» »

Šumniki in mysql

Šumniki in mysql

Preseren ::

LP!

Postavljenih mam zdaj že nakj strani z php skriptami (osc, phpbb) in šumniki normalno delujejo, zato se s tem še sploh nisem ukvarjal.
Sedaj postavljam v2evolution blog script, kjer pa seveda šumniki ne delajo. Nastavljene mam charactere na windows-1250, (probal tudi utf8).
Seveda šel potem preverjat v bazo, kaj je tam nastalvjeno, in seveda je tam stvar nastavljena na latin1_swedish_ci.
Štima, ok, zdaj je recimo jasno, zakaj stvar ne dela, samo bolj zanimivo vprašanje je, zakaj za hudiča v ostalih skriptah, kjer je v bazi isti latin1_swedish, šumniki delajo normalno?
Torej je to krivo ali kako?

P.

P.s. Hvala

Tody ::

Švedci imajo šumnike ? Zakaj nimaš na slovenian ?

Preseren ::

Vidiš to je najpomembnejše vprašanje, ki se postavlja. Očitno ma moj host (hitrost.com) nastavljen default, saj imam na vseh bazah nastavljeno isto, in dvomim da je to bila nastavitev oscommerca ali pa phpbb, ki sta ustvarjala tabele.

sicer pa sem ročno spremenil charset na tabelah kamor pridejo noter posti in naslovi postov v blog v utf8_slovenian_ci, vendar tudi sedaj če ustvarim nov post, č prikazuje kot ?, ostalo dela normalno.

P.

jure1825 ::

da ni v blog skripti napačen charset naštiman?

Preseren ::

utf 8 je nastavljen v vseh možnih nastavitvah, kjer je možno....

Sedaj sem mojo installano skripto vrgo dol in installal prednastavljeno skripto na serverju od hosta. Bomo vidli, če bo zdaj kaj boljše, v nasprotnem primeru bom težil hostu :D
Javim kaj uredim

P.

BluPhenix ::

ja v latin1_swedish so tudi šumniki, vendar ni so na tisti poziciji, kjer bi jih hoteli, so pač dodatni znaki v tabeli, ki pa se pojavijo po celi abecedi. Problem nastane, ko hočeš imeti urejen seznam c č d ... takrat boš imel c d ... ž .. č.

Ja vse spremeni v utf-8, lahko si, lahko unicode. Ko pa spremeniš, pa moraš vse tekste v bazi, ki vsebujejo šumnike napisato ponovno, oz. popraviti šumnike. Zdi se mi da je tako, ker pač ko si pisal je shranilo v naboru znakov latin1_swedish, potem pa ti kar na lepem rečeš da so ti znaki utf-8. Ker ima utf tabela šumnike na drugih mestih je nastala zmeda, v bistvu si ti spremenil samo tip prikaza, ne pa znakov samih, oz. shranil si jih v eni pisavi, prikazuješ jih pa v drugi.

Enak problem pri joomli sem imel jaz. Zgleda da naredi bazo z latin1.

Še enkrat ponovim, spremeni nabor znakov in ročno popravi šumnike, pač kar v editorju oscommerca, ali pa druga možnost, preden zadevo intaliraš naredi novo bazo ki ima utf-8 encoding in pri inštaliranju izberi to bazo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Preseren ::

Trenutno vse skupaj poslal rakom žvižgat in šau na Wordpress.
Deluje.
So mi pa na hostu povedali nekaj podobnega ja.

Hvala

P.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# - MySQL - šumniki

Oddelek: Programiranje
51979 (1878) Matthew
»

Šumniki in MySql

Oddelek: Izdelava spletišč
196578 (6115) SPEEEED
»

[mySql] šumniki - večni problem

Oddelek: Izdelava spletišč
84162 (4021) jvolk
»

MySQL in czs

Oddelek: Izdelava spletišč
423532 (2622) krho
»

kako spreminiti vse php fajle in celo bazo v utf-8

Oddelek: Izdelava spletišč
161266 (1046) Senzacionale

Več podobnih tem