» »

WLAN USB adapter .11bg WPA2 in centrino prenosnik

WLAN USB adapter .11bg WPA2 in centrino prenosnik

_sem_ ::

Kateri WLAN USB adapter, ki podpira WPA in WPA2, se dobro obnese na centrino prenosniku (se ne stepe z Intelovimi drajverji in Windows Zero Configuration Service, po možnosti ne zahteva instalacije pol gigabajta drajverjev preden ga vključiš)?

Že imam en ključek od Linksysa, ampak lovi slabše od vgrajenega, pa njegovi gonilniki so vsilijivi (mogoče jih pa samo ne znam uštimat).

Mišljeno je za sprejemanje šibkega signala z USB podaljškom na zunanji strani okna - pozimi ni fajn surfat moleč pol prenosnika skozi okno :)
(za izboljšanje sprejema bo predvidoma OK kakšno cedilo ali konzerva; variante s malo boljšimi antenami so prav tako zanimive; nizka cena je seveda prednost).

Spajky ::

NETGEAR WG111 54 Mbps brezžični USB 2.0 vmesnikNETGEAR WG111 poglej podatke od tegale kje], pol pa še v ant.opremo na wlan-sat.com forumu pod ne prezri :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

_sem_ ::

Tnx za nasvet. Sem pa že prej naročil Minitar USB ključek z eksternim rpsma konektorjem in 5db anteno. Lohk potrdim da lovi bistveno bolje kot vgrajeni Intel ali Linksysov ključek in da se s Centrinom in Window$i dobro razume, pa še priloženi servis lepo kaže kvaliteto signala, tako da človek niti Network Stumblerja ne rabi več. Čeprav je mogoče manj idealen za konzerva antene.

PS: vsem cantenna entuziastom, ki jih skrbi nagubanost konzervne pločevine, priporočam da preizkusijo Novalac mleko v prahu za dojenčke. Je pa malo dražje, jebiga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB wireless ključki

Oddelek: Omrežja in internet
102599 (2303) schurda
»

WLAN preko USBja

Oddelek: Omrežja in internet
121562 (1240) jan01
»

Brezžični USB adapter

Oddelek: Kaj kupiti
123614 (3473) Spajky
»

Kateri USB Wireless adapter ?

Oddelek: Omrežja in internet
92393 (2201) EvilDare
»

HP NX6310 wireless problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
71009 (960) Spajky

Več podobnih tem