» »

VB.net

VB.net

piki22 ::

Zanima me ena stvar če mi lahko kdo razloži ali pokaže.

Če ustvarim ClassLibrary (WindowsApplication mam že ustvarjen in iz WindowsApplication kličem ClassLibrary to mi je jasno)

In odprem Form1 in Form2

Form1:
TextBox1
Button1

Form2:
TextBox2

Kako naredim da se text ki ga napišem v polje Form1.TextBox1.txt prenese v Form2.TextBox2.txt ob pritisku na gumb Button1

Če mi lahko kdo razloži kaj moram nardit. še rajši pa bi videl če mi lahko kdo napiše kratek enostaven primer

Hvala

camx ::

En opcija je, da v Form2 spišeš metodo:

Public Sub nastaviText(ByVal value as String)
TextBox2.Text = value
End Sub

In potem ob kliku na gumb v Form1 kličeš to metodo tako nekako:
form2.nastaviText(TextBox1.Text) - (form2 je ime objekta tipa Form2)

piki22 ::

Kaka je pa še druga možnost
ker ta mi ni uspela

darkolord ::

V Form1 najprej rabiš referenco na Form2

piki22 ::

a se da dobit kak enostaven primer

darkolord ::

Kje odpreš Form2?

piki22 ::

Evo tkole odprem Form1
kličem iz WindowsApplication >> ClassLibrary (tuki se mi odpre Form1) do tuki mi je vse jasn.
Zdej mene zanima kako odpret iz ClassLibrary Form1 še Form2 ki se enako nahaja v ClassLibrary. Da prenese vrednosti spremenljivk v Form2 (texboxi itd...) kar je blo recimo vnešeno v Form1


Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
Dim Form1 As New LogIn
Form1.Show
End Sub

darkolord ::

Ne morš kar tako prenest vseh vrednosti iz ene v drugo. Kaj bi rad naredil?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic

Oddelek: Programiranje
313148 (2174) cekr
»

Odpiranje programa v Visual Studio

Oddelek: Programiranje
8810 (668) darkolord
»

C#, TextBox in PopUp forma

Oddelek: Programiranje
6990 (884) MarCar
»

[c#] Form in .DLL

Oddelek: Programiranje
6725 (586) japol
»

C# iz form2 v form1,textboxi

Oddelek: Programiranje
131820 (1446) Keki

Več podobnih tem