Forum » Omrežja in internet » internetna stran za pinganje računalnikov in obveščanje o nedosegljivosti
internetna stran za pinganje računalnikov in obveščanje o nedosegljivosti
civava23 ::
Na različnih lokacijah imam večje število računalnikov ki bi morali biti uptime in na internetu 24/7.
Občasno kakšen izpade ( okvara računlnika, kdo ga "pomotoma" ugasne, izpad interneta...) in običajno traja preveč časa, da izvem za izpad.
Zato iščem free website, ki bi mi pingal v razmiku npr. 1 ure računalnike ki imajo domene na dyndns.org
in mi na email pošiljal obestila, če kateri od teh računalnikov ni dosegljiv.
Preizkusil sem nekaj programov, website monitorjev, vendar se mi zdi bistevn problem v tem, da je potrebno ta program imeti inštaliran na svojem računalniku, da nadzira ostale, zato raje iščem kako free website varianto.
Občasno kakšen izpade ( okvara računlnika, kdo ga "pomotoma" ugasne, izpad interneta...) in običajno traja preveč časa, da izvem za izpad.
Zato iščem free website, ki bi mi pingal v razmiku npr. 1 ure računalnike ki imajo domene na dyndns.org
in mi na email pošiljal obestila, če kateri od teh računalnikov ni dosegljiv.
Preizkusil sem nekaj programov, website monitorjev, vendar se mi zdi bistevn problem v tem, da je potrebno ta program imeti inštaliran na svojem računalniku, da nadzira ostale, zato raje iščem kako free website varianto.
OmegaBlue ::
Težko boš kaj takega našel free, sam uporabljam za to nagios a ga moreš namestit nekam k sebi/php server.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP MicroServer Gen8 informacijeOddelek: Strojna oprema | 5450 (3649) | SiByte |
» | Imam stran (html+slike) sedaj pa kam lahko to naložim?Oddelek: Izdelava spletišč | 1639 (1112) | [D]emon |
» | Izdelava spletne strani za podjetje z bresplačnimi orodji (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14894 (7531) | Tody |
» | Izdelava spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 4398 (3492) | zuz3k |
» | Prikaz aktivnih strežnikovOddelek: Programska oprema | 1005 (897) | gregaster |