» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
138 / 157
»»

togo ::

Mejduš ali je to sploh mogoče. Izi da nis kake pomote storil :D.
Je bila pa sezon res jubilejna in rekordna v vseh pogledih.
Hvala vsem za nesebično pomoč in nasvete ter obilo užitkov še vnaprej.

Lp od naj HC-ja

Izi ::

Nekro je že naprodaj: Diablo® III: Rise of the Necromancer - 14,99 €

Downloada za verzijo 2.6 je 2,92 GB

Izi ::

8-)
https://eu.battle.net/d3/en/profile/Izi...
Grem počasi skozi zgodbo, da podrobno spoznam posamezne skille, pa Nekro ima zanimive pogovore in precej drugačen pogled na svet od ostalih. Me zanima, če bo kaj prej pogruntal podle Adrijine načrte, pa s Kulletom bi morala biti kolega :D

Zmajc ::

Isto bo pogruntal kot vsi ostali, ko bo prepozno. :)

Ajnstajn` ::

ali dobiš zastonj ves content, razen necro stane 15€ ali mogoče dobiš še kaj poleg necrota*?
//

Matev ::

če škatelno verzijo kupiš dobiš še nekrotove gate poleg

Izi ::

Meni se Nekromant zdi kar precej underpower. Sem pričakoval, da ga bodo za njegovo prvo sezono spravili na prvo mesto, da bodo igralci navdušeni, potem pa ga bodo malo nerfali. Očitno sem se motil.
Kolikor toliko delujoč je en sam build, pa še s tem se moraš kar precej truditi (imeti srečo), da dosežeš GR 85.
Da je razočaranje še večje gre za čisti Melee build, ki nima kaj dosti skupnega z Nekro tematiko. Z divjim nabijanjem po vseh tipkah povsem spominja na Demon Hunterja.

Vsi pet buildi (zaenkrat) popolnoma odpovedo že precej pred GR80.
Golem je razočaranje. Naredili so ga prevelikega, da zakriva dogajanje, za povrh pa je še mnogo bolj neumen kot WDjevi Gargantuani, saj polovico časa med bojem brezdelno stoji na mestu.
Skeletal Magi pa praktično sploh niso Peti ampak samo še en Nuke skill, ki izgine po nekaj sekundah.
Tistih 7 okostnjakov je praktično edin pet skill, ampak na žalost so mnogo prešibki da bi bili uporabni.

Upam, da se bo do začetka sezone našel kakšen uporaben Pet build. Trenutno prav vseh prvih 1000 Nekrotov na lestvici uporablja do potankosti isti melee build z Inarius setom.

Zmajc ::

Public beta testing. :D

svecka ::

jaz ga ne bom kupil, dokler ne bo bil na razprodaji 50%. Ne zdi se mi vredno svoje cene, saj stane skoraj toliko kot expansion.

Izi ::

Vseeno velja omeniti, da sem danes uspel z Nekrotom izboljšati svoj osebni GRift rekord z GR 87 8-) in sem celo prišel na Nekro lestvico tam nekje okoli 700. mesta. Seveda to z 1350 paragoni, ki so precej pomagali.
Pa za levelat od 1 do 70 je Nekro tudi zelo hiter. Po moje prehiti celo do sedaj daleč najhitrejšega WDja.

kkemikk ::

Jaz tudi malo testiral in mi je kar všeč. Simuliral paragon 400, gemi okol lvl 35-40, razen orožja noben kos opreme ancient in je padel GR 80 (Inarius set). Tole mislim da s katerim drugim likom kar težko dosežeš.

melvin ::

Lahko linka kdo kakšen pameten build? :)

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Izi ::

Vajenc je izjavil:

Tole bo zgleda meta build.

Ne samo da je meta, ampak je trenutno edini odličen build za Nekrota.
Je pa to popolnoma Solo build, saj mora Unity prstan imeti tudi naš follower. Enkrat sem pozabil s seboj vzeti svojega Templarja in sem moral GRift kar prekiniti, brez Unity prstana ne preživiš niti GRift 80. Drugače pa bi moral vsak kolikor toliko povprečen igralec doseči vsaj GR 85.

Pa za orožje je bolj smiselno uporabljati 2H Reilena's Shadowhook, ker potem ne rabiš off-hand Pylactery, damage je pa praktično enak. Naš osnovni skill Grim Scythe pa tako ali tako ne dela kakšnega omembe vrednega damagea. Imamo ga samo zato, da nam nazaj vrača našo nujno potrebno Essenco.

