Forum » Programiranje » [HTML] form
[HTML] form
slowie ::
Zdravo
Zdaj malo prebavljam tele "internetne" jezike, pa imam vprašanje. Nikakor ne najdem povazave, oziroma nikakor ne morem ugotoviti, kaj lahko počnem s podatki, pridobljenimi s pomočjo form. Zdaj sem se recimo naučil, kako se naredi en tak lep in fin formular, vendar mi nikakor ni jasno, kaj se zgodi s podatki, ki so vnešeni vanj, ko pritisneš "submit". Kaj pravzaprav naredi parameter "action"?
Zdaj malo prebavljam tele "internetne" jezike, pa imam vprašanje. Nikakor ne najdem povazave, oziroma nikakor ne morem ugotoviti, kaj lahko počnem s podatki, pridobljenimi s pomočjo form. Zdaj sem se recimo naučil, kako se naredi en tak lep in fin formular, vendar mi nikakor ni jasno, kaj se zgodi s podatki, ki so vnešeni vanj, ko pritisneš "submit". Kaj pravzaprav naredi parameter "action"?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
Hardstyle ::
z HTML v bistvu ne moreš naredit nič. Če hočeš nek form shranit v bazo,poslati naprej(mail) moraš uporabiti php oz. kak drug server side jezik.
No, saj. Se mi je zdelo. Se pravi, da se tu konča učenje HTML-ja, in začne učenje strežniškega skriptiranja... Se pravi, da je v vsakem primeru treba podatke, ki so vnešeni v formular, poslati na strežnik, ki podpira skriptiranje (ASP, PHP, ...)?
Slowie
Avby ::
Statične strani lahko zgradiš z HTML + CSS + javascript + ajax recimo + flash...
Dinamične strani pa raviš server side podporo. PHP in ostalo kot predvidevaš.
Nekako tako. Lahko pa me kdo popravi.
Edini način, da bi dejansko kaj delal s podatki na statični strani pa je kakšen activeX vtičnik ki se namesti na uporabnikov računalnik. Ampak to je zelo nezaželjeno in kontraproduktivno ponavadi.
Edit: nič pa ni narobe če poznaš osnove HTML in ostalega omenjenega.
Dinamične strani pa raviš server side podporo. PHP in ostalo kot predvidevaš.
Nekako tako. Lahko pa me kdo popravi.
Edini način, da bi dejansko kaj delal s podatki na statični strani pa je kakšen activeX vtičnik ki se namesti na uporabnikov računalnik. Ampak to je zelo nezaželjeno in kontraproduktivno ponavadi.
Edit: nič pa ni narobe če poznaš osnove HTML in ostalega omenjenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Avby ()
Uf, hudo.... kolk robe je to za naučit se ....
Se moram kar resno lotit dela....
Hvala lepa za odgovore.
Se moram kar resno lotit dela....
Hvala lepa za odgovore.
Slowie
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...Oddelek: Programiranje | 7255 (4100) | kuall |
» | Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 13864 (12280) | Goran's Blog |
» | Primeren programski / web jezik za začetnika z dosti volje :DOddelek: Programiranje | 2013 (1647) | bluefish |
» | HTML formOddelek: Izdelava spletišč | 1426 (1303) | mte |
» | Izdelava in programiranje WWW strani???Oddelek: Programiranje | 2803 (2211) | McSpike |