» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
65 / 157
»»

Zmajc ::

Aughild's set se kr splača narest dokler ne dobiš top dropped setov. Osebno imam trenutno 2x cain's + 2x aughild's + RORG za tripple bonus.

Vsaj dokler mi RNG bogovi ne namenijo več high end dropped set itemov. Zaenkrat imam samo en kos tal raše in 1x firebird...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Smurf ::

Delim mnenje, da je Aughild kar nujen (pomoje je v marsikateri kombinaciji primeren tudi za end-game).

Jaz imam trenutno od setov 1x firebird (2x so mi padle rokavice :/ ), 1x tal rasha, 1x vyr (al kaj je ze). Cakam, da mi pade kaksen drugi del seta....

MrX ::

Lep SoJ Izi, gz!

En dober tip kako lvlat alte je da ko v partiju ubiješ rift bossa relogaš na alta in potem zapreš rift. Na T4 mislm da je okol 30m xp

Sm spravu barba na 70 v parih urcah medtem ko sem farmal na wizu :D

Vajenc ::

Jaz mam 3x Tal Rasha z arcane buildom (hvala MrX) in igranje ponovno gate para ;)

MrX je izjavil:

En dober tip kako lvlat alte je da ko v partiju ubiješ rift bossa relogaš na alta in potem zapreš rift. Na T4 mislm da je okol 30m xp

Zadnje dni sem imel več časa in sem v enem tednu prišel iz 194 do 305 zahvaljujoč bountyju "clean hell rift" na T6. Zraven pa zaslužil še več kot 100mio golda. Za en run dobiš okoli 61mio exp (80 z exp poolom) in 410k golda. Verjetno bodo v novem patchu to nerfali zato pohitite ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

V hell rift z 60 -> 70 zlevelaš na t1 v manj kot 2 urah solo. Smešno dosti exta za 5 minut dela.

Izi ::

Vajenc je izjavil:

Zadnje dni sem imel več časa in sem v enem tednu prišel iz 194 do 305

Vpiši se na našo Slo-Tech Diablo lestvico pa ti bomo verjeli :P

človek zver ::

malo off topic.....a igra tle gdo tud starcraft 2? jest sm šele par dni nazaj dojev da je free to play :))

Evo padel magefist (posledicno saltam na fire wiza), padel tudi moonlight ward, ampak nimam se dobre arcain opreme tako, da bo stal v skrinji do nadaljnega.

Izi je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Tkole?
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Izi je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Tkole?

S tem buildom lahko igras na t6? Nikoli si ne bi mislil. A od tal'rashe 4 set bonus toliko pomaga?

Vajenc je izjavil:

Tkole?
V redu. Si vpisan za naslednjo lestvico.

Smurf je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Izi je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Tkole?

S tem buildom lahko igras na t6? Nikoli si ne bi mislil. A od tal'rashe 4 set bonus toliko pomaga?

Ker mal menjam fire pa arcane, mam na linku se nekaj od fire builda. Tal rasha pomaga pri arcane regen, pa tudi 4set bonus ni slab. T6 igram samo bounty clean hell rift2, kjer poskušam preleteti (teleport+potions) hell rift 1 oz. ga preleti kolega na hunterju, v hell rift 2 imaš pa bolj easy monstre, vsake tolko se sicer pojavi elite Hammermash ali Sledge, katere sem se pa tudi že naučil uničiti brez smrti. V riftu na koncu pogosto dobiš chest event iz katerega lahko pridejo easy beli mostri, ki jih z lahkoto zrihtaš v par sec (dodatnih 200k golda in 20-30mio exp). Glede na to da smo v istem guildu gremo lahko kdaj skupi tolko da vidiš ;)

Edit: pa za T6 uporabim temporal flux namesto astral presence.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

A zdej vidim, da imas nickname Jesen. Kul, zdej mi je jasno kaj pocneta na t6 :D. Ampak ta nacin je verjetno dober za xp/gold farmanje ne pa za lege?

