» »

[c#] javna spremenljivka

[c#] javna spremenljivka

Bramac ^^ ::

Ok mam 3 forme, 1 se odpre takoj (glavna) in že ob load dogodku kliče drugo (prijavno), če vse štima (prijava) se program izvaja dalje na glavni formi. Ob tem je v prijavni formi nekaj javnih sprejemnljivk (username,...), ki pa vse z glavno formo deluje brez problema.

Na glavni formi mam tut eno javno sprejemljivko za id (na začetku je inicializirana 0 (public int i = 0), ampak se s potekom programa spreminja - ze v load dogodku se spremeni), katerega dobi tako da primerja username (od prijavne forme) z bazo in ko najde ujemanje, pač prepiše tisti id v to javno sprejemljivko.

Vse v glavni formi deluje odlično, ko pa hočem ta id klicat v 3 formi, ki se odpre iz glavne forme je pa rezultat vedno 0, čeprav se vse že prej izvede in stvari v glavnem programu že prej delajo se pravi je spremenljivka že drugačna od 0. Ampak iz neznanega razloga je v 3 formi ta sprejemljivka vedno 0.

Mogoče kdo ve zakaj to ne dela? LP

ježek ::

edit: sprva sem mislil, da je govora o spletnih straneh.

Daj tisti spremenljivki še oznako static (ali pa se sklicuj na pravi objekt), pa bo pomoje delovalo.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ježek ()

Bramac ^^ ::

Hvala ti za pomoč, ampak ustvarjam Windows Application ki se povezuje na Access bazo z OleDB ukazi. Da se sprejemljivka ne ohrani se mi zdi čudno, ker je ustvarjena posebej (globalno) in se z izvajanjem programa spremeni, na ID vrednost prijavljenega uporabnika.

Edina stvar, ki mi je prišla na pamet je da lahko do vrednost sprejemljivk ostalih obrazcov uporablja le tisti obrazec, ki se je najprej odprl (pri meni glavni obrazec, preko katerega se samodejno odpre prijavni obrazec) - obratno pa ne. Kako pa to rešit pa nimam pojma. Problem je da uporabniku prikaže le informacije ki so povezane s tem IDjem v bazi, 3 obrazec je pa kot neka statistika da prikaže vse informacije v enem oknu, ampak jih ne morem ker ne vem IDja prijavljenega uporabnika, ker mi glavni obrazec vrne vrednost 0, čeprav to v nobenem primeru v glavnem obrazcu ni.

---
edit: aha si spremenil odgovor, s static sem že nekaj probaval, bom vidu če bo šlo :)

edit2: hja prej mi s statična sprejemljivka ni delovala ker sem jo klical preko novega objekta, ko sem upošteval tvoj nasvet in jo klical preko originalnega objekta je pa stvar začela laufat. HVALA TI! 8-)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# povezava forma in classa

Oddelek: Programiranje
172337 (1800) Miko55
»

C# okna in podokna

Oddelek: Programiranje
111652 (1246) FlashM