Forum » Izdelava spletišč » HTML Charset ISO-8859-2 problem
HTML Charset ISO-8859-2 problem
RedStar ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Ko dam pod charset=Windows-1250 mi šumniki popolnoma normalno delajo. Če pa nastavim charset=ISO-8859-2 pa ne delata Š in Ž. Zanima me ali sem mogoče narobe vnesel charset?
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Imam sledeč problem. Ko dam pod charset=Windows-1250 mi šumniki popolnoma normalno delajo. Če pa nastavim charset=ISO-8859-2 pa ne delata Š in Ž. Zanima me ali sem mogoče narobe vnesel charset?
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Looooooka ::
ce si vnesel charset 8859-2 in je stran napisala z windows-2350 encodingom potem si naredil napako.
tisti charseti niso not za okrase...utf-8 je pa ze neki casa lepo in fino uporabljen na vecini straneh.
tisti charseti niso not za okrase...utf-8 je pa ze neki casa lepo in fino uporabljen na vecini straneh.
RedStar ::
Notepad++ je bil nastavljen na ANSI encoding. Če sem dal zadevo na UTF-8 mi šumniki sploh niso delali. Če prav razumem je UTF-8 8 bitni UNICODE? V čem pa se potem razlikuje od 8 bitnega ASCIIja?
Sem šele začetnik v HTML kodiranju, zato mi še stvari niso najbolj jasne.
Sem šele začetnik v HTML kodiranju, zato mi še stvari niso najbolj jasne.
rxd7 ::
Gre za to, da moraš imet HTML datoteko shranjeno v enakem charsetu kot imaš nastavljenega za prikaz strani, sicer ti nikoli ne bo delalo pravilno.
Way to go je: skopiraj celotno vsebino datoteke v Notepad (beležnica v WIN), charset spremeni v UTF-8, potem pa shrani datoteko (Datoteka->Shrani kot->pod Kodiranje izberi UTF-8) in jo naloži na strežnik. Mora delat.
Way to go je: skopiraj celotno vsebino datoteke v Notepad (beležnica v WIN), charset spremeni v UTF-8, potem pa shrani datoteko (Datoteka->Shrani kot->pod Kodiranje izberi UTF-8) in jo naloži na strežnik. Mora delat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumniki v php-juOddelek: Izdelava spletišč | 4764 (3267) | JoSmo |
» | [XAMPP] Server se polomi ob čšžđćOddelek: Izdelava spletišč | 1689 (1522) | alexa-lol |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6700 (6237) | SPEEEED |
» | šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 3014 (2518) | jerneju |
» | Oh, ti šumniki...Oddelek: Izdelava spletišč | 3026 (2837) | beerhunter |