Zelo pomembno pri tem buildu je še, da Paragon točke vložiš v Maximum Essence. Čeprav Essence ne uporabljamo kaj dosti, nam prav vsaka točka Essence povečuje damage za 0,5%. To je zaradi orožja Reilena's Shadowhook.

Najbolj nujni predmeti za damage so prstan Krysbin's Sentence in pa obe orožji Reilena's Shadowhook in Trag'Ovl's Corroded Fang. Brez teh treh praktično ne gre. Ostali predmeti, prstan Unity, Belt in Bracers, so za zaščito.

Iz tega builda, ki je namenjen najvišjim GRiftom se da dokaj enostavno narediti tudi Speed build za čiščenje navadnih T13 Riftov. Bracers moraš nadomestiti z Nemesis Bracers, pa v Blood Rush skill zamenjaš Runo za Metabolism in je že dokaj uporaben Speed build.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Rise of the Necromancer :))
Splošno mnenje laične javnosti je, da je Nekromancer premočan.


Zaslediti je že pozive k nerfu. Verjetno od tistih, ki si ga ne morejo kupiti :D

Izi ::

Za razliko od ostalih klasov, ki imajo zatežene in frustrirajoče Set Dungeone, so vsi štirje Nekrotovi Set Dungeoni tako lahkotni, da so že kar zanimivi :D
Vse štiri sem opravil na Master v drugem poskusu in v polovici predvidenega časa. Najlažji je po moje Trag Oul's Avatar Set, to je tisti rdeči krvavi set.

killer86 ::

Ja meni je kar zanimiv tale Necro, sem končal vse njegove achievemente in dobil tele luštne wingse :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: killer86 ()

Izi ::

O, lepa krila 8-)
Očitno bom moral en dan farmati elitneže s kostkoti. To je še edini dosežek ki mi je ostal.

Izi ::

Opozorilo za vse Necromancerje. Pasivni skill "Fueled by Death" ne deluje.
Zelo uporaben pasivni skill, ki naj bi povečeval hitrost našega premikanja za 3% ob vsakem konzumiranju trupla, vse do 30%, na žalost ne deluje.

Izi ::

Če kdo ni nabavil Necromancerja lahko ta teden proba Chalenge Rift, kjer je Necromancer, Pet build z Rathma setom.
Za tiste, ki ne vedo, Nekromancerja v Chalenge Riftih lahko igrajo vsi, tudi tisti, ki ga niso kupili.

killer86 ::

Hm Necrotov ring "Krysbin Sentence", ki izredno poveča dmg deluje tudi na drugih classih (kar je najbrž bug) in to že vsi pridno izkoriščajo ter dosegajo izjemno visoke grife (trenutno je 4players rekord GR138 za 9min:O)

Evo en video tega "buga"



in en screeshot kolk dmga nardijo


Upam da to Blizz čimprej fixa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: killer86 ()

Izi ::

Dva znan in zelo huda Exploita zaradi katerih te lahko doleti celo ban:
- Ta najmočnejši Necrotov prstan "Krysbin's Sentence" zaradi napake lahko uporabi katerikoli klas. Že popravljajo.
- Če Necro uporabi Frailty in DH uporabi Mark For Dead (Grim Reaper), nastane verižna reakcija, ki one shootne celotni ekran vseh sovražnikov tudi če gre za GR 150 Guradiana.

Dva znana Buga:
- Pasivni skill "Fueled by Death" ne gre preko 25% hitrosti. Tole že popravljajo.
- Inarius set poveča damage vsem legendarnim gemom, kar sicer deluje kot je bilo zamišljeno. Je pa bug, da jih aktivira mnogo prepogosto. To bodo popravili, kar pomeni nerf, zato bodo set še buffali da se bo kompenziralo s popravljenim bugom.

Ni bug:
- Prav vsak Necromacerjev Pet umre po 24 prejetih udarcih, ne glede na moč udarca. To ni bug, tako so si zamislili. Se je pa zadeva izkazala za precej motečo v visokih GRiftih in imajo namen še spreminjati zadevo.

Kar mislijo še spreminjati:
- Necromancer se je izkazal za precej počasnega. Popravljajo pasivni skill "Fueled by Death", poleg tega pa mislijo buffati še škornje "Steuart's Greaves" iz trenutnih 40-50% razmišljajo o 100%.
- Za pas "Dayntee's Binding", ki ga trenutno uporablja skoraj vsak build razmišljajo, da bi delal z vsemi Cursi in ne samo z Decrepify. Zaradi tega pasu vsi igralci uporabljajo samo Decrepify, ostalih Cursov pa se nihče ne dotakne.
- Pestilence set je bil mišljen kot glavni Nekromancerjev Speed farmig set. Očitno je šlo nekaj zelo narobe, saj je set praktično neuporaben, ga pa nameravajo narediti uporabnega.
- Pri vseh stvareh, kjer niso bili sigurni so namenoma zadeve nastavili malo nižje, da Necromancerja v prihodnje ne bo nikoli potrebno nerfati, kar bi povzročilo nezadovoljstvo igralcev. Če bodo kaj popravljali bodo vedno buffali.


