Forum » Pomoč in nasveti » aplikacije v DOSu spremenijo "tipkovnico" iz slovenske na anglesko
aplikacije v DOSu spremenijo "tipkovnico" iz slovenske na anglesko
alekol ::
Pozdravljeni
Pred kratkim sem naložil VISTO, od takrat imam probleme z tipkovnico v aplikacijah namenjenih za DOS.
V CMDju je tipkovnica se vedno pravilna (slovenska)
Takoj ko pa zazenem aplikacijo se tipkovnica spremeni na anglesko - ne morem pisati čšž.....
vem da je pisanje šumnikov možno z uporabo alt + koda(crke),
a je to prezamudno pri aplikaciji kjer se v veliki meri vnašajo slovenska imena in priimki.
To velja za vse aplikacija nele za zgoraj omenjeno.
Hvala za pomoč
Pred kratkim sem naložil VISTO, od takrat imam probleme z tipkovnico v aplikacijah namenjenih za DOS.
V CMDju je tipkovnica se vedno pravilna (slovenska)
Takoj ko pa zazenem aplikacijo se tipkovnica spremeni na anglesko - ne morem pisati čšž.....
vem da je pisanje šumnikov možno z uporabo alt + koda(crke),
a je to prezamudno pri aplikaciji kjer se v veliki meri vnašajo slovenska imena in priimki.
To velja za vse aplikacija nele za zgoraj omenjeno.
Hvala za pomoč
Highlag ::
Pred zaganjanjem programa v konzolo vpiši: chcp 1250, če hočeš code page 1250.
Sem naletel na problem, ker robocopy ni hotel prekopirat moje mape, ker ima šumnik v imenu.... Tole je rešilo moj problem.
Sem naletel na problem, ker robocopy ni hotel prekopirat moje mape, ker ima šumnik v imenu.... Tole je rešilo moj problem.
Never trust a computer you can't throw out a window
alekol ::
Najlepša hvala za pomoč, vendar moj problem ni v tem da mi nebi prikazovalo šumnikov.
Problem je ta, da aplikacije avtomatsko zamenjajo slovensko tipkovnico z anglesko, kar po domače pomeni:
če pritisnem tipko Č se ne izpiše Č ampak :
Problem je ta, da aplikacije avtomatsko zamenjajo slovensko tipkovnico z anglesko, kar po domače pomeni:
če pritisnem tipko Č se ne izpiše Č ampak :
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programerji in keyboard layout. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9814 (8861) | kunigunda |
» | [Linux] mlayer in podnapisiOddelek: Operacijski sistemi | 1535 (1014) | BozidarB |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6700 (6237) | SPEEEED |
» | [Linux]E17Oddelek: Operacijski sistemi | 1075 (920) | 'FireSTORM' |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2448 (1872) | ank |