Forum » Strojna oprema » grafična kartica Geforce 7600 gt - črn ekran
grafična kartica Geforce 7600 gt - črn ekran
vejnovic ::
Igral sem igro in mi je windows zmrznil. na gumb sem restartal računalnik, ker se računalnik niti malo ni odzval in pojavi se problem.
Po zagonu se po celem ekarnu pojavijo bele črte. In takrat ko naj bi se prijavil (ctrl-alt-delete) je ekran črn - ekran se postavi v "power save".
Poiskusil sem že naslednje:
- Na novo sem naložil gonilnike za grafično kartico
- Odstranil sem gonilnike, iz registrov sem izbrisal vse povezave do nvidia nastavitev
- Iz računalnika sem odstranil in ponovno namestil grafično kartico
- Namestil sem drug monitor
Nič od tega ni pomagalo.
Računalnik se normalno zažene v "safe modu" in grafika deluje normalno (VGA mode)
Predvidevam, da so nastavitve grafike iz igre "zmešale" grafično kartico.
Kako lahko resetiram kartico?
Po zagonu se po celem ekarnu pojavijo bele črte. In takrat ko naj bi se prijavil (ctrl-alt-delete) je ekran črn - ekran se postavi v "power save".
Poiskusil sem že naslednje:
- Na novo sem naložil gonilnike za grafično kartico
- Odstranil sem gonilnike, iz registrov sem izbrisal vse povezave do nvidia nastavitev
- Iz računalnika sem odstranil in ponovno namestil grafično kartico
- Namestil sem drug monitor
Nič od tega ni pomagalo.
Računalnik se normalno zažene v "safe modu" in grafika deluje normalno (VGA mode)
Predvidevam, da so nastavitve grafike iz igre "zmešale" grafično kartico.
Kako lahko resetiram kartico?
jan big p ::
poskusi s formatiranjem sistema. še pred tem pa poskusi izbrisati igro z računalnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jan big p ()
vejnovic ::
Formatiranje sistema nima smisla ker se črte pojavijo že pri zagonu - še preden je windows naložen
jan big p ::
ali pa to sam obstaja tudi možnost da ne,ker sem nekoč pri enem sorodniku navijal grafično,in je naredilo isto s to razliko,da je popačno sliko pokazalo samo pri vžigu ,nato pa se je slika uredila. to j bilo na grafični ati9600 in tako dela še danes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1893 (1729) | Brias |
» | Neznane črte na zaslonuOddelek: Pomoč in nasveti | 1880 (1516) | izi12 |
» | 8800 gtx ali 8800 gts640mbOddelek: Kaj kupiti | 2532 (1907) | Izi |
» | GeForce Ti 4200 problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1249 (1042) | Slide |