Iz vsega tega izhaja, da smo kljub nemajhnemu plačilu za tale DLC, trenutno v javni testni fazi. Tako rekoč igramo PTR ;(( Zato so tudi dali toliko časa pred začetkom 11. sezone, da bodo lahko popravljali. Čaka jih še kar dosti dela.

Matev ::

a bodo te nesmiselne rekorde vsaj izbrisali iz lestvic

Zmajc ::

No pa sem za foro kupil ter probal necromancerja. Pri lvl 70 sem na hitro nabral nako opremo ter v kocko dal par itemov in je padel GR 35

Ni slabo za 0 set itemov.

Izi ::

First Look: Season 11

Točno dva tedna do začetka 11. sezone.
 Portret bo imel Treasure Goblin tematiko, naš novi ljubljenček bo pa Smaragdni zmaj (Emerald Dragon)

Portret bo imel Treasure Goblin tematiko, naš novi ljubljenček bo pa Smaragdni zmaj (Emerald Dragon)



Štartamo s sledečimi seti:

Barbarian – Wrath of the Wastes
Crusader – Roland’s Legacy
Demon Hunter – Unhallowed Essence
Monk – Raiment of a Thousand Storms
Necromancer – Bones of Rathma
Witch Doctor – Helltooth Harness
Wizard – Tal Rasha’s Elements

svecka ::

Men je diablo 3 postal dogočasen v endgame...s temlimi seti so zjebal cev gameplay...sploh ni več neke raznolikosti in meta se prilagaja bufom/nerfom.

Sem rajši zagnal diablo 2 in mnogo bolj uživam, še posebej s tem modom: http://sword-of-the-stars-the-pit.wikia...

Zmajc ::

Izpustiš sezono ali dve pa postane bolj zanimivo. :)

togo ::

V začetku omahljiv, a s časom vse bolj navdušen. Padel je gr75 na HC brez muke (okol 6 min). Brez kake hude opreme. Samo Reilena's Shadowhook sem dal gor in še šlo hitreje kot prej 65.
Sedaj bo treba probat še ostale sete, da vidim kako bo šlo.

Bo še zanimivo, ko se začne sezona. Lp

ru7 ::

togo: boš fural necrota v S11? Oz s čem štartaš sezono (verjetno HC)?

Izi ::

Evo, prvi popravki so že tu. 2.6.0 Hotfixes

- Popravili so oba Exploita.
- Popravili so Inarius set, ki je prepogosto aktiviral legendarne geme kot je Mirinae. To verjetno pomeni nerf tega seta. Bo treba probati koliko se čuti manj pogosto delovanje Mirinae.
- Spremenili so delovanje Rathma seta, da sedaj dobiš polno moč že z 4 Skeletal Magei, prej si jih za polno moč rabil 10. To bo precej poenostavilo Rathma set. Mogoče bo to sedaj najboljši set in to je tudi set s katerim bomo začeli sezono.


Pa vse lestvice za 8. Ero, ki se je začela prejšnji teden bodo zaradi Exploitov pobrisali. Začnemo torej z novo non-season lestvico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Zmajc ::

Probal Pestsilence set, ker druge če nisem uspel nafarmati, res je hudo, hudo podhranjen...

Izi ::

Sem ravnokar preveril glede Hotfixa in se jim je spet nekaj zataknilo :|
Zgoraj omenjeni Hotfix pride šele jutri. Tako da danes še uživajte v Exploitih ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Ugotovil sem, da je Necromancer katastrofalen za Hardcore. Že od GR70 naprej ima težave, ne glede na set in build.
Pri GR72 sem danes klavrno končal v Hall of Fallen Heroes :'( S podobno opremljenim Zunimassa Witch Doctorjem sem že večkrat naredil GR82 brez da bi bil kdajkoli blizu smrti.
Na Hardcore se vsekakor vražam nazaj na WD-ja. Medtem ko na Softcore sem pa navdušen nad Necrotom in ga bom igral v 11. sezoni. Prilezel sem do GR92.

togo ::

IZI hvala za info. Izkoristil sem še zadnjo priložnost in naredil HC gr80 in sem trenutno 396 8-).
Za vnaprej bi pa rabil veliko več anc opreme, pa kak augment tudi ne bi škodil.
A to je samo trening pred sezono.

