraš, da jih z balkona mečeš iz 6ga štuka?

DarwiN ::

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

iloveboobz ::

perci je izjavil:

SuperVeloce, si me mal pomiril.

Vseeno pa ne vem hojnik, kva ti delaš s temi ssdji, a jih tko testiraš, da jih z balkona mečeš iz 6ga štuka?

ne. temu se rece draw of luck.

Spock83 ::

Jaz Sem imel že cel kup SSDjev pa vse je delalo brez problema. Samo en Crucial je šel.

CellarDoor ::

kaj pa tale toshiba q pro 256 http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...

tako za kontra, mi še noben HDD ni šel, SSD pa zaenkrat samo M500 120gb pa dela OK že 1 leto

CellarDoor je izjavil:

kaj pa tale toshiba q pro 256 http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...

to je ubistvo ocz, sam rebrandan.
Če že, potem arc 100...

Dr_M ::

Arc 100 ima marvell konroler?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ne, ta že ma oczjev inhouse controller. Ampak tale tošiba ima oczjev firmware in marvellov kontroler. Mogoče res ni ravno rebrand česa od oczja, ampak je mel ocz prste zram :)

Kaj hočem povedat, če se že gleda alternative, pol se splača pogledat arc 100, ker je dost pocen in zgleda zaenkrat brez težav.

ps:

tale tošibica je ena izmed redkih ssdjev brez drama :)

Zgodovina sprememb…

ja, kdaj pa lahko za "resno težavo" označimo - 10 postov na enem forumu ni dovolj valjda za splošno paniko glede mx100 ssd-jev

Spock83 ::

Slo-tech raziskovalni institut vse ve ;)

ST-777 ::

CellarDoor je izjavil:

ja, kdaj pa lahko za "resno težavo" označimo - 10 postov na enem forumu ni dovolj valjda za splošno paniko glede mx100 ssd-jev
Crucial MX100 je zelo dobro ocenjen na newegg.com. 154 ocenjevalcev je dalo temu modelu najvišjo oceno in le 9 najnižjo: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

DarwiN ::

Podobna slika je tuda na Amazonu:

Par odstotkov nezadovoljnih kupcev.. Podobne številke kot pri Samsung EVO 840/850, ki veljajo za najbolj zanesljive SSDje, oz. ene od najbolj zanesljivih, ki si jih prodajalec drzne prodajat s 5-letno garancijo.

Še enkrat - če je 3/4 slo-techa kupila MX100, potem je neizbežno, da jih bo par imelo težave... Podobno kot XFX napajalniki, ki veljajo za ene najboljših po p/p in jih priporoča/kupuje ves slo-tech in posledično najdete par nesrečnežev, ki jim je zgorela cela hiša. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

FrEaKmAn ::

Prej sem imel Samsunga 830 (256GB) in še danes deluje (pomoje). Pred parimi meseci pa sem zamenjal za Crucial MX100 (512GB) in nobenih težav. Se mi zdi da so iste ežave kot pri ostalih diskih. Če crkne, crkne na začetku. Če to preživi, dela še mnogo let.

Veron ::

Moj Samsung 830 256GB tudi še vedno deluje brez težav.

profii ::

Zdravo,

Kupil sem Crucial BX 100, 250GB, računalnik malo starejši prenosnik: Asus K52f, i3, Intel HM55 chipset, 4 GB ram...

So tole OK rezultati?

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 262.111 MB/s
Sequential Write : 252.092 MB/s
Random Read 512KB : 212.291 MB/s
Random Write 512KB : 240.571 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 16.324 MB/s [ 3985.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 28.641 MB/s [ 6992.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 155.681 MB/s [ 38008.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 128.352 MB/s [ 31335.9 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 23.8% (55.3/232.5 GB)] (x5)
Date : 2015/02/14 19:29:13

Edit: AHCI ON

Zgodovina sprememb…

• spremenil: profii ()

če ima samo sataII, potem ja..

Boobiz ::

Zakaj so 850 cenejši od 840?

A amazon.de pošilja v slo?
I'm drunk, what's your excuse?

supply and demand.

Wisor ::

Prejšni mesec sm si nabavu novega laptopa za daily use (glavni PC).

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook...

Skratka i7 4710, 6GB rama, GTX850M in 1TB diska s 5400rpm.

Zdej, zadeva je dokaj počasna ob štartu,saj rabi veliko časa, da se "mašina zbudi":

Najbol me pa tudi moti recimo v WoWu, ker se zaradi počasnega diska prepočasi nalagajo texure.

Razmišljam o nabavi enega SSDja. Roba je ratala že dokaj poceni, Plac, ki mi ga porabijo vse aplikacije in sistem je cca 140GB, tako, da manjšega kot 240GB ne bi kupil.

Gledal sem malo cene in opazil da crucial mx100 najceneši. Zanima me, a je to soliden disk, ali je bolje dati malo več in kupiti 840 al 850 Samsunga (ki so bili zelo hvaljeni pred nekaj časa) ?

Alternativa je pa tudi, da še malo počakam. Lava mi sicer ne teče v grlo, zato povejte, a kupim, pa kaj, ali naj še malo počakam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

lahko pogledaš tudi arc 100, cca 90€ v njemački in tudi zelo dober ssd (hitrejši k mx100)

A bi lahko dobu kašen link do teh "dobrih" nemških trgovin ?

