» »

Visual Basic 2008 express edition

Visual Basic 2008 express edition

Mulh ::

Torej zanima me naslednje. Naredu sm en form in ga skompajlu ter pognal. Ko ga poženem na mojem računalnik dela. Ko pa pošljem na drugi moj pc pa ne. Javi neko napako, torej mi kdo pove, kako je potrebno zadevo skompajlati da bi lahko to enostavno uporablju tudi kdo drug ?

Se opravičujem za bedno vprašanje:\

Lp, Mitja
  • spremenil: Mulh ()

darkolord ::

.NET Framework mora imeti naložen.

Aha, brez tega ne gre ? Ali bi se dalo kako narediti da bi to vključil že v sam program, ali kaj podobnega ?

Lp, Mitja

salesky ::

Lahko nardiš inštalacijo, kjer inštaliraš še .NET framework.

Mi lahko pomagaš kako to gre ? Pa koliko zasede potem to prostora, in koliko časa traja več namestitev ?

Beezgetz ::

Ola Zivcek,

Sam uporabljam Visual C#, o VB-ju nimam pojma, a ker je to vse skup iz Visual Studia, evo kako to gre.

Net Framework je nujen za vse izdelka (programe) ki so napisani v visual studiu (C#, VB, ..)
Ko naredis program, če hočeš da laufa moraš imeti Net Framework.

Net framework lahko zastonj downloadaš/inštaliraš od Bill Gatesa (Microsoft), A pazi na verzijo (2.0, 3.0, 3.5). Pravtako se NET Framework nahaja na vsakem Windows CD.ju (tisti cd, ki ga imas da instaliras winse).

Drugace, pa :
Odpri projekt,
Pejt pod Project (na vrhu, kjer je File, Edit, View, Project)
Ko se ti odpre padajoči meni, boš na dnu videl MojProjekt Properties. Klikni ga.
Odpre se novo okno. Na levi imas nekaj zavihkov, pojdi na zadnjega, Publish.
Tam imaš gumb Prerequisities. Ko klikneš na njega, se ti izpise ,med ostalim, kaj tvoj program rabi da laufa. Videl boš, da je NET Framework odkljukan. Tam imas na izbiro Install from Vendors place, nekaj takega, kar pomeni, da instalira Net Framework preko neta. Ti probi izbrat Download from the same place as my application, kar pomeni, da bo net framework sel zravem tvoje aplikacije. klikni ok.

Potem nadaljuj s Publishom, izberi Installation from CD/ROM in to bo to.

Upam, da ti bo to pomagalo...

Beezgetz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Beezgetz ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# in SQLite knjižica

Oddelek: Programiranje
161104 (838) bsslo
»

[c#] Slika iz URL

162608 (2195) MrBrdo
»

[c#] delovanje programa na vseh sistemih

8813 (585) AndrejS
»

[visual C#] kaj vse rabi imeti, recimo, Šved, da mu dela moja (Slovenska) aplikacija

121939 (1519) Beezgetz
»

.NET framework

141472 (1181) alesrosina

Več podobnih tem