Forum » Kaj kupiti » nforce 520 / 560 / 570
nforce 520 / 560 / 570
BC3 ::
sestavljam računalnik z x2 4400+ pa ne vem katero matično naj kupim.
mi lahko kdo pove kakšne so razlike v zmogljivostih med temi čipseti?
razlike v ceni so velike npr. Gigabyte GA-M52S-S3P z nf520 je 45evr, ASUS M2N-E z nf570 pa skoraj še enkrat toliko.
so razlike v glavnem v dodatkih ali tudi v splošnih zmogljivostih?
poleg tega se tudi odločam med Gigabyte Radeon HD 3850 in XFX GeForce 8800 GS xxx. katera bi bila boljša za zgoraj omenjen sistem? ceni imata obe skoraj isti...
mi lahko kdo pove kakšne so razlike v zmogljivostih med temi čipseti?
razlike v ceni so velike npr. Gigabyte GA-M52S-S3P z nf520 je 45evr, ASUS M2N-E z nf570 pa skoraj še enkrat toliko.
so razlike v glavnem v dodatkih ali tudi v splošnih zmogljivostih?
poleg tega se tudi odločam med Gigabyte Radeon HD 3850 in XFX GeForce 8800 GS xxx. katera bi bila boljša za zgoraj omenjen sistem? ceni imata obe skoraj isti...
- spremenilo: BC3 ()
hmm, takšen odgovor mi pomaga čisto nič.
ima kdo kakšne konkretne izkušnje s primerjavo teh čipsetov in grafičnih. predvsem v igrah...
ima kdo kakšne konkretne izkušnje s primerjavo teh čipsetov in grafičnih. predvsem v igrah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BC3 ()
x45 ::
med samimi čipseti ni neke razlike v hitrosti. Za asusa velja da je plata za intele, amd pa raje drugo firmo vzem.
Grafo pa naj drugi kometirajo. jas bi tole mek+l ker malo kuri in je 55 nm čip.
Grafo pa naj drugi kometirajo. jas bi tole mek+l ker malo kuri in je 55 nm čip.
Light Bearer ::
NVIDIA nForce 500 Series MCPs for AMD
www.nvidia.com/page/nforce5_specs_amd.html
NVIDIA nForce 500 Series MCPs for Intel
www.nvidia.com/page/nforce5_specs_intel.html
www.nvidia.com/page/nforce5_specs_amd.html
NVIDIA nForce 500 Series MCPs for Intel
www.nvidia.com/page/nforce5_specs_intel.html
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Light Bearer ()
ne, cena ne štima sploh, če praviš, da ni nekih hudih razlik v hitrosti. pa sli-ja tudi ne rabim...
nekam slaba ponudba nf570 plošč je pri nas. se da še sploh še kakšno drugo kot asus m2n-e dobit (75evr)?
nekam slaba ponudba nf570 plošč je pri nas. se da še sploh še kakšno drugo kot asus m2n-e dobit (75evr)?
procesor že imam amdjev tako, da najbrž ne bi sedaj menjal...
imel sem gigabytovo nf520 ploščo pa sem jo že vrnil. nima nobenih nastavitev za ram v biosu in mi ocz reaper sploh ni delal na pravih timingih. nf560 mislim, da ima enak bios.
kaj pa kakšna z amdjevim čipsetom?
kako se kaj amd 770 / 790 primerja z nforceom?
imel sem gigabytovo nf520 ploščo pa sem jo že vrnil. nima nobenih nastavitev za ram v biosu in mi ocz reaper sploh ni delal na pravih timingih. nf560 mislim, da ima enak bios.
kaj pa kakšna z amdjevim čipsetom?
kako se kaj amd 770 / 790 primerja z nforceom?
Kero plato si mel točno tole: Gigabyte GA-M52S-S3P,
ker GA ma dost nastavitev za ram, me čudi tole.... ma pa neke skrite funkcije tud kako vklopit settinge....
790 FX je bolj pro plošča definitivno, pa settingov je več.... maš tud HT3 poglej podrobnosti pa javi če je prava.
ker GA ma dost nastavitev za ram, me čudi tole.... ma pa neke skrite funkcije tud kako vklopit settinge....
790 FX je bolj pro plošča definitivno, pa settingov je več.... maš tud HT3 poglej podrobnosti pa javi če je prava.
probaš lahko tud z CBID.exe programčkom, nastavljaš lahko vse mogoče kr v winsih: http://cbid.amdclub.ru/
timinge, napetost. porabo ipd... dobra stvar, sam timinge ni najbolše v winsih spremijat.
timinge, napetost. porabo ipd... dobra stvar, sam timinge ni najbolše v winsih spremijat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoc pri nakupu nove GRAFICNE KARTICEOddelek: Kaj kupiti | 1881 (1252) | dzinks63 |
» | MB AM2 podnožjeOddelek: Kaj kupiti | 1654 (1410) | Pyr0Beast |
» | Novo nForce 4 čipovje za Intel procesorjeOddelek: Novice / Procesorji | 2917 (2726) | flipflop |
» | nforce 3 vs. nforce 4Oddelek: Kaj kupiti | 1673 (1177) | Dr_M |
» | Komentar in predlogi k konfiguraciji ATHLON 64 3000+...Oddelek: Kaj kupiti | 1791 (1274) | _Dejan_ |