Smurf je izjavil:

A zdej vidim, da imas nickname Jesen. Kul, zdej mi je jasno kaj pocneta na t6 :D (sem vaju videl parkrat v igri, pa mi ni bilo jasno). Ampak ta nacin je verjetno dober za xp/gold farmanje ne pa za lege?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Smurf je izjavil:

A zdej vidim, da imas nickname Jesen. Kul, zdej mi je jasno kaj pocneta na t6 :D. Ampak ta nacin je verjetno dober za xp/gold farmanje ne pa za lege?

Ja, predvsem za xp/gold, ampak Thunderfury pa Mara's Kaleidoscope sta padla pa ravno med tem farmanjem.
Woody Allen

Pridem zraven ce bote meli plac, moj wiz vec ni wet paper tissue ... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Zmajc je izjavil:

Pridem zraven ce bote meli plac, moj wiz vec ni wet paper tissue ... :D

Zmenjeno ;) Upam, da bo Matej ali pa kak drug hunter mel čas pa voljo, da nas šverca čez hell rift 1, kjer wiz pade v ~70% poskusih.
Woody Allen

detroit ::

Men ni jasn kako se elemental dmg propagira. A se pomnoži z dpsom? ker potemtakem imam jst ful manj dpsa kot brez elementala. Zdj recimo imam 1.2 or so miljona * cca 1,4 fire = 1,68mil dpsa. In mi gre precej bolje kot prej z cca 2mil in 20 arcane.

Moj good lord gesus mi je učeri v enem runu dal 3 set iteme (vyr glovse, bt amu, fb hat katerega sm že imel boljšga) in ene 4-5 legsov. V ostalih runih pa po enega če... Kakorkoli že se približujem, aughild rasha in vyr arcane buildu:P
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

Missile s conflagrate stacka dmg (teoreticno lahko stacka v neskocnost ce si dovolj hiter), zato dobis vec.

krneki ::

Matr jim lagavo...človk ma ravno čas potem pa še normal bountijev ne moreš kulturno delati, kaj šele da bi skakal okol na T1+ s HC...

klasicni ::

Kje ste farmali Shard of Entsteig Plate cfrafting material za set Aughild's Authority??
Jaz se mučim po Act I, The Festering Woods pa sta mi do sedaj padla ravno dva...
Ima kdo kakšen predlog?

klasicni je izjavil:

Kje ste farmali Shard of Entsteig Plate cfrafting material za set Aughild's Authority??
Jaz se mučim po Act I, The Festering Woods pa sta mi do sedaj padla ravno dva...
Ima kdo kakšen predlog?

Tole stran si zabeleži: http://www.diablowiki.net/Legendary_Mat...

Obstaja 41 legendarnih materialov in dropi niso naključni ampak jih odmetavajo točno določeni bossi. Izključno samo tisti z vijoličnimi imeni.
Tabela je razdeljena po abecedi.

Najlažje je iskati na Bountyih. Zapomniš si lokacijo in potem restartaš igro toliko časa, da ti vrže pravi Bounty.

"Shard of Entsteig Plate" za Aughild's Set išči samo na Act 1 in sicer preverjaj:
- Cemetery of the Forsaken - Bounty: The Matriarch's Bones (Lord Dunhyld bo odvrgel material)
- Festering Woods - Bounty: Feklar's Ghost ali Bounty: Hawthorne Gable (oba sta bossa, ki odmetavata ta material)

Išči te 3 Bountye, in jih delaj na čim višji težavnosti.
Višja težavnost ima višjo verjetnost za drop materiala:
Normal: 15%
Hard: 18%
Expert: 21%
Master: 25%
Torment 1: 31%
Torment 2: 37%
Torment 3: 44%
Torment 4: 53%
Torment 5: 64%
Torment 6: 77%

Jaz sem jih farmal na T4 in je padel približno na vsak drugi poskus (53%).
Pa še izguba časa ni vse skupaj, ker Bountyi prinašajo kar precej XP, še več pa golda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

111111111111 ::

Še nekaj N00b vprašanj. Če igram wizarda zakaj je najbolj važna inteligenca? Kaj sploh pridobivam z Leveli razen da se mi odpirajo nove moči?

