» »

Komp zamrzne in zapiska ???

Komp zamrzne in zapiska ???

DADOXP ::

Zivjo: a bi mi kdo znau povedat kaj je to narobe racunalnik mi skoz zamrzne in zapiska ucasih se sam resetira ucasih ga pa moram sam in ful je vroca kista ?? lepo prosim za natancen odgovor.hvala LP:\

El Nino ::

ucasih se sam resetira ucasih ga pa moram sam in ful je vroca kista

Vroča gajba -> pregrevanje nečesa... logika
Naloži si Everest/speedfan in poglej, kera komponenta ti povzroča probleme. A je sistem navit?

ni navit sam temperatura kaze normalno

Eo sm probu z tem programom use kaze normalno temperatura itd... bi lahko se kej blo narobe ?

eo tukaj si lahko pogledas kako kaze: http://www.slikomat.com/slika/2343948.h...

Meizu ::

Prek te slike tu ne morš vidt ali se procesor pregreva al ne, saj enostavno ni temperature za CPU napisane tam gor:)

no nekaj sm pa le odkriu a je tole ta napaka primerjau sem z drugim racunalnikom to kar je obkrozeno z rdeco se mi zdi da ma un modri mal vec od mene no poglejte si sliko http://www.slikomat.com/slika/2343987.h...

prosm ce kdo ve kaj bi to pomenl na sliki ?

Pyr0Beast ::

Ne vem ali je to res, ampak ali se samo meni zdi, da je na procesorju malce nizka voltaža?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

na kermu je nizka na tem crnem oknu ali v modrem ?

Na tistem z črnim okvirjem. CPU jedro, 0.74V .. sicer ne vem, če ti senzor prav kaže ampak to je res res nizka voltaža. Potegni si dol CPU-z in poglej, kakšna je dejanska voltaža.

no to je komp ki dela normalno hehe jas iscem napako v tistem modrem oknu to je ta komp ki mi dela tezave.bom pogledu usen se za mojga

Drgač ma pa proc abnormalno visoko temperaturo, bo treba kr hladilnik spucat pa vente namazat.

blink_me ::

ma men se neki podobnega dogaja..sam ni lih kišta vroča..nesu bom na server..pol pa loh sporočim akj je blo narobe ..;)

na garancijo ne server lol..:!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blink_me ()

g. Oden ::

Na tistem z črnim okvirjem. CPU jedro, 0.74V .. sicer ne vem, če ti senzor prav kaže ampak to je res res nizka voltaža. Potegni si dol CPU-z in poglej, kakšna je dejanska voltaža.

Veš kje je finta, ko procesor ni pod obremenitvijo se voltaža in frekvenca znižata, da porabi manj elektrike. Funkcija se imenuje Cool&Quiet pri AMDju, pri Intelu ne vem. Očitno procesor na sliki ni deloval pri polni obremenitvi.

xsannyx ::

OMG! verjetno se procesor pregreva (800RPM je na procesorju je zelo malo)
Verjetno je to napaka! Pregreva se ti CPU.
Potegni si dol HW monitor ter poglej koliko stopinj ima.
Da se ti nekaj resno pregreva veš po tem da se komp ugasne ter BIOS zapiska. Potipaj hladilnik od procesorja ko se ti tako izklopi komp. če se opečeš je to to :D Ventilator je velikoo prepočasen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xsannyx ()

Veš kje je finta, ko procesor ni pod obremenitvijo se voltaža in frekvenca znižata, da porabi manj elektrike. Funkcija se imenuje Cool&Quiet pri AMDju, pri Intelu ne vem. Očitno procesor na sliki ni deloval pri polni obremenitvi.
C'n'Q pri A64 generaciji gre samo do 1.1V, nižje ne. Pri prenosnikih 0.8V.

Če se ti segreva kišta poglej, kako je z napajalnikom.

Scorpia ::

xsannyx gor imaš odgovor na tvojo panično pisavo.
Sam bi prej iskal napako drugje ker tukaj se mi ne zdi da je procesor kriv. Glede piska pogosto med delovanjem računalnika ona piska in ne matična plošča. Kolikor sem gor opazil na prvi sliki imaš grafično kartico kar na 79 stopinj. Zdaj ne vem ali slikal po ombremenitvi ali pred njo.
V primeru da ni grafična uzrok, iščeš napako da vse nepotrebne dele izklopiš in probaš najt stabilnost. S tem mislim da če imaš več ploščic rama, daš notri eno in menjavaš med njima in tudi izklop cd-rom, drug disk itd... Trdi disk je tudi lahko večkrat vzrok za resetiranje in zmrzovanje računalnika.
V primeru da je matična plošča (kondenzatorji) in če se v bisou spoznaš, lahko nižaš voltažo, frekvence da razbremeniš in dobiš stabilnost. Sam to je bolj začasna rešitev, pa večinoma tudi ne uspešna.
////

Pravzaprav nižanje napetosti v zvezi s slabimi kondiji ne pomaga, ker se le ti potem ohladijo in se še dodatno poslabšajo.

Scorpia ::

Zato sem gor napisal da je večinoma neuspešno, mi je pa dostkrat uspelo zbudit, zrihtat računalnik da je vsaj normalno delal, pa tudi če jim ni prav da je nižja napetost. Kond itak če gre proti koncu, bo šel v vsakemu primeru.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung_SSD_840EVO_Kloniranje diska ne gre!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81452 (1192) MIHAc27
»

ASRosck + Core 2 Quad Q9300 + 4gb DDR3 zablokira

Oddelek: Strojna oprema
12975 (711) freaky_h2o
»

Program VP iskalec

Oddelek: Programska oprema
5996 (876) vpadmin
»

Se da spati pri 30dB??