Lp

Izi ::

Blizzardu tudi v drugem poskusu ni uspela inštalacija Hotfixa 8-O Naslednji poskus so napovedali za ponedeljek.
V njihovem postu je zaslediti tudi možne sankcije proti Exploiterjem, kot opravičilo pa so napovedali Double XP event, enkrat po tem ko bo Hotfix aktiven.

Ta vikend bo torej še vse po starem. Exploiterji (kombinacija DH in Necro) že dosegajo GR 140 in pri marsikomu je že zaslediti legendarne geme 140. stopnje.

Matev ::

igra je ta hip popolnoma uničena

če hitro ne popravijo so ornk zašuštrali

guybrush ::

Zakaj pa so imeli beto? Za rajcat folk, da kupjo necrota? Vsak major patch je nek exploit cista kap.

Zmajc ::

Ne razumem kako tako ležerno pustijo se ta kaos čez nadaljuje čez vikend. Na forumu praktično noben komentar ali post. Porazno kako so hendlali vse skupaj.

melvin ::

togo ::

Blizzardu tudi v drugem poskusu ni uspela inštalacija Hotfixa 8-O Naslednji poskus so napovedali za ponedeljek.

No tudi danes ni zaslediti ničesar.
Ali se kaj ve kdaj ?

lp

Zmajc ::

Pred tremi urami napisani blue post pravi

"Please be aware that these hotfixes have been delayed to Monday, July 10 and are not currently live."

Očitno med pisanjem ni opazil da je pondeljek 10. julij

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Andreos1 ::

Spet vrtavka ali pa Skokec Potresek. Mogoce pa kasneje tale Necro....

Zmajc ::

Necro je moram reči kar posrečen, upam samo, da inarius set + gem proc nerf ne bo preveč hud.

Zmajc ::

Mislim blizz je spet pokazal kako nesposobni so. Exploiterji so obdržali vse paragone, geme so jim samo "nerfali" na lvl 132

Med tem pa so čisto vsem uporabnikom resetali najvišji dosežen GR in zbrisali lestvice.

Way to go.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Hot fix jim je končno uspelo inštalirati. To je seveda samo serverski del, naši klienti so zaenkrat še nedotaknjeni zato je sedaj na Rathma setu še vedno isti opis delovanja seta, čeprav je le ta spremenjen. Deluje pa seveda po novem. Opis se bo spremenil, ko bo na voljo naslednji popravek na naših klientih.

- Lestvice 8. Ere (ne-sezona) so pobrisane in gredo iz nule. Na vrhu pri Necromancerju je sedaj Krvavi Trag'Oul set. Ampak Rathma in Inarius ne zaostajata kaj dosti. Se mi zdi, da so sedaj kar vsi trije seti dokaj enakovredni. Edino Pestilence je popolnoma neuporaben in ga morajo močno predelati.
- Vse legendarne geme, ki so bili višji kot 132. stopnje so znižali nazaj na 132. Toliko so bili menda visoko najvišji gemi pred Necrotom.
- Double XP event pa bo ta vikend od petka popoldne do ponedeljka dopoldne.

Izi ::

Dodobra sem stestiral vse Necro builde in rezultati so sledeči:
Rathma Pet build - končal sem GR 91 v dobrih 12 minutah, brez da bi enkrat samkrat umrl. Daleč najboljši build trenutno. Konstantno se da farmati GR 90.
Inarius Bone Storm - končal sem GR 88 ob tem pa vedno umrem 3 do 5-krat. Čisti glass cannon na visokih GRiftih. Nerf prinese 4 GRifte manj kot prej. Je pa tole odličen build za Speed T13, če ga malo preurediš.
Trag'Oul Corpse Lance - končal sem GR 80 zraven pa umiral kot za stavo :D Najbolj naumen build, kar sem ga kdaj videl ;(( Očitno se da z njim doseči najvišje GRifte ampak rabiš pa izredno srečo, umiranja je ogromno, ne počneš pa nič drugega kot tečeš skozi GRift in na vsako dobro minuto par sekund nažigaš Corpse Lance, potem pa spet tečeš. Svetujem, da ne izgubljate čas s to neumnostjo, preveč odvisno od sreče, zaguljeno težavno za naučit in za povrh močno dolgočasno.