Hvala za odgovore. Aja, moj profil: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Chua...

Zelo vesel bi bil komentarjev kako uravnotežiti wizarda. :) Nekaj sem že prebral nekaj pa še bom. :)

Pri Wizu in WD-ju je intel primarni stat s katerim višaš dmg (vsakih 100 intel = +100% dmg), zraven pa tudi višaš resistance. Z leveli pridobivaš tudi možnost da pade kakšna boljša oprema (gemi, orožje, itd).
Saj ni kaj za gruntati, čim več critical hit dmg, critical chance in +elemental dmg opreme natakni gor za večji dmg. Pa ne čisto ignorirat toughness (na softcore si lahko privoščiš manj toughnessa). Potem od lvl 70 naprej je pa samo še iskanje überopreme™ za boljše masakriranje.

Mazstah ::

Pozdravljeni
3je kolegi iz Diablota 3 iščemo HC guild, lahko je tudi SC vendar mora imeti tudi HC igralce (pa ne samo enega ali dva). Igramo namreč samo HC :)
Lp

MrX ::

KONČNO dobu Cinder... na wizu mi še zdej ni padu, na barbu pa končno Kadala dala :D

Vredno branja:

Diablo 3 Legendary Drop Rates Revealed
http://diablo.incgamers.com/?p=377506

Slo-Tech Diablo 3 lestvica z dne 5. maj 2014 ob 12:30

_1. __ 393 | 72 ___ (465) __ Izi __ (+52)
_2. __ 464 | 0 ____ (464) __ killer86 __ (+12)
_3. __ 385 | 27 ___ (412) __ swiftpwns __ (+11)
_4. __ _36 | 357 __ (393) __ krneki __ (+14)
_5. __ 335 | 40 ___ (375) __ Vajenc __ (+26)
_6. __ 352 | 0 ____ (352) __ jimiboni0 __ (+2)
_7. __ 335 | 0 ____ (335) __ Sasquat __ (+13)
_8. __ 324 | 0 ____ (324) __ detroit __ (+19)
_9. __ 309 | 0 ____ (309) __ chief __ (+22)
10. __ 294 | 0 ____ (294) __ MrX __ (+13)
11. __ 286 | 0 ____ (286) __ kentrix __ (+23)
12. __ 258 | 0 ____ (258) __ finkec __ (+2)
13. __ 257 | 0 ____ (257) __ Locoroco __ (+18)
14. __ 252 | 0 ____ (252) __ Smurf __ (+30)
15. __ 200 | 9 ____ (209) __ Zmajc __ (+8)
16. __ 200 | 0 ____ (200) __ Killermode __ (0)
17. __ 194 | 0 ____ (194) __ tursca __ (+21)
18. __ 183 | 0 ____ (183) __ MariX __ (0)
19. __ 182 | 0 ____ (182) __ PNG __ (0) __ (brez RoS)
20. __ 168 | 0 ____ (168) __ Turak __ (+54)
21. __ 160 | 0 ____ (160) __ DoubleEm __ (0)
22. __ 138 | 17 ___ (155) __ Matev __ (+16)
23. __ 136 | 0 ____ (136) __ TehDucky __ (+2)
24. __ 131 | 2 ____ (133) __ Kenpachi __ (+20)
25. __ 121 | 7 ____ (128) __ Tribal __ (+1)
26. __ 126 | 0 ____ (126) __ Pero_SLO __ (0)
27. __ _51 | 69 ___ (120) __ sajmonmofo __ (+44)
28. __ 105 | 0 ____ (105) __ wired __ (+3)
29. __ 102 | 0 ____ (102) __ paco __ (0) __ (brez RoS)
30. __ 100 | 0 ____ (100) __ Oblivion83 __ (+2)
31. __ _99 | 0 _____ (99) __ Nemixxx __ (0) __ (brez RoS)
32. __ _59 | 0 _____ (59) __ človek zver __ (0)
33. __ _54 | 0 _____ (54) __ Tr0n __ (+8)
34. __ _44 | 0 _____ (44) __ LooKMaN __ (0)
35. __ _24 | 0 _____ (24) __ Guzzy __ (0) __ (brez RoS)

