Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri ramih
Pomoč pri ramih
JanP ::
Zdravo
imam prenosnik ki podpira rame do hitrosti 533mhz. Do sedaj sem imel 1gb ram pri tej hitrosti, zanima me pa če bi delovalo če kupim še 1gb z hitrostjo 667mhz. Zavedam se da nebo potem delovalo pri hitrosti 667 ampak me zanima če je bolje najti in kupiti 533mhz rame ali je vseeno če kupim 677mhz.
hvala za pomoč
imam prenosnik ki podpira rame do hitrosti 533mhz. Do sedaj sem imel 1gb ram pri tej hitrosti, zanima me pa če bi delovalo če kupim še 1gb z hitrostjo 667mhz. Zavedam se da nebo potem delovalo pri hitrosti 667 ampak me zanima če je bolje najti in kupiti 533mhz rame ali je vseeno če kupim 677mhz.
hvala za pomoč
JanP ::
dejte pomagat no :D...zihr je kdo že probal kej podobnega oz. ve kakšne so razlike....
prosim
prosim
mesoreznica ::
533MHz in 677MHz so DDR2 rami. Vse kar moreš pazit pri dodajnju rama je da sodijo v isti razred. Torej SDR ram, DDR1 ram ali DDR2 ram. Brez problema dodaš hitrejši ram znotraj posameznega razreda, v tvojem primeru bi moral biti DDR2 ram. Pač bo deloval na frekvenci 533MHz. Hitrost rama določaš z FSB vodilom. Če je nastavljeno na 533MHz bodo vsi rami delovali na tej frekvenci ne glede na njihovo nazivno hitrost.
Verjetno te to zanima zaradi omejene ponudbe 533 MHz DDR2 ramov za prenosnike. Ja lahko nabaviš 667 MHz rame, ki bodo normalno delovali na 533MHz.
LP
Verjetno te to zanima zaradi omejene ponudbe 533 MHz DDR2 ramov za prenosnike. Ja lahko nabaviš 667 MHz rame, ki bodo normalno delovali na 533MHz.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ram - frevencaOddelek: Strojna oprema | 1054 (914) | Brias |
» | Dokup RAMaOddelek: Kaj kupiti | 2110 (1632) | Hanzo |
» | Kateri RAM naj uporabim DDR1 ali DDR2Oddelek: Pomoč in nasveti | 4066 (3543) | mat xxl |
» | Vprašanje za maherje (ram)Oddelek: Strojna oprema | 1113 (957) | Maggio |
» | Prenosniki z ddr2 ram-om - delujejo samo ram-i enega proizvajalcaOddelek: Kaj kupiti | 1519 (1329) | Zheegec |