Forum » Loža » priprava domače skute?
priprava domače skute?
thedaydriver ::
zanima me postopek priprave domače skute v celoti od toplega mleka izpod krave naprej. pripraviti želim trdo grudasto skuto ne pa skuto za namaz.
vsekakor je to moje mnenje
dzinks63 ::
Čisto po domače: precejeno surovo mleko naliješ v primerno posodico, stoji naj nekje na sobni temperaturi, kjer ga pustiš tako dolgo , da se skiše (dan,dva,tri). Ko se naredi kislo mleko, posnameš zvrha kislo smetano (jo porabiš za karkoli hočeš in je prav tako odlična), kislo mleko pa presipaj v lonec in postavi na štedilnik. Počasi segrevaj, da se kislo mleko samo od sebe sesiri, brez kakršnih koli dodatkov. Potem to sesirjeno kislo mleko , sedaj že "skuto" ohladiš in precediš skozi primerno tkanino katero daš v cedilo. Pustiš da sirotka odteče in imaš odlično skuto.
Če bi rad hitreje, lahko tudi takole : recept
Če bi rad hitreje, lahko tudi takole : recept
Tomas 33 ::
Ena varjanta je, da segreješ mleko in dodaš malo limoninega soka ali kisa. Pustiš nekaj minut in nato precediš.
Pa uporabi čim bolj mastno mleko.
Pa uporabi čim bolj mastno mleko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomas 33 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaši priljubljeni prehranski nakupi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8269 (6069) | #000000 |
» | Zakaj so nekateri jogurti kisli?Oddelek: Loža | 3957 (3083) | janezvalva |
» | Skuta in mladi sirOddelek: Loža | 2999 (2283) | techuser |
» | Kako pomnožiti probiotike doma?Oddelek: Loža | 7011 (2993) | fosil |
» | Explozija loncaOddelek: Loža | 2864 (1760) | boych |