Lestvica po prazničnem tednu:
- Izi je v nekaj dneh čudežno nafarmal 50 milijard XPja. Le kako mu je to uspelo? ;)
- Vajenc je nov na lestvici in to na visokem 5. mestu
- Turak še naprej divje hitro napreduje. 14 dni nazaj je bil čisto na dnu, prejšnji teden 24., sedaj pa je že 20 z največ novo pridobljenimi paragoni (+54) ta teden.
- Sajmonmofo pa si je kot kaže opomogel po tragediji na Hardcore in sedaj uspešno napreduje na SC s 44 novimi paragoni ta teden :D

Nummy ::

Kako mu je uspelo 50 miljard XP?

Hell rift farming... :)

111111111111 ::

Spet Noob. Kaj je hell rift farming?

A4 bounty Clear the hell rift na T6. Kratek bounty, nimaš nobenih elitov (lahko je sam en precej lahek unique) in pobašeš 60M expa in 400k golda.

sajmonmofo ::

zahvala Sasquat-u za t3 rift carry :D

Nummy je izjavil:

Kako mu je uspelo 50 miljard XP?

Hell rift farming... :)

50.000.000.000 ÷ 65.000.000 = 770
Misliš, da sem 770-krat našel tisti Hell Rift za katerega rabiš vsaj 10 restartov igre preden se pojavi? :P

Hell Rift na T6 je dober za farmanje Golda. Pravzaprav je to najboljši način za hiter zaslužek. Nekje 5 milijonov na uro ti prinese. Za XP pa je zaradi redkega pojavljanja pravzaprav slab, ker rabiš skoraj 10 minut preden ga najdeš, tako da v eni uri ne moreš odigrati kaj več kot 10 Hell Riftov. Da ne omenjam kako duhomorno je tisto restartanje, čakanj in iskanje.

Delanje Riftov v partyu na T4 ali T5 je bistveno hitrejše in manj duhomorno kot iskanje tistega točno določenega Bountija. T6 je prepočasen ne glede kako dober je Party, zato pride v poštev samo T4 ali T5. Kar se tiče Legendarnih jih tukaj pade daleč največ, tudi XP je precej v redu ni pa najboljši. Kar se tiče Golda pa so Rifti zelo zelo slabi.

Zanimivo pa se je za najhitrejše farmanje XP izkazalo delanje kompletov Bountijev solo na T4. Solo pa zato, ker je težavnost občutno lažja kot v partyu, nagrade za končane Bountijev pa so enake. Edini problem je bil, da sem dobival zelo zelo malo Legendarnih. So me pa zato Bountiyi kar zasipavali z Goldom. V tem času sem zraven XP zaslužil še okoli 200 milijonov Golda.
Opazil sem tudi, da je v Bountijih občutno večja gostota sovražnikov kot v Riftih kjer so precejšnja prazna področja.

Če zemljevide poznaš na pamet, kljub temu da se malo spreminjajo v Bountijih ne rabiš kaj dosti iskati poti, po določenem času pa se tako ali tako pojavi puščica in te vodi, če se slučajno izgubiš.
Rift na T4 ponavadi traja okoli 30 minut, za komplet petih bountijev solo na T4 pa rabiš tudi ravno okoli 30 minut, razlika je, da pri Bountijih v istem času dobiš še 6 nagrad XP + Gold.
Zelo pomembno pri delanju Bountijev pa je, da nikoli ne smeš umreti !!!
S smrtjo namreč izgubiš učinek Pool of Reflection, ki pri Bountijih vpliva tudi na višino nagrade. XP v nagradi je za četrtino višji, kar se močno pozna.
Če torej pri Bountiyih nikoli ne umreš boš v treh urah nafarmal isto kot v štirih uram z občasnim umiranjem.

