Forum » Programiranje » [C#] Prikazovanje slik
[C#] Prikazovanje slik
Ericssony ::
Arhiv s slikami (jpg, gif, png) se razpakira v začasno mapo. Naredi se seznam v listView in se potem glede na izbrano sliko le ta naloži v pictureBox z ukazom pictureBox.Image = Image.FromFile(@"c:\program\temp\slika.jpg");
Problem nastane pri izbiri naslednjega arhiva ko se brišejo datoteke v začasni mapi in sledi napaka "The process cannot access the file because it is being used by another process".
Tudi če dam pictureBox.Image = null; ne pomaga nič.
FileStream ne pomaga ker če je slika gif sledi napaka "A generic error occurred in GDI+".
Kako naj rešim problem?
Problem nastane pri izbiri naslednjega arhiva ko se brišejo datoteke v začasni mapi in sledi napaka "The process cannot access the file because it is being used by another process".
Tudi če dam pictureBox.Image = null; ne pomaga nič.
FileStream ne pomaga ker če je slika gif sledi napaka "A generic error occurred in GDI+".
Kako naj rešim problem?
mHook ::
Ericssony ::
Hvala na odgovoru!
Sem kodo že spremenil in ne uporabljam več brisanje datotek ampak vseeno...
Kot sem že napisal sem poskusil tudi z Image.FileStream z uporabo Using. Do napake pride ko je datoteka tipa GIF. Potem sledi napaka "A generic error occurred in GDI+".
Sem kodo že spremenil in ne uporabljam več brisanje datotek ampak vseeno...
Kot sem že napisal sem poskusil tudi z Image.FileStream z uporabo Using. Do napake pride ko je datoteka tipa GIF. Potem sledi napaka "A generic error occurred in GDI+".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gamer pcOddelek: Kaj kupiti | 2433 (1518) | d0rK |
» | EXPORT: MSSQL -> file -> MySQLOddelek: Programiranje | 1870 (1777) | delfy |
» | [visual basic 05] - kreiranje datoteke in pisanje vanjoOddelek: Programiranje | 1515 (1311) | gzibret |
» | [VB 2005] branje tekstaOddelek: Programiranje | 1647 (1315) | mNeRo |
» | [Visual C#] pomoč - switch in oknoOddelek: Programiranje | 1613 (1391) | darkolord |