Hoh.de je bila vcasih dobra, samo potem vem, da je šla v stečaj in folk ni dobil robe :)

Mare2 ::

Wisor je izjavil:

Alternativa je pa tudi, da še malo počakam. Lava mi sicer ne teče v grlo, zato povejte, a kupim, pa kaj, ali naj še malo počakam.

Jaz sem pred kakim mesecem kupil SSD disk Crucial M550 512GB mSATA Internal SSD po nasvetu hojnikb-ja. Dela k mina.

Ne predstavljam si več niti minute življenja pred računalnikom brez SSD-ja.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Sem naredu danes domačo nalogo in ugotovil, da ima veliko folka z MX100 veliko BSODov. Obrnu sem se na njihovo pomoč, pa da vidim kaj bodo rekli.

Sm pa gledu, pri nas ne dobiš nič pametnega za budget 100€, MX100 pol pa deleč ni nič.

kuglvinkl ::

Neki se obeta od Intla 750. Zgleda, da ima NVMe. http://www.computerbase.de/2015-02/inte....
Your focus determines your reallity

> Sm pa gledu, pri nas ne dobiš nič pametnega za budget 100€, MX100 pol pa deleč ni nič.

ultra ii, arc 100, intenso pa še kir...

Trenutno se najbol nagibam na samsunga 850 EVO.

http://ssd.userbenchmark.com/

Mislim, da bom kar tega nabavu

zzz_side ::

Sam sem pred enim tednom nabavil Samsungs 850 EVO 120 GB in sem zadovoljen. Vgradil sem ga v ASUS laptop proc. i5 4200u, 4GB, nVidia 740M 2GB, Win 8.1. Kupil sem ga na amazon.de za 77 EUR, brez poštnine ker stanujem v Nemčiji. Zraven sem za 13 EUR vzel še caddy za drugi disk, tako da sem prejšnji 1 TB klasični disk vgradil namesto dvd pogona.
Nisem naredil nove inštalacije, pač pa sem kloniral stari disk s Samsung Migration Software. Deluje BP, zadeva je bila končana v 15 minutah, pri čemer sem imel hkrati oba diska zmonitrana v Laptop, torej brez adapter kabla.
Razlika pri boot Win 8.1 ni nevem kaj, saj se je že prej zaganjal v 15 sekundah, zdaj pa potrebuje 10 sekund, vključno z vpisovanjem gesla pri prijavi. Precej pa se pozna pri zaganjanju startup aplikacij (Dropbox, iCloud, Logiech SetPoint), ki so bile prej resničen time killer, ter tudi ostalih aplikacij, npr. Outlooka, iTunes itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzz_side ()

škoda ko nisi dal ~12€ zram, bi dobil arc 100 256gb :)

Sicer pa ja, kot kaže je 850evo kr bomba ssd.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Samsung 850 EVO 256GB 93€ KJE?

zaenkrat nikjer. od kje ti ideja, da bi bil kje 93e ?

A ni arc 100 240GB? Kar ti odnese ze kar nekaj placa.

bolje 240, kot 120...

Ne, a res?

ja čisto res. Arc je "le" 240, kar pa tukaj sploh nima nekega pomena, če je le 12eur dražji od pol manjšega 850evo. Ti nič "ze kar nekaj placa" ne odnese...

Zgodovina sprememb…

a 850evo pa neboste bičal, ker je 6GB manjši od ostalih 256GB pogonov ? :))

SuperVeloce je izjavil:

ja čisto res. Arc je "le" 240, kar pa tukaj sploh nima nekega pomena, če je le 12eur dražji od pol manjšega 850evo. Ti nič "ze kar nekaj placa" ne odnese...

A ti to resno? Za podoben denar dobis 256GB SSD. Ampak ti kar nadaljuj, je smesno :>

Zgodovina sprememb…

https://www.alternate.de/Transcend/TS25...

evo tale badboy. Isto k arc 100, sam 16GB več :)

Aja, tale ssd je pred rastjo dolarja bil as low as 77€ :)

fireX88 ::

ne morem se odločit ali transcend ali crucial (256GB različica).

https://www.alternate.de/html/index.html - pošiljajo v slo?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

če gledaš bx100 in ssd370, potem vzameš cenejšega, ker sta praktično ista (isti kontroler in nand).

fireX88 ::

razlika je res minimalna, s tem da pred dnevi je imel transcend nižjo ceno.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

roll the dice, interno sta enaka..

Insan3Lik3 ::

jst mam tega transcenda, edini bug je da ne kaže pravilne power-on-hours, kaže zelo manjšo vrednost
drugače pa dela super :)
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

3TB SSD.
Ampak najboljsi je pa en komentar sodaj, model ubil 11 SSDjev ze. Skoraj bi si lahko mislil, da problem ni v SSDjih.

Če smo pošteni, tole ni prvi 2.5" ssd z tako kapaciteto. Sandisk ma že nekaj časa 4TB pošasti (sicer na sas vodilu in malo debelejši od obićajnih diskov).

> Ampak najboljsi je pa en komentar sodaj, model ubil 11 SSDjev ze. Skoraj bi si lahko mislil, da problem ni v SSDjih.

Hhehe, indeed :D
Še bolj so pa smešni komentarji folka, ki mislujo, da profitirajo kej življenja z nepatricioniranim placom :))
««
322 / 507
»»