Pri Riftih mislim da hitreje kot gre ne bo šlo, medtem ko je v Bountiyjih še kar nekaj prostora za izboljšave. Trenutno na T4 letim skozi sovražnike hitro in brez bojazni da bi umrl tudi pri Elitnih paketih. Tu gre zahvala predvsem Aughild setu in SoJ prstanu.
Na T5 sem za okoli 25% počasnejši in zaradi občasnega umiranja ves čas izgubljam 25% izkušenj, kar pomeni, da izgubim 50% z T4 na T5 pa pridobiš samo približno 25% več XP.
Če bi mi torej uspelo malo pohitriti igranje na T5 in se popolnoma izogniti umiranju bi bilo farmanje XP še bistveno hitrejše.
Pa časa seveda tudi ne bom imel več toliko kot med prazniki.

Že prej pa sem mislil omeniti, kako je po mojem mnenju Blizzard spet močno pretiraval.

S 50 milijardami XP prideš od Paragon 1 do Paragon 250 (+250 levelov)
S 50 milijardami XP prideš od Paragon 1000 do Paragon 1001 (+1 level)

Za en level na Paragon 100 rabiš približno 166 milijonov XP
Za en level na Paragon 200 rabiš približno 320 milijonov XP
Za en level na Paragon 300 rabiš približno 630 milijonov XP
Za en level na Paragon 400 rabiš približno 1,14 milijarde XP
Za en level na Paragon 500 rabiš približno 1,85 milijarde XP
Za en level na Paragon 600 rabiš približno 5 milijard XP
Za en level na Paragon 700 rabiš približno 12 milijard XP
Za en level na Paragon 800 rabiš približno 23 milijard XP
Za en level na Paragon 900 rabiš približno 36 milijard XP
Za en level na Paragon 1000 rabiš približno 48 milijard XP

Od začetka igre do Paragona 300 rabiš vsega skupaj 76 milijard XP. Paragon 300 bi moral torej doseči v maksimalno dveh tednih če misliš kdajkoli doseči tistih magičnih Paragon 800, o katerih vsi sanjamo.
Do Paragon 800 se namreč potrebuje 3,2 bilijona XP (Bilijon = milijon milijonov) oziroma 3200 milijard.

Se pravi, če si sedaj blizu paragona 350 si 100 milijard XP že nafarmal in do Paragon 800 ti od 3200 milijard ostane torej še 3100 milijard :))
Upam, da kdo ne bo izgubil voljo :P

In nekateri so se celo pritoževali kako Paragoni preveč letijo.
Res letijo prvih 300 levelov. Na 300 si kot bi mignil.
Do Paragon 600 rabiš kot bi 8-krat prilezel do Paragon 300.
Do Paragon 800 pa bomo rabili 42-krat toliko kot smo rabili do Paragon 300.
Če je kdo rabil cel mesec do Paragon 300 bo torej rabil še nadaljnjih 42 mesecev da bo prilezel do Paragon 800 ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Matev ::

imam 10 level60 inferno mašin
kaj z njimi

jih lahko odpiram in vabim ali se sam povabim v kak lvl60 party
?

sam sem seveda lvl70
ros

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Lahko uporabiš stare infernal mašine tudi ko si level 70. Bossi bodo level 60 in boš verjetno z lahkoto opravil z njimi, dropali pa bodo seveda stare dele za stari Hellfire prstan.
Eventa sta čisto ločena in vedno lahko delaš oba, ker imata drugačne infernal mašine. Samo starih ključen za izdelavo starih infernal mašin ne moreš več dobiti, ker jih odmetavajo isti keywardeni glede na tvoj level.

jst sm jih odpru in notri lepo dobival normalne legse tiste materiale za hell ring lvl 60 pa gladko malo dropni v smeti
Skero

Jaz sem D3 spet dal on hold, sit sem že komajda dosgljivih korenčkov na vrvici. So boljše igre na obzorju. :)

ja kot je sonce uzun;)
Skero

Jaz sem skoraj prepričan, da Blizzard prav vsak teden na skivaj malo zniža drop rate.
Zakaj bi to počel mi ni jasno, ampak nisem edini ki opaža ta trend. Je kar nekaj postov na uradnem Diablo forumu glede tega.
Tukaj mislim predvsem na legendarne drope. Konstantno jih vsak teden dobivam opazno manj, kljub temu da pobijam hitreje in na višjih težavnostih.

