Forum » Omrežja in internet » Oddaljeni dostop do racunalnikov v mrezi za routerjem
Oddaljeni dostop do racunalnikov v mrezi za routerjem
AlienRex ::
Potrebujem nasvet, kaj naj uporabim za oddaljeni dostop do WIN 2003 serverja ter se nekaj masin (WIN200, WIN XP, ena je celo wIN98) v LAN omrezju. Server in postaje so vse za routerjem.
Malo sem razmisljal o SSH + VNC ali SSH + Remote Desktop. SSH server bi nalozil na server (na routerju nastavil mapiranje SSH parta), za dostopanje pa bi s puttyem tuneliral VNC ali Remote desktop.
Eno je ideja, drugo pa izkusnje uporabnikov, zato me s prve roke zanima, kaj je najbolj priporocljivo uporabiti (s stalisca varnosti, uporabnosti in potrate virov).
Dostope (kdo in kdaj) bi zelel tudi beleziti.
Malo sem razmisljal o SSH + VNC ali SSH + Remote Desktop. SSH server bi nalozil na server (na routerju nastavil mapiranje SSH parta), za dostopanje pa bi s puttyem tuneliral VNC ali Remote desktop.
Eno je ideja, drugo pa izkusnje uporabnikov, zato me s prve roke zanima, kaj je najbolj priporocljivo uporabiti (s stalisca varnosti, uporabnosti in potrate virov).
Dostope (kdo in kdaj) bi zelel tudi beleziti.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry pi TeamWiewerOddelek: Pomoč in nasveti | 888 (654) | hojnikb |
» | Remote controlOddelek: Programska oprema | 1842 (1696) | amigo_no1 |
» | Linux in Windows remote desktopOddelek: Operacijski sistemi | 1115 (904) | Blisk |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4417 (3433) | flisko |
» | Kako oddaljeno dostopati do domačega računalnika?Oddelek: Omrežja in internet | 2138 (1904) | ToniT |