Forum » Izdelava spletišč » input type=checkbox
input type=checkbox
edmund ::
Nja, spet me nekaj moti ;)
V PHPju...
Imam input type='checkbox' name='pt[]' v while stavku, kar je vse lepo in prav.
Potem pa pošljem formo, pa dobim na drugi strani array $pt - pač checkboxi, ki so bili aktivirani. In problem je ravno v tem, da nimajo tisti, ki niso bili aktivireani stanja off, ampak jih preprosto ni.
Zdaj našel sem rešitev, da daš še atribut name="ptX" (x so pač neke cifre samo da ni ime isto) in imaš pač potem notri v polji tista imena, ki so bila odkljukana...
Kaj se da to samo tako, ali se da narediti tudi tako, da je stanje off? Da bi mel kvazi vse checkboxe v polju, samo da bi eni bili on, drugi off?
;)
V PHPju...
Imam input type='checkbox' name='pt[]' v while stavku, kar je vse lepo in prav.
Potem pa pošljem formo, pa dobim na drugi strani array $pt - pač checkboxi, ki so bili aktivirani. In problem je ravno v tem, da nimajo tisti, ki niso bili aktivireani stanja off, ampak jih preprosto ni.
Zdaj našel sem rešitev, da daš še atribut name="ptX" (x so pač neke cifre samo da ni ime isto) in imaš pač potem notri v polji tista imena, ki so bila odkljukana...
Kaj se da to samo tako, ali se da narediti tudi tako, da je stanje off? Da bi mel kvazi vse checkboxe v polju, samo da bi eni bili on, drugi off?
;)
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
darh ::
to se ne da...
razn ce za vsako vrednost naredis po 2 radiobutna pa enemu daš vrednost ON, drugegmu pa OFF...
razn ce za vsako vrednost naredis po 2 radiobutna pa enemu daš vrednost ON, drugegmu pa OFF...
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mysql poizvedbaOddelek: Izdelava spletišč | 831 (650) | sebavet |
» | Pomoč pri ExceluOddelek: Programska oprema | 758 (719) | Boris5 |
» | Brisanje posamezne vrstice v tabeli MYSQL bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1155 (1067) | Tody |
» | Katera spletna tehnologija bi bila najbolj primerna?Oddelek: Izdelava spletišč | 1656 (1281) | mte |
» | checkboxiOddelek: Izdelava spletišč | 1207 (1103) | kopernik |