» »

postavitev brezžičnega omrežja

postavitev brezžičnega omrežja

turbomiha ::

pozdravljeni!
imam vprašanje za internetne strokovnjake, ki se glasi: kaj vse potrebujem za izdelavo brezžičnega omrežja med dvema hišama na razdalji 100m?
da razložim: oče in mama sta se preselila v novo hišo, v kateri imata samo sat. televizijo, jaz pa bi si tja nesel še komp pa bi si moral od te hiše v kateri živim prenesti signal tja. razdalja med hišama je približno 100m.

za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

l.p. miha

TOP ::

ka z strehe ene hiše vidiš drugo,je umes kakšna ovira ali je čista zračna linija.

turbomiha ::

od ene strehe do druge ni ovir ki bi motile signal

Spajky ::

Če maš broadband iNet modem z LAN izhodom in navaden PC, nabaviš npr. Buffalo whr-hp-g54 wifi ruter in PCI kartico npr.Canyon/Edimax in probaš po nastavitvi wifi-ja na 802.11b Only standard na obeh na najnižjo brzino (1Mbit/s), če se povežeta (brez enkripcije) in če dela iNet ko vse nastaviš! Po možnosti lahko ruter in antenco kartice postaviš na okensko polico. A ni ovir med bajtama/okni tudi drugače?

Če dela, postaviš enkripcijo in postopoma povečuješ hitrost prenosa do prve večje kot maš DL brzino broadbanda. (vmes meriš dejansko hitrost DL (čas) kakega večjega komprimiranega fajla ala DivX film ipd., pa pol izračinaš in pustiš na oni, ki dela najbolje.

Če se zadeva sicer poveže, a ne deluje najbolje, lahko si malo DIY pojačaš antence : ruter - proti koncu ali antenca od kartice .

Če maš pa prenosnik, pa probaj na klient strani po enakem postopku, če dela z vgrajeno Wlan zadevo, če pa ne, ti priporočam nakup Netgear WG111 Usb ključka za 30€ in probaš; če so problemi pri povezavi, ga malo pojačaš DIY za Telebane s kakimi kovinskimi dodatki :-) :D

Če pa se ti ne da delat/experimentirat malo, pa nabavi malo močnejše fabriške antence na kablu in montiraj, če bodo težave! 8-) (če boš uporabljal Usb ključek, potem bo pol treba kaki s priključkom na zunanjo anteno v tem slučaju ...)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična mrežna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
123260 (2719) Gapi
»

Router, adsl, WiFi..

Oddelek: Omrežja in internet
112066 (1971) OmegaBlue
»

Wireless router

Oddelek: Kaj kupiti
81603 (1199) pujsek_
»

Asus wlan 550ge

Oddelek: Omrežja in internet
181585 (1117) pujsek_
»

slika brezžičnih omrežij

Oddelek: Omrežja in internet
142173 (1852) pujsek_

Več podobnih tem