Ko je prišla verzija 2.0 sem začel z Monkom in ga v enem tednu opremil komplet v najboljši Monk set.
Potem sem igral Wizarda na T1 in to v "Story mode", kjer so najmanjše možnosti za Legendarne pa sem vsaj na vsakih 10 minut dobil kakšen Legendarni predmet.
Potem sem prešel "Adventure mode", pa na T2, pa na T3, pa na T4 pa na Rifte, kjer bi se moralo ves čas konstantno povečevati možnost za Legendarne drope ampak v resnici je le ta vse te tedne konstantno padala.
Sredi Aprila sem še dobival nekako po 3 Legendarne na Rift in to na T2.
Trenutno na T4 dobivam 1 Legendarni na vsak drugi Rift. To ni več normalno.

Kenpachi ::

Ce nic drugega, pa primanjkuje Forgotten Soul(salvage Legendary itema) materiala za craftanje-rerolanje.

Se pa strinjam s tabo glede dropov. Nekam redki so ratali. No, mislim, redki, redkejsi. Pa se to so naredili, da ti rift guradian raje ravno forgotten soul dropne...
Zaraki Kenpachi.

Meni pada vse razen novih set itemov, recimo kaksnega vyr kosa bi bil zelo vesel :)
Woody Allen

jaz sem dobival skoz ene legse za prstan- ko sem imal še star hellfire ring
sedaj ko je pa body-armor najšibkejši del opreme (ga imam zaradi specifične lastnosti), pa dobivam samo še body armorje

skratka tole dropanje je kot vidim odvisno od tega kaj imaš na sebi
in potem dobivaš tisto kar je najšibkejše

Vajenc je izjavil:

Meni pada vse razen novih set itemov, recimo kaksnega vyr kosa bi bil zelo vesel :)
Ne boš verjel ampak jaz Vyr itema sploh še videl nisem. Niti enega v vseh teh stotinah ur igranja, kje je šele cel set, ki si ga želim imeti.

@Matev
Dvomim, ker ce bi bilo to tako ocitno, bi bilo ze opazeno s strani communitya pa se nisem zasledil.

@Izi
Opazam podobno in gre za nekako prevelik vzorec, da bi bilo nakljucje.

Dvomim, ker ce bi bilo to tako ocitno, bi bilo ze opazeno s strani communitya pa se nisem zasledil.

ja ponavadi se zamenja če najde boljši kos
pri meni je bila posebnost - da sem namerno obdržal slabšega ker je imel neko specifično lastnost

ja
je pa res da je lahko to tudi moj osebni pogled zaradi tega ker je toliko kosov bilo pač boljših in sem imel zato zgolj občutek da me igra zasipa z točno določeno stvarjo

enkrat sem pa vso opremo dal v skrinjo in šel gol in bos nabirat novo opremo - ker sem hotel videti do koliko bom prilezel po nekem času
in takrat so vsaj 3 legendarni padli v zelo kratkem času igranja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

hmm ne vem kako je jst sm tudi učasih presenečen nad ne padanjem a mi potem pade 3seti v naslednji rundi. Zadnjič sem dobil recimo firebird glovse (ki sem jih moron prodal po nesreči) in blackthorn tunic pa še itak compass rose. Kar padajo imam sicer 171% magic find če to kaj poamga sploh....nekako dvomim.
Skero

detroit je izjavil:

(ki sem jih moron prodal po nesreči)

Um, buyback tab?
Zaraki Kenpachi.

Kenpachi je izjavil:

detroit je izjavil:

(ki sem jih moron prodal po nesreči)

Um, buyback tab?

Če zapustiš igro se tab izprazni ;)
Woody Allen

Jao jao.
Zaraki Kenpachi.

statistikas je jeba

tu je video o pojavnosti številke ena
zanimivo za pogledati

čista matematika

buyback ima limited queue, jst sm vmes prodal svega i svašta predn sm opazil:)
Zdaj pa še časa nimam nič za špilat bleh še za spanje ne, da bi dobil kakšen leg:P
Skero
««
65 / 157
»»