Forum » Strojna oprema » Router vs access point
Router vs access point
Urber ::
Lep pozdrav !
Vse poznavalce bi prosil, če mi lahko razložijo bistveno oz. osnovno funkcionalno razliko med brezžičnim routerjem in access point-om.
Hvala in vse naj v 2008 !
Vse poznavalce bi prosil, če mi lahko razložijo bistveno oz. osnovno funkcionalno razliko med brezžičnim routerjem in access point-om.
Hvala in vse naj v 2008 !
BluPhenix ::
Router polek omogočanja dostopa do omrežja (access-point) skrbi še za routing, oziroma usmerjanje prometa, torej povezavo z nekim zunanjim omrežjem, do katerega je treba dostopati z geslom ali kaj podobnega. Router nudi izhodno točko lokalnega omrežja, oziroma podomrežja (subnet).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
SasoS ::
"Domači" brezžični router je ubistvu združek treh naprav:
- routerja ("pravi" routerji imajo samo 2 mrežna porta: 1 LAN in 1 WAN)
- switch-a
- access pointa
Ker so cene teh naprav toliko nizke, se, razen v specifičnih primerih, vedno bolj splača nabavit tak home router, tudi če rabiš samo eno od zgoraj omenjenih naprav.
- routerja ("pravi" routerji imajo samo 2 mrežna porta: 1 LAN in 1 WAN)
- switch-a
- access pointa
Ker so cene teh naprav toliko nizke, se, razen v specifičnih primerih, vedno bolj splača nabavit tak home router, tudi če rabiš samo eno od zgoraj omenjenih naprav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15010 (13599) | styled |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5307 (2820) | mile |
» | Router kot access point - povezavaOddelek: Omrežja in internet | 6062 (5825) | Naabo |
» | Povezava routerja belkin f5d82334 na access pointOddelek: Omrežja in internet | 901 (866) | crazyathoss |
» | Brezžični ruter - doseg?Oddelek: Omrežja in internet | 2526 (2306) | pivmik |