Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu Linux in UMTS povezava(mobitel)
Ubuntu Linux in UMTS povezava(mobitel)
c0dehunter ::
Torej, ne vem kako naj nastavim povezavo... Verjetno potrebujem kakšne drajverje za moj telefon (Samsung z150), ampak dvomim da obstajajo za linux? Linux sem imel že prej, ampak nism delal nobene povezave gor. Kakšna pomoč? Kje začeti?
Če bom klical na Mobitel, verjetno tam nimajo Linuxa in mi ne bojo mogli pomagati, tako da ta opcija odpade.
Če bom klical na Mobitel, verjetno tam nimajo Linuxa in mi ne bojo mogli pomagati, tako da ta opcija odpade.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
Ok, sem malo pogooglal, in videl, da je za take stvari super wvdial. Sedaj pa problem: ne morem urejat wvdial.conf.. Screenshot:
You don't have permissions? Wtf?
You don't have permissions? Wtf?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: c0dehunter ()
Dri3r ::
Navadni uporabnik v Linuxu nima pravic za spreminjanje sistemskih datotek ter vsega podolgem in počez, kot je to mogoče pri winsih. Wvdial.conf moraš urejati kot root uporabnik. Odpri terminal in vpiši "sudo gedit /etc/wvdial.conf".
LP
LP
dri3r
Ah, hvala. Se pravi samo kot root lahko spreminjaš "občutljive" datoteke?
Pa še nekaj. Za moj telefon ne obstajajo driverji za Linux, ampak samo za Windows. Bi pomagalo, če bi driverje za Win zagnal v Ubuntuju kar z Wine?
Pa še nekaj. Za moj telefon ne obstajajo driverji za Linux, ampak samo za Windows. Bi pomagalo, če bi driverje za Win zagnal v Ubuntuju kar z Wine?
Dri3r ::
Z wine ne bo delalo, ker je to "emulator" za programe. Za driverje se uporablja ndiswrapper, čeprav je v osnovi namenjen bolj za wlan kartice je znano, da delujejo tudi druge stvari kot so: ethernet cards, USB to serial port device, home phone network device,...poiskusiti ni greh.
LP
LP
dri3r
misek ::
Poglej Ipaq+Nokia 6310+GPRS mini-HOWTO. Namesto bluetooth pa lahko uporabiš tudi USB. Jaz sem ta navodila uporabil za priključitev satelitskega sprejemnika Dreambox DM500 s Siemens M55 s serijskim kablom na Mobitelovo GPRS omrežje. Zadeva je delovala s prve.
BTW: v /etc/ppp/options morata biti definirana defaultroute in replacedefaultroute, da se pravilno nastavi default routa za usmerjanje.
BTW: v /etc/ppp/options morata biti definirana defaultroute in replacedefaultroute, da se pravilno nastavi default routa za usmerjanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 54312 (17620) | hojnikb |
» | Kdo (bolje kaj) mi spreminja resolv.conf ?Oddelek: Operacijski sistemi | 2272 (2093) | BigWhale |
» | Auto disconnect v LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 775 (703) | Poldi112 |
» | linux in internetOddelek: Operacijski sistemi | 972 (767) | ONYXman |
» | Linux rookieOddelek: Operacijski sistemi | 1972 (1550) | dr.J |