» »

Brezžični internet

Brezžični internet

Matko88 ::

pozdrav!

imam problem. v naši ljubi deželi imamo na žalost državno podjetje(f***ing telekom), ki nam ne omogoči širokopasovnega neta zaradi stroškov(baje se jim ne splača, čeprav je centrala od kabla za optiko oddaljeni samo 5km(nekateri pravijo da je kabel celo že položen) in bi jo seveda mogli nagraditi, kot so to storili drugje, in bi se lahko na net priključlo veliko uporabnikov - več kot 150), sicer vem da to ni edini primer v sloveniji ampak tu ni težava ki jo želim rešiti.

ker vem, da še dolgo nebomo dobili adsl-a ali kaj podobnega me zanima kako je z brezžičnim internetom. dobimo lahko 2mbit/s za ceno 32€/mesec, s tem da moramo za priključitev plačati 200€. zanima me če je kakšna cenejša rešitev, ceneši ponudnik. na kupu smo trije, ki bi si lahko v primeru satelitskega neta delili stroške, vendar nimamo možnosti za upload razen dial-up(56kb). kake so kaj cene na tem področju, kaki bi bil ping za igre(na wireless in na sat). prosim za kakršnokoli pomoč, saj nujno rabim net tudi za šolo(univerza). kaj predlagate kaj naj vzamemo?

hvala

todman74 ::

Če ti je 32€ na mesec preveč, potem lahko na SAT internet kar pozabiš ......tukaj te največ pride upload, okoli 21€ za 1GB podatkov (Mobitel,Simobil), manj se sploh ne splača vzet,dial up pa bi te verjetno "prišel" še dražji....zraven prištej še SAT provajderja, najmanj 10€(najslabša povezava), pa si hitro čez.....

Matko88 ::

hvala za info
pa jaz nisem reko da mi je preveč kr itak morem nabavit zarad šole samo vprašo sem če obstaja kaka cenejša možnost

kaj pa glede pinga? dela ta stvar hitro? npr. za kako igro cod2 al pa kaj podobnega? bo ping "normalen"(to je nekje do 70ms)?

Pyr0Beast ::

Če se zdaj ne boste vsi obešali na linijo bo delovala stvar BP.
Na Sat link raje pozabi ker je drag zelo zelo ...

Povprašaj pri večih ponudnikih, nekateri znajo pomigati, če je treba.

Za 200€ dobiš 2 konkretna wlan ruterja, antene bi moral izdelati sam, pa se najbrž lahko zmeniš z osebo, ki je nekoliko bližje in ima možnost hitrejšega neta, če bo delila povezavo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

todman74 ::

Pingi pri SAT netu so visoki ja, zato igre verjetno ne bojo delale......ni pa nujno to slaba zadeva, če ni boljše rešitve.....jaz npr. s svojo kombinacijo MEGA prenos podatkov(1 GB) +SAT internet spravim lahko dol do 14 GB podatkov za ene 35€ , kar je boljše kot dial-up in samo instant internet(GIGA paket= vol. 10GB,41€) in slabše kot vse ostalo.
Obstaja pa tudi dvosmerni SAT internet, ta pa je res precej drag...

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2-way SAT.NET: edina trenutna rešitev za 'pozabljene'

Oddelek: Omrežja in internet
122803 (2382) zee
»

kok watt-ov požre posamezna komponenta

Oddelek: Strojna oprema
221762 (1308) Azrael
»

Internet preko kabelske ali telefona?

Oddelek: Omrežja in internet
71261 (1132) Irmscher

Več podobnih tem