Forum » Operacijski sistemi » Knoppix Live CD & Internet nastavitve
Knoppix Live CD & Internet nastavitve
hysteria ::
Najprej me zanima ali je pri Knoppix Live CD verziji sploh možen priklop na internet? (imam ga pri T2, dinamični IP, direktna povezava modema na mrežno)
Šel sem v nastavitve za Network/Internet => Network card configuration
kjer mi ponudi dve možnosti za Obtain adress automaticlly (DHCP):
Če kliknem Yes, mi napiše Failed,
Pri opciji No, pa mi ponudi ročen vpis, vendar ne vem za vse, kaj točno moram vpisat. So pa naslednje opcije po vrsti:
1. enter IP Address for eth0
2. enter Network Mask for eth0
3. enter Broadcast Address for eth0
4. enter Default Getaway
5. enter Nameserver(s)
Poznam naslova od Network Mask in Default Getaway, za ostale tri pa ne vem kaj moram vpisat. Kakšna pomoč, prosim?
Aja pa še to, kako preverim če je Knoppix sploh zaznal mrežno kartico oziroma če jo podpira?
Šel sem v nastavitve za Network/Internet => Network card configuration
kjer mi ponudi dve možnosti za Obtain adress automaticlly (DHCP):
Če kliknem Yes, mi napiše Failed,
Pri opciji No, pa mi ponudi ročen vpis, vendar ne vem za vse, kaj točno moram vpisat. So pa naslednje opcije po vrsti:
1. enter IP Address for eth0
2. enter Network Mask for eth0
3. enter Broadcast Address for eth0
4. enter Default Getaway
5. enter Nameserver(s)
Poznam naslova od Network Mask in Default Getaway, za ostale tri pa ne vem kaj moram vpisat. Kakšna pomoč, prosim?
Aja pa še to, kako preverim če je Knoppix sploh zaznal mrežno kartico oziroma če jo podpira?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | debian statični ipOddelek: Omrežja in internet | 1031 (953) | asgard2.0 |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7509 (5892) | Azrael |
» | freesco in kabel (arnes)Oddelek: Omrežja in internet | 1408 (1173) | Poldi112 |
» | red hat 9 in mrežna kartica sis900Oddelek: Operacijski sistemi | 1113 (1062) | dr.J |
» | freescoOddelek: Omrežja in internet | 1856 (1682) | mile |