Forum » Omrežja in internet » WinXP kot router.
WinXP kot router.
rdecaluc ::
Lp... mene pa zanima kako bi lahko usposobil WinXp računalnik kot router. Nekaj sem poskušal iskat po googlu ampak nekako ni obrodilo sadov.
Imam 2 računalnika. V prvega je potegnjen kabel direktno iz siolovega sagema 1334 f@st (nisem prepricam glede imena ), ta modem deluje tudi kot router.
Sedaj pa bi rad spravil internet od tega računala v katerega je potegnjen kabel v še en računalnik(preko računalnika z internetom seveda). V računalniku ki ima dosedaj internet sta 2 mrežni kartici. Skratka rad bi dosegel enak učinek oz. podoben , kakor če bi drugi računalnik priklopil na internet kabel. Ali je mogoče , pa kaj bi moral storiti.
... upam da je razumljivo. Lp
Imam 2 računalnika. V prvega je potegnjen kabel direktno iz siolovega sagema 1334 f@st (nisem prepricam glede imena ), ta modem deluje tudi kot router.
Sedaj pa bi rad spravil internet od tega računala v katerega je potegnjen kabel v še en računalnik(preko računalnika z internetom seveda). V računalniku ki ima dosedaj internet sta 2 mrežni kartici. Skratka rad bi dosegel enak učinek oz. podoben , kakor če bi drugi računalnik priklopil na internet kabel. Ali je mogoče , pa kaj bi moral storiti.
... upam da je razumljivo. Lp
Est modus in rebus. ,typos
rdecaluc ::
Tole mi nekako ni pomagalo , ker je bilo verjetno narejeno na WinXp sp1 . Drugače pa sem rešil problem s tem da sem "bridgal" 2 kartici katere imam v računalniku in začuda mi deljuje. Aja pa tudi v registru sem dodal da deluje kot router .
Lp
Lp
Est modus in rebus. ,typos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UTP kabel pod napetostjo?Oddelek: Omrežja in internet | 6886 (5865) | Utk |
» | Internetna hitrost - 2 routerjaOddelek: Omrežja in internet | 1395 (803) | Sokol80 |
» | Ubuntu - download legalnega programja preko ethernet priključka.Oddelek: Operacijski sistemi | 5533 (5213) | Phantomeye |
» | Povezava dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 7550 (7142) | Leet1337 |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11586 (9097) | Kyou |