Forum » Strojna oprema » Je kaksna razlika med AGP x8 in PCI-E
Je kaksna razlika med AGP x8 in PCI-E
Ales22LJ ::
Torej ce primerjas izte graficno z razlicnimi vodili naprimer AGP x8 SAPPHIRE Radeon HD2600XT 256MB AGP ter PCI-E SAPPHIRE Radeon HD2600XT 256MB PCIe torej je kaksna razlika med njima o hitrosti al pa kj dejansko?
Pyr0Beast ::
0, vsaj moralo bi bit ...
So pa probaval dokazovat zuperiornost PCIe, s tem, ko so AGP verzijo kartic odvijali.
So pa probaval dokazovat zuperiornost PCIe, s tem, ko so AGP verzijo kartic odvijali.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
cnZz ::
Kot jaz vem je pretok podatkov hitrejsi? PCI 16x AGP 8x?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
Pyr0Beast ::
Teoretično ...
Kolikor sem navijal AGP vodilo, iz 66, na 100 in nato celo na 120MHz, se ni poznalo niti promil, kaj šele procent.
Kolikor sem navijal AGP vodilo, iz 66, na 100 in nato celo na 120MHz, se ni poznalo niti promil, kaj šele procent.
Some nanoparticles are more equal than others
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
Spajky ::
Razlika poleg teoretiš brzine je samo v tem, da je PCIe vodilo serijsko in simetrično, medtem ko AGP ni (nekajkrat počasnejši transport podatkov dol iz kartice v Chipset kot obratno gor na kartico).
Torej je npr. novejše vodilo zelo primerno za čipšit kartice s skoraj nič memorije, ki uporabljajo sistemski spomin za texture; pa npr. za on_board grafične v istem stilu = najcenejše plate za v glavnem pisarniške potrebe. In medtem ko je stari port uporaben samo za grafiko, je novi za marsikaj!
Torej je npr. novejše vodilo zelo primerno za čipšit kartice s skoraj nič memorije, ki uporabljajo sistemski spomin za texture; pa npr. za on_board grafične v istem stilu = najcenejše plate za v glavnem pisarniške potrebe. In medtem ko je stari port uporaben samo za grafiko, je novi za marsikaj!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero AGP 8X/4X grafično kartico?Oddelek: Kaj kupiti | 1447 (1190) | Pyr0Beast |
» | Grafična Kartica ...tale?Oddelek: Kaj kupiti | 2045 (1450) | ;-) |
» | grafična na AGP za HDOddelek: Kaj kupiti | 1177 (1177) | smrkecXY |
» | katera Grafična do 100€?Oddelek: Kaj kupiti | 2721 (1651) | Daliborg |
» | HD2600xxx, HD2400xxxOddelek: Strojna oprema | 3086 (2046) | Klemzz |