Načrt za sezono:
Za speed farmanje GR ključev bo treba sestaviti en Inarius build, za nabiranje paragonov pa bo odličen kar začetni Rathma set.
Zraven Rathma seta nujno bo nujen še Jesseth set (1H Scythe + Shield) in pa Endless Walk set (Ring + Amutet).

Posebnost Rathma Pet builda je, da moraš sproti čistiti popolnoma vse sovražnike. Nobenega izpuščanja posameznih belih sovragov. Sovražniki morajo biti vedno samo pred teboj, ti pa se skrivaš za svojimi Magi. Tako napreduješ varno in zelo hitro. Čim pa si obkoljen Magi začno streljati vsak na drugega sovražnika, na vse strani in zadeva ne gre več nikamor, pa še do tebe se lahko prebije kakšen sovražnik, kar pri GR90+ pomeni hitro smrt.
Pri Pet buildih so Guardiani ponavadi največji problem, vsaj pri WD-ju je tako. Tukaj pa je ravno obratno. Skeletal Magi so pravi GRift Guardian killerji. Guardian v GR 90 pade v 15 sekundah.

kkemikk ::

Je pa full nadležno spamanje Magov, drugače pa res močan build.

Zmajc ::

Škoda da je inarius bonestorm tak glass cannon, eden najbolj fun buildov za speedfarm do zdaj od vseh klasov.

Izi ::

Bone Storma je prej reševal Minirae gem, ki ga je zraven damaga tudi zdravil. Vsakič po 3% zdravja. Prej je sekalo in zdravilo po 3-krat na sekundo, sedaj po fixu pa samo še enkrat na 3 sekunde.

Necromancerju damagea vsekakor ne manjka in brez problema raztura tudi preko GR90, ampak zaščite na tistih visokih GRiftih nima pa praktično nobene. Tudi če uporabljaš Unity ring te vsaka napaka stane življenje.
Sploh Rathma Pet build je kritičen. Če so v Riftu samo melee sovražniki boš brez problema končal GR90, tudi range niso tako nevarni, če se pazljivo skrivaš za Magi, čim pa naletiš na skakače kot so na primer Winged Assassini si pa takoj mrzel in je najbolj pametno, da kar prekineš GRift, če si na GR85+ :P

Zato pa sem rekel, da Necro nikakor ni dobra izbira za Hardcore. Že na GR80, kjer sicer vse umira tako hitro, da komaj opaziš, umreš lahko še vedno mimogrede in tako hitro, da sploh ne moreš reagirati :D
Za HC imam jaz raje builde, ki se zaradi premalo damagea začno pešati na GR80, ampak si še vedno bolj ali manj varen. Prav nič ne rabim builde, ki gredo lahko do GR100, hkrati pa kljub super opremi občasno umreš že na GR75.

Če mora build uporabljati Unity prstan že na Softcore, pomeni, da je z njim nekaj narobe ;)

Izi ::

Šele sedaj sem opazil, kako močno uporaben je postal Whimsydale.
Sploh v sezoni, ko prvih par tednom vsega primanjkuje je Rainbow Goblin pravzaprav nekaj najboljšega kar se ti lahko zgodi. Več kot petkrat sem se moral teleportirati v mesto, da sem iz Whimsydalea znosil vse dobrote.
Gemov pada toliko, da sem šel ven po Broken Crown in na koncu sem imel preko 300 Gemov in preko 100 Death's Breathov in kup legendarnih itemov.
Menda so ga tako divje buffali že enkrat aprila, ampak kaj ko v sezonah vsi delamo bolj ali manj samo Rifte in GRifte, Rainbow Goblin pa se pojavlja samo pri Bountyih, zato ga jaz celo sezono nisem videl niti enkrat :D
Velja še omeniti, da Whimsyshire, tisti, ki ga lahko odpreš kadarkoli z Staff of Herding, pa niso prav nič buffali.

Še en dober namig za začetek sezone.
Challenge Rift, ki bo na voljo naslednji teden raje prišparajte za sezono.
Če hočeš nagradno skrinjo z Bounty materiali in ostalimi dobrotami prevzeti na začetku sezone moraš najprej imeti en sezonski lik že narejen.
Se pravi štartaš sezono kot običajno, levelaš svojega sezonca nekje do level 10 ali 15 in potem greš v galvni meni in štartaš Challenge Rift. V približno 6. minutah bi moral zadevo uspešno končati, če si seveda vsaj malo vešč vseh klasov. Potem greš nazaj v sezono in s svojim svežim sezonskim likom prevzameš nagradno skrinjo. Dobiš toliko materialov, kot da bi na začetku sezone kakšne 4 ura delal Bountiye ;)
««
138 / 157
»»