Forum » Pomoč in nasveti » Nalaganje XP-jev na HP 6830s
Nalaganje XP-jev na HP 6830s
bbenci2 ::
LP
Imam problem z nalaganjem WIN XP na laptopu HP 6820s in sicer ko sem ga kupil je bila naložena WIN Vista, nato sem si razdelil disk na dve particiji z WIN Visto Bussines. Zdaj ko pa hočem naložit WIN XP pa mi na začetku ko začnem z nalaganjem dela v redu, ko pa pridem v namestitven čarovnik pa mi piše da ne najde diska v računalniku. kako je to mogoče in ali se da to kako nastavit.
Hvala
procesor je Intel Core 2 Duo 2.0 GHz
Imam problem z nalaganjem WIN XP na laptopu HP 6820s in sicer ko sem ga kupil je bila naložena WIN Vista, nato sem si razdelil disk na dve particiji z WIN Visto Bussines. Zdaj ko pa hočem naložit WIN XP pa mi na začetku ko začnem z nalaganjem dela v redu, ko pa pridem v namestitven čarovnik pa mi piše da ne najde diska v računalniku. kako je to mogoče in ali se da to kako nastavit.
Hvala
procesor je Intel Core 2 Duo 2.0 GHz
krucymucy ::
Ti pise vse sproti. Kar instaliraj nlite in se loti.
v grobem pa gre tako da prekopiras vsebino winXP CD-ja na disk, dolocis pot v nlite in med postopkom dodas intel sata driverje. sam tudi zapecem bootable CD na koncu z nlite.
v grobem pa gre tako da prekopiras vsebino winXP CD-ja na disk, dolocis pot v nlite in med postopkom dodas intel sata driverje. sam tudi zapecem bootable CD na koncu z nlite.
Jakka ::
Ne komplicirat. Greš v bios, najdeš "native sata mode", daš na disable. Namestiš winxp sp2. To je to.
krucymucy ::
Greš v bios, najdeš "native sata mode", daš na disable. Namestiš winxp sp2. To je to.
zal ne gre, sem poizkusil na svojem.
Zheegec ::
Seveda gre. Pri vseh HP gre, sata native mode na disabled in potem WinXP s SP2 gredo gor brez težav.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zheegec ::
Tisto, kar ti napiše, ko ga prižgeš?
F10 ali pa F2.
F10 ali pa F2.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
lali12 ::
Pri omenjenem notebook-u je še en problem. Ko naložiš XP-je se lahko zgodi, da ti ne bo delal LAN. V tem primeru boš moral posodobit BIOS. Se mi je zgodilo v dveh primerih.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
bbenci2 ::
Ja res je, ne dela mi LAN. Kako naj rešim ta problem? Omenjena je posodobitev BIOSA. Kako naj to storim?
Laptop je še v garanciji.
Laptop je še v garanciji.
Jakka ::
Na strani z driverji in ostalim izbereš HPQFlash for HP Notebook System BIOS - Microsoft Windows/Vista-Based. Poženeš na prenosniku, slediš navodilom in bios je updejtan.
Cofko Cof ::
Še en podoben problem, prenosnik je hp 6720s, bios najnovejši. Ko skušam inštalirati windowse, ne najde diskov, hočem izklopit sata, te opcije sploh ni v biosu. Se pravi je edini način z nlite?
EDIT: Mi je že uspelo z nlite samo vseeno me zanima, če je še kak drug način. Čudno mi je, da ni na voljo skoraj nobenih nastavitev v biosu :O
EDIT: Mi je že uspelo z nlite samo vseeno me zanima, če je še kak drug način. Čudno mi je, da ni na voljo skoraj nobenih nastavitev v biosu :O
Ars longa,vita brevis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cofko Cof ()
markk1 ::
6720s gre disablas sem sam instaliral pred kratkim winse gor in sem tako naredil in slo brez problema.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava z zvokom na hpjevim prenosnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1101 (1032) | Dead_Eye |
» | [Win XP SP2] Ura zaostaja oz. dela neumnostiOddelek: Operacijski sistemi | 1445 (1229) | SkIDiver |
» | Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300Oddelek: Operacijski sistemi | 8651 (5100) | d4rko |
» | Instalacija Win XP Pro na prenosniku HP 8710POddelek: Pomoč in nasveti | 3464 (3464) | nitro2 |
» | NUJNO! hp nx 7400 Sata diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2207 (1963) | DOOM_er |