» »

Log analiza

Log analiza

saule ::

Svojim nadrejenim bi rad povedal koliko sem delal preko VPN-a. Problem je pa v tem, da je log velik 6 mega in je notr eno malo morje zapisov.

Zapisi so v obliki:

2008/01/30 07:56:33.578 ..........
:
:
:
:
:
2008/01/30 09:33:33.578 ...........

In potem takoj naslednji zapis ki je lahko še v istem dnevu ali pa pač ne. Kar bi sedaj rad dobil iz tega je seveda skupno število ur :)

Predvidevam, da je tole malo preveč da mi nekdo spiše celo skripto bi bil pa hvaležen če mi lahko kdo pomaga vsaj iskat v pravo smer. Sem nekaj gledal kako bi to naredil z VBscript ampak mi ni čist jasno (sem informatik tako da programiranje ni ravno moja najmočnejša plat).

netanyahu ::

Za tvoj problem je idealen skriptni jezik AWK. Ena od popularnih implementacij je GNU AWK, ki jo dobiš tudi za Windowse. Šlo bi pa seveda tudi z vsakim drugim programskim jezikom.

Lahko ti pomagamo s skripto, ampak natančneje povej, kaj bi rad dobil (samo skupno število ur?) in kako izgledajo podatki. Je prva vrstica čas priklopa, zadnja pa čas odklopa? Je vmes fiksno pet vrstic? Si podatki o priklopih sledijo zaporedno brez ločil? Najbolje bi bilo, če bi lahko prilepil par vrstic loga, npr. za tri zaporedne priklope.

McMallar ::

Ja, če prilepiš nekaj vrstic realnega loga se lahko spravi skupaj ena vbscript skriptica, ki ti to uredi.

StratOS ::

Zakaj pa to nebi naredil z Excell ali OO-Calc In na ta način sformatiral ustrezne podatke ter potem skalkuliral ?
Kot je McMallar rekel prvajdi par vrstic loga.
Je vse le v eni datoteki (logu) ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fix skripte: nginx log + group by user-agent + count + sort desc

Oddelek: Programiranje
5719 (642) Invictus
»

Domaca Naloga OS

101300 (700) b
»

Kako hekerji napišejo virus in zakaj ? (strani: 1 2 )

8711105 (8732) poweroff
»

Skripte (strani: 1 2 )

508794 (6657) Microsoft
»

Linux skript

92114 (1928) MRB0rYS

Več podobnih tem