» »

priprava domače skute?

priprava domače skute?

thedaydriver ::

zanima me postopek priprave domače skute v celoti od toplega mleka izpod krave naprej. pripraviti želim trdo grudasto skuto ne pa skuto za namaz.
vsekakor je to moje mnenje

dzinks63 ::

:)) Čisto po domače: precejeno surovo mleko naliješ v primerno posodico, stoji naj nekje na sobni temperaturi, kjer ga pustiš tako dolgo , da se skiše (dan,dva,tri). Ko se naredi kislo mleko, posnameš zvrha kislo smetano (jo porabiš za karkoli hočeš in je prav tako odlična), kislo mleko pa presipaj v lonec in postavi na štedilnik. Počasi segrevaj, da se kislo mleko samo od sebe sesiri, brez kakršnih koli dodatkov. Potem to sesirjeno kislo mleko , sedaj že "skuto" ohladiš in precediš skozi primerno tkanino katero daš v cedilo. Pustiš da sirotka odteče in imaš odlično skuto.

Če bi rad hitreje, lahko tudi takole : recept

PacificBlue ::

Ja samo vseeno najboljše je vedno poleti na naraven način narejeno..

Tomas 33 ::

Ena varjanta je, da segreješ mleko in dodaš malo limoninega soka ali kisa. Pustiš nekaj minut in nato precediš.
Pa uporabi čim bolj mastno mleko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomas 33 ()

Keyser Soze ::

Alkoholni kis ne pušča okusa.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaši priljubljeni prehranski nakupi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
558078 (5878) #000000
»

Zakaj so nekateri jogurti kisli?

Oddelek: Loža
353891 (3017) janezvalva
»

Skuta in mladi sir

Oddelek: Loža
192969 (2253) techuser
»

Kako pomnožiti probiotike doma?

Oddelek: Loža
426969 (2951) fosil
»

Explozija lonca

Oddelek: Loža
412829 (1725) boych

Več podobnih tem