Forum » Programiranje » Java in latin1 kodiranje
Java in latin1 kodiranje
Kael2 ::
Pozdrav vsem!
V podjetju katerem sem zaposlen, dela(j)mo večinoma v Delphiju in uporabljamo predvsem mysql bazo. Zaradi tega imamo v vseh tabelah kodiranje nastavljeno na latin1. Sam pa sem tudi avtor nekaterih programov v Javi in tukaj pride do problema: kljub uram mučenja, ne najdem rešitve, kako bi prepričal Javo, da bi delala z latin1 kodiranjem.
Najprej podatki:
mysql verzija je 5, strežnik je nastavljen na latin1, ob povezovanju na bazo nastavim kodno tabelo na latin1, tako, da je res vse nastavljeno na latin1 (show variables like 'character_set%') to potrdi. Vendar se mi šumniki v Javi ne prikažejo.
Sprobal sem že vse žive kombinacije, da bi nastavil Javi ob povezovanju na bazo druge charsete (npr: utf8, latin2, ....) vendar je prikaz šumnikov brez uspeha.
Podobno sem si skušal pomagati s funkcijo: (vir: http://codingforums.com/archive/index.p... vendar tudi translacija stringov iz latin1 v utf8 ne deluje. Ali je mogoče usposobiti javo, da bi delovala s šumniki in latin1 kodiranjem. Pomoči bom zelo zelo vesel... hvala...
[code]
PreparedStatement ps = db.connection.prepareStatement("select naziv from eizvrsbe_podrocja");
ResultSet rs = ps.executeQuery();
rs.next();
String a = convertStringFromLatin1ToUTF8(rs.getString(1));
System.out.println(a);
javax.swing.JOptionPane.showConfirmDialog(null, a);
private String convertStringFromLatin1ToUTF8(String stringForconversion)
{
try
{
String stringToConvert = stringForconversion;
byte[] convertStringToByte = stringToConvert.getBytes("ISO-8859-1");
return new String(convertStringToByte, "UTF-8");
}
catch (Exception e) {
System.out.println("convert String FAILED: " + stringForconversion);
return stringForconversion;
}
}
[/code]
Pogojna rešitev je ta, da server ima nastavljen latin1, tabele javanskih programov imajo pa utf8 in se povezujem na server z utf8 kodiranjem, ter ob branju tabel ki imajo latin1, popravljam kvake v šumnike - vendar s tem rešim le selecte, inserti v te tabele pa še vedno ne delujejo.
V podjetju katerem sem zaposlen, dela(j)mo večinoma v Delphiju in uporabljamo predvsem mysql bazo. Zaradi tega imamo v vseh tabelah kodiranje nastavljeno na latin1. Sam pa sem tudi avtor nekaterih programov v Javi in tukaj pride do problema: kljub uram mučenja, ne najdem rešitve, kako bi prepričal Javo, da bi delala z latin1 kodiranjem.
Najprej podatki:
mysql verzija je 5, strežnik je nastavljen na latin1, ob povezovanju na bazo nastavim kodno tabelo na latin1, tako, da je res vse nastavljeno na latin1 (show variables like 'character_set%') to potrdi. Vendar se mi šumniki v Javi ne prikažejo.
Sprobal sem že vse žive kombinacije, da bi nastavil Javi ob povezovanju na bazo druge charsete (npr: utf8, latin2, ....) vendar je prikaz šumnikov brez uspeha.
Podobno sem si skušal pomagati s funkcijo: (vir: http://codingforums.com/archive/index.p... vendar tudi translacija stringov iz latin1 v utf8 ne deluje. Ali je mogoče usposobiti javo, da bi delovala s šumniki in latin1 kodiranjem. Pomoči bom zelo zelo vesel... hvala...
[code]
PreparedStatement ps = db.connection.prepareStatement("select naziv from eizvrsbe_podrocja");
ResultSet rs = ps.executeQuery();
rs.next();
String a = convertStringFromLatin1ToUTF8(rs.getString(1));
System.out.println(a);
javax.swing.JOptionPane.showConfirmDialog(null, a);
private String convertStringFromLatin1ToUTF8(String stringForconversion)
{
try
{
String stringToConvert = stringForconversion;
byte[] convertStringToByte = stringToConvert.getBytes("ISO-8859-1");
return new String(convertStringToByte, "UTF-8");
}
catch (Exception e) {
System.out.println("convert String FAILED: " + stringForconversion);
return stringForconversion;
}
}
[/code]
Pogojna rešitev je ta, da server ima nastavljen latin1, tabele javanskih programov imajo pa utf8 in se povezujem na server z utf8 kodiranjem, ter ob branju tabel ki imajo latin1, popravljam kvake v šumnike - vendar s tem rešim le selecte, inserti v te tabele pa še vedno ne delujejo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3784 (1699) | BivšiUser2 |
» | [C++] charset-aOddelek: Programiranje | 889 (746) | SasoS |
» | C# - MySQL - šumnikiOddelek: Programiranje | 2115 (2014) | Matthew |
» | Šumniki in mysqlOddelek: Izdelava spletišč | 1171 (1091) | Preseren |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3592 (2682) | krho |